Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Liga Mistrzów i Europejska

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Raffels Zobacz posta

Teraz JA: Jesli byl faul, a jestem zdania, ze byl to czerwona kartka jest bez mrugniecia okiem, bo Anelka wychodzil sam na sam z Valdesem.

.
    ale piłka nożna to nie koszykówka, gdzie lekkie dotknięcie powoduje faul. Bez przesady. Poza tym Anelka gra na Wyspach i chyba powinien być przyzwyczajony do takiej gry. Jestem pewny, że w Anglii nawet by tego nie odgwizdali.

Podobną sytuację miał Messi. Minał dwóch zawodników i biegł za nim jakiś gracz Chelsea, powodując upadek. Oczywiście faul nie na czerwo, bo byli jeszcze obrońcy na drodze, co jednak nie zmienia faktu, że idąc tokiem rzekomego faulu Abidala, w tej sytuacji też powinien być wolny. I to z dogodnego miejsca.

edit: właśnie zapomniałem również o sytuacji z pierwszego meczu, kiedy to Ballack faulował wychodzącego prawie na czystą pozycję Inieste. Faul odgwizdał, tylko zapomniał wyciągnąć żółtą kartkę...a, że Ballack już miał żółć, to wiadomo co to oznacza
    Ostatnio edytowany przez Teraz JA; 11581.

Komentarz

• Finał najlepszy z możliwych Co do meczu to naprawdę fajne widowisko - emocje do samego końca ... zobaczyć Ballacka z pianą w pysku lecącego za sedzią bezcenne
      Always look on the bright side of life!

Komentarz

• Nie wiedzialem, czy wstawiac do ciekawycz linkow cz nie ale tutaj chyba bardziej pasuje:
        http://www.youtube.com/watch?v=iUziCx1mHxQ&fmt=18
        Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Manczester to uje, Barka z resztą też
          OFMC

Komentarz

• Ogólnie oglądając współczesną piłkę i to jak te pedały padają jak muchy przy każdym kontakcie, naszła mnie taka refleksja, że dzisiaj legendrany Wimbledon Vinniego Jonesa każdy mecz kończyłby walkowerem z powodu liczby czerwonych kartek...

Komentarz

• Tak jak ktoś wyżej napisał, w Premier League nawet by nie gwizdnęli czegoś takiego. Od zawsze wiadomo, że inaczej się sędziuje w Anglii, a inaczej na kontynencie. To właśnie jest trochę dziwne.Powinno wszędzie być jak na Wyspach i byłby spokój z kontrowersyjnymi faulami.
              ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Tak z innej beczki:moim zdaniem UEFA powinna anulować kary dla Fletchera i Abidala.Obie kartki problematyczne.

Komentarz

• Sędzia nieuczciwy? No tak... To nie jego wina, że piłkarze Chelsea odfruwali przy każdym kontakcie z przeciwnikiem w polu karnym. Powinna być żółta kartka dla Drogby za wymuszanie, a to byłaby jego druga, więc dostałby czerwień.

Faulu Abidala nie gwizdnąłbym- szczera opinia.

Ręka Eto'o??? Przecież to była nastrzelona łapa- co on w dupę sobie ją miał wsadzić?

Błędem na niekorzyść dla Chelsea było nie odgwizdanie karnego za rękę Pique.

A Hiddink mówiąc o najgorszym sędziowaniu w życiu ośmieszył się w moich oczach... Zapomniał jak jego Korea Płd. w 2002 r przez długi czas była "niepokonana", mimo że rywale jej strzelali bramki, a i tak przegrywali 0:1.
                  https://www.facebook.com/cocadillaz

Komentarz

• Chelsea nie przeszła, choc powinna - i dobrze, bo ich nie lubię, a poza tym finał będzie ciekawszy.

Mógłby wygrac Man, bo byłby to ewenement w historii LM.
                    "Śpiewamy głośno, niech słyszy cały kraj!
                    Jeb*ć komuchów i jeb*ć ITI !"

