Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Liga Mistrzów i Europejska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Rokrocznie eliminacje LM pokazują, że rozstawienie nie ma aż tak dużego znaczenia poza nielicznymi wyjątkami, typu Dundalk lub Salzburg. Najważniejsze jest odpowiednie przygotowanie drużyny na decydujące mecze. Poziom drużyn jest bardzo zbliżony. Choćby Ferencvaros ograł już Dinamo Zagrzeb i Celtic Glasgow. W grupie zagra ktoś z trójki Karabach, Molde, Ferencvaros.

Inaczej sytuacja wygląda w eliminacjach LE, gdzie różnica w poziomie drużyn jest dużo większa i bez rozstawienia naprawdę trzeba super grać, a i tak bez szczęścia w losowaniu wiele się nie ugra.

Komentarz

• A w Gliwicach dwie osoby z pozytywnym wynikiem Covid.

349meczów*
      71 goli*
      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Bootleg Zobacz posta
        Kijek. Ale akurat do mnie to nie tak. Do mnie nie. czytasz trochę forumke więc powinieneś wiedzieć że ja to Mioduskiego nietrawie od dawien dawna.postów...
        Ale ja nie mówię, że to się tyczy ciebie konkretnie tylko wielu osób tutaj.

Zamieszczone przez Bootleg Zobacz posta
        Jeszcze o stylu. Granie lagi na Pekharta to jest jakiś pomysł.. No ale chyba nie o taki chodzi w Warszawie?
        Pewnie nie natomiast jakąś wizję czy pomysł Vuko ma i go stosuje. Czy mi on się podoba? No nie bardzo ale jest jak jest.
        Czy bym wolał oglądać Legie szybko grająca z pierwszej piłki etc? No wolałbym ale przede wszystkim chce Legie wygrywająca, nieważne jak.

​​​​​Wolę mieć 6 punktów brzydko grając niż 2 punkty grając ładnie bo na koniec sezonu ważne są punkty a nie wrażenie astystyczne czy pochwały w mediach od dziennikarzy.

Na pewno dzisiejszą Legia to najlepsza Legia jaka zbudował Mioduski to mu trzeba przyznać natomiast ciągle to nie o to chodzi.

Vuko jakiś swój pomysł ma, nie podoba mi się wiele rzeczy ale wiele rzeczy mi się podoba. Natomiast mając takich piłkarzy w pomocy jak Kapustka czy Valencia trudno mi sobie wyobrazić aby na dłuższą metę grać piłkę pt "długa na Pekharta".

​​​​​​Natomiast powiedzmy sobie też szczerze, że ten Pekhart do
        innej piłki niż takiej się nie nadaje. To nie jest gość, z którym da się poklepac i wyjść na prostopadła. Dlatego uważam, że na dłuższą metę to Lopes będzie grał bo on bardziej pasuje do Valencii, Kapustki czy Luquinhasa niż Pekhart, który dopóki nie dostanie piłki na głowę no to "no party".

I pora skończyć z bajkami, że Vuko dostał tych których chciał. No bo nie dostał. Sam Nikolic w foodtrucku przyznał, że rozmawiał z Vuko i Vuko go chciał.
        Skoro rozmawiali i Vuko go chciał a Nikolica nie ma to czyja to wina, że go nie ma? Takich pytań Kozminski Mioduskiemu nie zada.
        Ostatnio edytowany przez Kijek; 2370.
        " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• I dzisiaj awansowało pięć drużyn nierozstawionych i tylko jedna rozstawiona, czyli ranking nie gra. Dla nas to gorzej, bo potencjalnie możemy trafić na mocniejsze drużyny.

Komentarz

• Zamieszczone przez alfa Zobacz posta
            I dzisiaj awansowało pięć drużyn nierozstawionych i tylko jedna rozstawiona, czyli ranking nie gra. Dla nas to gorzej, bo potencjalnie możemy trafić na mocniejsze drużyny.
            Taa jeżeli uda nam się przejść III rundę to w IV szykuje się grube towarzycho. Dinamo, Young Boys, Qarabag, Crvena Zvezda... Szans na awans należy upatrywać chyba tylko w tym, że ten 2020 rok jest naprawdę pojeba.ny...
            "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Lech zagra albo z OFI Kreta albo z Apollonem. Grecy nie wygrali od 14 spotkań ( ostatnie zwycięstwo - 01.03 ). Cypryjczycy radzą sobie lepiej ale grają na wyjeździe.

Komentarz

• Jak nie Grecy/Cypryjczycy ich wyrzucą to ktoś z "topki" w czwartej rundzie.

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion Zobacz posta
                  Taa jeżeli uda nam się przejść III rundę to w IV szykuje się grube towarzycho. Dinamo, Young Boys, Qarabag, Crvena Zvezda... Szans na awans należy upatrywać chyba tylko w tym, że ten 2020 rok jest naprawdę pojeba.ny...
                  Nadzieją jest to ze 3 pary będą z drużyn nierozstawionych wiec jest szansa na kogoś z tej czwórki: Linfield/Floriana/Flora/Reykjavik.

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion Zobacz posta
                    Bez przesady - takie Young Boys to jedna wielka kompromitacja w tym sezonie eliminacji pucharów.

Komentarz

• Akurat z tych wymienionych YB to zdecydowanie najmocniejsza drużyna.

Komentarz

• To dobrze, że Duńczycy nie wiedzieli o tej mocy, bo jeszcze gotowi by byli się poddać przed meczem
                        Farerzy w sumie też powinni być zadowoleni - pierwsza bramka w el.LM od 28 lat i pierwsza wyjazdowa w całej historii ich występów w tych rozgrywkach.

Ps. Oczywiście nie oglądałem tych spotkań, być może są mocni a osiągane wyniki to efekt niesłychanego wręcz pecha. Niemniej jednak ja się nie przejmuję, że odpadły drużyny rozstawione bo to oznacza, że te nierozstawione były jeszcze mocniejsze i też nie byłoby wesoło na nie wpaść.

Komentarz

• Bo duńczycy to akurat też są mocni, zdecydowanie najmocniejsi z drużyn nierozstawionych. Pechowo trafili na siebie. To czy byśmy grali w 4 rundzie z Midtjyland czy z YB uważam, że nie ma wielkiego znaczenia, bo w obu przypadkach nie robiłbym sobie nadziei.

Komentarz

• No, nie ma się co oszukiwać - przy naszej obecnej formie, to ja drżę o wynik przeciwko Balkancom, a gdzie tu mowa o byciu faworytem w 4 rundzie. Zresztą, ostatni raz na tym etapie, to my nim byliśmy przeciwko Sheriffowi... Trochę się człowiek zdążył odzwyczaić.

Komentarz

• Piast ma trenera, co ten Waldek tam wyczynia to jest po prostu duży sukces. Dałby radę w Legii ?
                              I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
                              Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy

To warszawskie ballady ...

Komentarz

• Drużyny rozstawione:
                                Sporting Clube de Portugal / Aberdeen FC
                                NŠ Mura (Murska Sobota) / PSV Eindhoven
                                FC København / Piast Gliwice

Drużyny nierozstawione:
                                Linzer ASK / FC DAC 1904 Dunajská Streda
                                HNK Rijeka / Kołos Kowaliwka
                                Rosenborg BK / Alanyaspor Kulübü