Zamieszczone przez księciuniu
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Hokej na lodzie.
Zwiń
X
-
Ja patrzę z mojej perspektywy, ale szanuje to, jeśli ktoś jest fanem NHL i cieszy się z jej obecności w TVP. Ja na pewno wolałbym, aby te pieniądze zostały zainwestowane w jakąś polską ligę. A wracając jeszcze do MŚ, ME. Przetargi na te turnieje odbywają się z kilkuletnim wyprzedzeniem. Gracze biorące w nich udział nie wiedzą, czy zagra na nich Polska, czy też nie. Trochę ryzykują, bo nieobecność Polski na pewno odbiłaby się na potencjalnych zyskach.
A co do Twojego przykładu @księciuniu odnośnie NBA to ciężko powiedzieć. Inne czasy, inne pieniądze, inna telewizja. W tamtych czasach nie było 4-5 graczy na rynku praw telewizyjnych i ceny za nie były kilka razy niższe.Ostatnio edytowany przez Pan Janusz; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Majkisek - we wcześniejszym poście pisałem przecież, że chodzi o sytuacje gdy nie gra Polska (czyli np. ostatnie 20 lat.). Jeszcze w ptzypadku LM mogę zrozumieć, że tam pewnie prawa kupuje się z wyprzedzeniem na kilka lat, ale czy w przypadku np. MŚ też tak jest czy zakupy są dokonywane jak już znany jest skład dużyn, które będą grać?
A kto wie drużyny z jakich państw będą grały w NBA czy NHL za 20 lat.Że o okresie przez jaki Polacy nie grali na ME nawet już nie wspomnę.
E: Widzę, że Pan Janusz wyjaśnił kwestię zakupu praw.Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Zamieszczone przez b. Zobacz postaO już się znalazł jeden co mu NHL w nocy na tvp sport będzie przeszkadzał
A co do tych kosztów za prawa do transmisji - najpierw dowiedz się co i jak, a później pisz..
Ja tam fanem hokeja nie jestem, a moja przygoda z NHL skończyła się na grze NHL 99, więc zatrzymałem się na czasach Lindrosa, Lindstroma, Gretzkyego czy Fedorova. Ale ogólnie to raczej dobrze, że jak ktoś lubi będzie mógł sobie to obejrzeć i po co się tu doszukiwać jakiś narodowych aspektów.
-Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
-Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!
Komentarz
-
To co robi Lundqvist z obrona Rangers w meczu u siebie ze Stars to masakra. Koniec 2 tercji wynik 7:3 dla Dallas, ktorzy graja na wyjezdzie. Fajnie, ze tvp daje te 4 spotkania tygodniowo (chociaz czasem to wydaje sie mniej) ale czy zna ktos strone, gdzie mozna wybrac konkretne mecze ze wszystkich? Przegapic taki mecz jak wczoraj (Pingwiny - Capitals 8:7) to wielka szkoda.
Edit: 7:6 dla Gwiazd. Comeback nie wyszedl StraznikomOstatnio edytowany przez Bramkostrzelny Janek; [ARG:4 UNDEFINED].
Komentarz
-
Dzisiaj zaczynamy MŚ Dywizji 1A w Kijowie. W kadrze ostatnio pojawiło się kilka kwasów, a brak powołania Alana Łyszczarczyka to już jawny sabotaż. Co tu dużo mówić, to nie może się udać.
Tutaj plan transmisji http://sport.tvp.pl/30057066/polscy-...ansmisje-w-tvp
Komentarz
-
Zamieszczone przez Biały kruk Zobacz postaDzisiaj zaczynamy MŚ Dywizji 1A w Kijowie. W kadrze ostatnio pojawiło się kilka kwasów, a brak powołania Alana Łyszczarczyka to już jawny sabotaż. Co tu dużo mówić, to nie może się udać.
Skoro nie wykorzystuje się tylu sytuacji sam na sam i robi sie takie babole w obronie, cięzko liczyć na zwycięstwo.04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
-
Zamieszczone przez crolick Zobacz postaPłachta gdzieś tłumaczył dlaczego nie zabrał do Kijowa Łyszczarczyka?
Dzisiaj porażka w pełni zasłużona i odzwierciedlająca nasze miejsce w szeregu. Jutro według mnie mecz o wszystko.
Komentarz
-
Brak Łyszczarczyka, do tego Rzeszutko, Cichy, Murray. Co roku to samo dziadostwo, co roku ci sami ulubieńcy, co roku te same wyniki. Co przeszkadza wziąć mu Łyszczarczyka i być może dać w ten sposób impuls dla chłopaka w kierunku NHL-u?Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!
Komentarz
-
Gdzieś przeczytałem opinię o tym że kanadyjski hokej jest dużo szybszy od naszego i koledzy mogliby nie nadążać za Łyszczarczykiem...według takiej logiki to ciekawe co robi Lewandowski w kadrze Nawałki. Miejmy nadzieję że jak po raz kolejny nie uda się Płachcie awansować, to PZHL poszuka kogoś ze świeżym spojrzeniem na tę kadrę.
Ostatnio edytowany przez McDoune; [ARG:4 UNDEFINED].Nie mówię szeptem, gdy mówię skąd jestem.
Komentarz
Komentarz