Komentarz

• Dla mnie w finale niech wygra lepszy. Po prostu.
                      https://www.facebook.com/cocadillaz

Komentarz

• Zamieszczone przez RIOT Zobacz posta
                        Chelsea nie przeszła, choc powinna - i dobrze, bo ich nie lubię, a poza tym finał będzie ciekawszy.
                        Szaaaaleeeenie ciekawy. Barca fajnie gra w Hiszpanii z Realem itp. Z angielskimi ekipami gra totalny piach. Wczoraj oddała JEDEN CELNY strzał na bramke. Skutecznosc? Ok. Wygrana? Ok. Ale nie bylo to na pewno ciekawe granie.
                        "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                          Szaaaaleeeenie ciekawy. Barca fajnie gra w Hiszpanii z Realem itp. Z angielskimi ekipami gra totalny piach. Wczoraj oddała JEDEN CELNY strzał na bramke. Skutecznosc? Ok. Wygrana? Ok. Ale nie bylo to na pewno ciekawe granie.
                          Z drugiej strony z iloma angielskimi grała?

Z Chelsea szło jej jak po grudzie, bo przeciwnik był świetnie ustawiony taktycznie i mocny fizycznie. Manchester gra bardziej do przodu, dlatego myślę że finał zapewni duuużo emocji.

Kibicowałem wczoraj Chelsea, bo lubie dobrze poukładane taktycznie drużyny, przedkładam dyscyplinę nad finezję, ale sami sobie The Blues winni. Gdyby strzelili to co mogli strzelić (szczególnie Drogba) to byłoby pozamiatane i Barca byłaby udupiona. Ale spartolili to co mogli spartolić, to że sędzia nie gwizdnął im jednego karnego "setki" (ręka Piqueta) w niczym ich nie usprawiedliwia.

Barcelona pokazała natomiast, że gra do końca i nie pęka w byle sytuacji. Mimo mocno dyskusyjnej czerwnej kartki dla Abidala do końca grali i udało się im swego dopiąć. Nie obesrali się i nie popłakali jak niektórzy zawodnicy mają zwyczaj robić. Gol Iniesty fartowny, ale szczęście sprzyja lepszym.

Szacunek za charakter! Takie ekipy też szanuję, dlatego w pojedynku dwóch nie bardzo lubianych przeze mnie drużyn, będę za FC Barcelona. Należy się im ten puchar jak mało komu.

Oby anulowali czerwone kartki zarówno Fletcherowi jak i Abidalowi. Obie drużyny powinny w Rzymie zagrać w najmocniejszych składach.
                          Ostatnio edytowany przez Gość; 10945.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
                            o czym mówisz? bo chyba nie o "ręce" Eto'o po strzale Ballacka? Czy może o nurkowaniu Anelki po którym sędzia dał kiera czapki?

Ja się cieszę, że nie ma powtórki z 2008. I tak wygra United
                            Po pierwsze mówię o ręce Pique więc nie wiem o co Ci chodzi, skoro sam w kolejnych postach przyznajesz poniekąd (albo przestajesz negować) , że ta ręka była.

Po drugie coś często Ci w błahych sprawach skacze ciśnienie.

A po trzecie wiadomo że finał i tak wygra United

EDIT : http://www.weszlo.com/news/2935
                            Ostatnio edytowany przez Mrozik; 19.

Komentarz

• - Walczyłem z Nicolasem Anelką. Byłem ostatnim obrońcą i sędzia prawidłowo uznał, że go faulowałem. Wykluczenie mnie było normalne - stwierdził Abidal. - Jeśli puściłbym go wolno i strzeliłby drugą bramkę, to wszystko byłoby skończone. Możemy uznać, że był to dobry faul. Poświęciłem się dla drużyny - wyjaśnił defensor.
                              Dla wszystkich twierdzacych, ze faulu i kartki nie bylo.
                              Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Zamieszczone przez Mrozik Zobacz posta
                                eh, do dziś to pamiętam, filmik pierwsza klasa.

Komentarz

Pracuję...
                                X