Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
jak dobrze pojdzie to najwieksza kosa spierdoli do 3 ligi
i niech nie wraca
my tu ***** jeszcze wrócimy
--------
a to dzisiejsze oswiadczenie klubu:
Zarząd klubu zdecydował o wyciągnięciu konsekwencji wobec kibiców w związku z ich niesportowym zachowaniem podczas ostatnich meczów.
„Nie możemy akceptować sytuacji, kiedy kibice Widzewa zachowują się wrogo wobec swojej drużyny, stosują antydoping i utrudniają grę zawodnikom” – wyjaśnia Bogusław Sosnowski, prezes KS Widzew Łódź SA. – „Rozumiem, że kibice mogą być niezadowoleni z gry naszego zespołu w derbach Łodzi, jednak są sytuacje, kiedy wszyscy: zawodnicy, pracownicy i kibice powinni się mobilizować i działać na rzecz wspólnego celu. Czasem są rzeczy ważniejsze niż animozje personalne czy żale, a dla realizacji wyższego celu należy zapomnieć o podziałach. Mimo iż doceniamy zaangażowanie prawdziwie wiernych kibiców w działania w środowisku na rzecz klubu, jako zarząd nie możemy pozostać obojętni i tolerować sytuacji, kiedy walczymy o miejsce w lidze z drużyną z końca tabeli, a nasi kibice nie tylko nie pomagają naszym zawodnikom, a wręcz wspierają przeciwników. Takie zachowanie nie ma nic wspólnego z przywiązaniem do klubu i działaniem na jego rzecz, a wręcz jest niezgodne z ideą kibicowania, niezależnie od tego, jakie stosują za nim przesłanki” – mówi Bogusław Sosnowski, prezes KS Widzew Łódź SA.
W związku z zachowaniem kibiców Klubu w czasie ostatnich meczów władze klubu postanowiły:
• nie organizować grup kibiców na mecze wyjazdowe do końca roku,
• nie sprzedawać biletów na kolejne mecze rozgrywane w sezonie 2007/2008 na własnym stadionie*
• zrezygnować z planowanego rozlosowania wśród posiadaczy KIK możliwości zakupu 20 biletów na mecze reprezentacji Polski w ramach Euro 2008.
Jednocześnie władze klubu postanowiły umożliwić bezpłatny wstęp na wszystkie mecze ligowe tej rundy rozgrywane na terenie Klubu grupom uczniów pod opieką nauczycieli.
„Jestem zbulwersowany zachowaniem kibiców Widzewa podczas ostatniego meczu. Ja również jestem sfrustrowany wynikami osiąganymi przez naszą drużynę i mam do tego jeszcze większe prawo niż przeciętny kibic. Mimo to – nie odwróciłem się od drużyny, nie wycofałem swojego poparcia i finansowania, i wciąż staram się szukać możliwości, by realizować założony plan rozwoju Klubu. Nie jest to jednak możliwe bez systematycznej pracy, zmian organizacyjnych i wzajemnej współpracy na różnych polach. Zdaję sobie sprawę, że są osoby, które mogą tego nie rozumieć, gdyż żaden klub w Polsce jeszcze nie był w ten sposób budowany. Ubolewam jednak nad faktem, że grupy osób ważne dla tego klubu i w których przywiązanie do Widzewa głęboko wierzę, jak choćby kibice Widzewa, pozwalają sobą manipulować ludziom, których interes nie ma nic wspólnego z dobrem klubu. Władze Widzewa nie tylko nie mogą akceptować takich zachowań, lecz również muszą starać się im zapobiegać. Uważam jednocześnie, że konsekwencje, jakie wyciągnął zarząd wobec kibiców, są w zaistniałej sytuacji zbyt łagodne i przed rozpoczęciem nowego sezonu będę domagał się przedstawienia innych rozwiązań w tym zakresie” – skomentował Sylwester Cacek, właściciel i przewodniczący Rady Nadzorczej KS Widzew Łódź SA.
*Wstęp na mecze będą mieli tylko kibice posiadający karnety lub wcześniej wykupione bilety. Jednocześnie zarząd rezerwuje sobie prawo do rozpatrywania indywidualnych przypadków.
--------
do tego Wójcik trenerem Widzewa oraz odejście Młynarczyka - ikony Widzewa... same pozytywy, ja pierdole...
Ubolewam jednak nad faktem, że grupy osób ważne dla tego klubu i w których przywiązanie do Widzewa głęboko wierzę, jak choćby kibice Widzewa, pozwalają sobą manipulować ludziom, których interes nie ma nic wspólnego z dobrem klubu. Władze Widzewa nie tylko nie mogą akceptować takich zachowań, lecz również muszą starać się im zapobiegać. Uważam jednocześnie, że konsekwencje, jakie wyciągnął zarząd wobec kibiców, są w zaistniałej sytuacji zbyt łagodne i przed rozpoczęciem nowego sezonu będę domagał się przedstawienia innych rozwiązań w tym zakresie”
Temat sytuacji kibicowskiego Widzewa jest już poruszony w innym temacie..
Ja tylko w kwestii Janusza W. Jest on dla mnie w tym momencie książkowym wręcz symbolem klasycznej trenerskiej dziwki. Z każdym rokiem pogrąża się coraz bardziej. Jest żałosny, a do tego gwoździem do trumny Widzewa. Jakim tępym ****** trzeba być aby go zatrudnić. O całej reszcie szkoda w ogóle pisać. Amatorka i metr mułu.
Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna
Ja tylko w kwestii Janusza W. Jest on dla mnie w tym momencie książkowym wręcz symbolem klasycznej trenerskiej dziwki.
Dopiero w tym momencie? Dla mnie jest nią odkąd wypiął się na Legię, zostawiając ją zimą 1994 dla Arabów z Emiratów. Zostawił na 7. miejscu ze stratą 6 punktów do Górnika, a potem puszył się, jakiej to on wielkiej Legii z Janasem nie zbudował.
Fenomentalny mecz w Bytomiu. Cuda wyprawiał sędzia- nie uznał chyba trzech bramek dla Lecha (z czego moim zdaniem minimum jednej nieprawidłowo), końcowka dramatyczna.
Ogólnie Multi Liga + to jest to =)
Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu: - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki! Zapamiętał.
Fenomentalny mecz w Bytomiu. Cuda wyprawiał sędzia- nie uznał chyba trzech bramek dla Lecha (z czego moim zdaniem minimum jednej nieprawidłowo), końcowka dramatyczna.
Ogólnie Multi Liga + to jest to =)
2.
Druga faktycznie IMO ze spalonego.
Natomiast pierwsza - to nie wiem co mu nie pasowało
Jeśli, że Djurdevic zagrał przed gwizdkiem, to dlaczego puścił akcję i nie protestował nim piłka spadła na głowę Pitrego?!
Komentarz