Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
do rodziny klubów milicyjnych należła także Gwardia Legionowo obecnie Legionovia, a za naszą wschodnią granicą każde dynamo było podłączone do pionu KGB
..hehe..swego czasu w Legionovii grało w tamtejszej sekcji rugby sporo policjantów i mecz rugby był miejscem gdzie mozna było legalnie dojebać [plicjantowi
do rodziny klubów milicyjnych należła także Gwardia Legionowo obecnie Legionovia, a za naszą wschodnią granicą każde dynamo było podłączone do pionu KGB
Ech... Trochę obiektywizmu, jak już pisałem nie bronię milicji, ale nie można uważąć, że LWP dokonywało samych szlachetnych czynów, bo różnie to bywało w naszej historii.
bylo i na szczescie minelo. Wisla miala zwiazki z milicja, Legia miala zwiazki z wojskiem. fakty sa faktami i tyle. bylo minelo.
przede wszystkim wojsko nigdy nie było, nie jest i nigdy nie bedzie służba porządkową. To jest zadanie milicji/policji. Poza tym SB to była Milicja(policja) POLITYCZNA porównywalna z Gestapo w III Rzeszy i NKWD w Zwiazku Radzieckim, wiec moim zdaniem porównywanie LWP do SB jest jak najbardziej nie na miejscu. Wisła była klubem milicyjnyma w zwiazku z tym była zwiazana z SB (UB). chwalenie sie tym uwazam ze nie jest na miejscu. Tyle!!!
PS móglby ktoś cos napisac bardziej szczegołowo o jakichs innych klubach milicyjnych niz Wisła?? :armia: :armia: :armia:
Ja się nie chwalę związkiem Wisły z milicją, ale taka była historia klubu.
Oczywiście jak LWP z innymi bratnimi armiami wkraczało do Czech to było super i wcale nie było w tym związków z polityką 8-
Ech... Trochę obiektywizmu, jak już pisałem nie bronię milicji, ale nie można uważąć, że LWP dokonywało samych szlachetnych czynów, bo różnie to bywało w naszej historii.
Nie musisz mnie uczyć historii - chyba sam w to nie wierzysz, że np. wojenna i powojenna walka LWP z byłą akowską partyzantką, była tylko walką w obronie polskich granic 8-
Bynajmniej nie bronię milicji. Zarówno wojsko jak i wszystkie inne służby porządkowe (w tym milicja) były narzędziem władz w PRL.
przede wszystkim wojsko nigdy nie było, nie jest i nigdy nie bedzie służba porządkową. To jest zadanie milicji/policji. Poza tym SB to była Milicja(policja) POLITYCZNA porównywalna z Gestapo w III Rzeszy i NKWD w Zwiazku Radzieckim, wiec moim zdaniem porównywanie LWP do SB jest jak najbardziej nie na miejscu. wisła była klubem milicyjnyma w zwiazku z tym była zwiazana z SB (UB). chwalenie sie tym uwazam ze nie jest na miejscu. Tyle!!!
PS móglby ktoś cos napisac bardziej szczegołowo o jakichs innych klubach milicyjnych niz Wisła?? :armia: :armia: :armia:
No jeżeli porównujesz LWP do SB to gratuluje!!! Porównujesz morderców i katów, którzy bili i zabijali za przekonania polityczne (polecam wydawnictwo Karta z sierpnia tego roku bys mógl zobaczyc jak działało SB) z ludzmi którzy strzegli w tym czasie naszych granic. Nie mam wiecej pytan!!
Temat sie rozmył!! piszcie o klubach milicyjnych!!!
Nie musisz mnie uczyć historii - chyba sam w to nie wierzysz, że np. wojenna i powojenna walka LWP z byłą akowską partyzantką, była tylko walką w obronie polskich granic 8-
Bynajmniej nie bronię milicji. Zarówno wojsko jak i wszystkie inne służby porządkowe (w tym milicja) były narzędziem władz w PRL.
Ok, to już koniec polityki, bo w sumie nie o tym jest ten temat.
Ciekawi mnie czy Ty wymazujesz historię Legii po II wojnie światowej?... Bo przecież wtedy to nasze wojsko... hmmm... ludowe też nie zapisało się najciekawiej w naszej historii. Mogę napisaać to samo podmieniając SB na LWP i będzie "... w czasie kiedy w Polsce szalał terror stalinowski, kiedy LWP walczyło z Akowcami i wieloma uczciwymi Polakami, Ty mówisz ze Ciebie to nie rusza..."
Dlatego nie mieszajcie polityki ze sportem.
No jeżeli porównujesz LWP do SB to gratuluje!!! Porównujesz morderców i katów, którzy bili i zabijali za przekonania polityczne (polecam wydawnictwo Karta z sierpnia tego roku bys mógl zobaczyc jak działało SB) z ludzmi którzy strzegli w tym czasie naszych granic. Nie mam wiecej pytan!!
Temat sie rozmył!! piszcie o klubach milicyjnych!!!
[...] Poza tym piszesz ze "przygody z pionem gwardysjkim nie ukrywamy Wspólczuje!! w czasie kiedy w Polsce szalał terror stalinowski, kiedy SB katowało w aresztach Akowców i wielu uczciwych Polaków, Ty mówisz ze Ciebie to nie rusza i ze fajnie sie spiewa GTS!! A SB było kojarzone z Milicją i poniekad napewno z GTS!! ciekawe bo na twoim miejscu to chciałbym chyba zapomniec o tej niechlubnej historii! :fu: No ale mozesz meic inne zdanie w koncu od tego jest forum.
Ciekawi mnie czy Ty wymazujesz historię Legii po II wojnie światowej?... Bo przecież wtedy to nasze wojsko... hmmm... ludowe też nie zapisało się najciekawiej w naszej historii. Mogę napisaać to samo podmieniając SB na LWP i będzie "... w czasie kiedy w Polsce szalał terror stalinowski, kiedy LWP walczyło z Akowcami i wieloma uczciwymi Polakami, Ty mówisz ze Ciebie to nie rusza..."
Zostaw komentarz: