Po pierwsze to witam wszystkich kiboli, bo to pierwszy mój post na tym forum. Podzielę się z wami moimi przemyśleniami w tym temacie. Jeżeli po tej rundzie będziemy mieli min.7 pkt przewagi nad drugą drużyną i na wiosnę stracimy choć raz tę pozycje to majstra nie zdobędziemy. Druga opcja to że skończymy tę rundę na pierwszym miejscu ale z przewagą max. 3 pkt. Wtedy będzie jak rok temu, łeb w łeb do końca. I teraz tam myślę, że od wielu lat idziemy łeb w łeb i chu.j. Chyba jedyna opcja na zdobycie majstra to, aby tego pierwszego miejsca już do końca nie oddać. KSP to chyba kilka lat temu na koniec jesieni byli pierwsi i skończyli na czwartym, oni tak mają, na jesień w czołówce a na koniec nawet w pucharach nie grają. Więc nimi nie ma co się przejmować, chyba że meczami bezpośrednimi :/. Jedyne zagrożenie widzę ze strony Lecha(choć oni grają strasznie w kratkę) i Ślaska(bo oni grają dobrze na wiosnę, jak wicemistrza zdobyli to na jesień byli na dole!) Górnik nic nie zdobędzie, Lechia to musi zrobić niezłe transfery, niby Zagłębie gra dobrze na wiosnę, ale narazie mają za mało pkt. Więc biorąc pod uwagę naszą zimową wyprzedaż, to największe jest zagrożenie ze strony Lecha i przedewszystkim Śląska, ale czy ten mene.l ułuży im drużynę to zobaczymy. Co do spadku to GKS i Podbskidzie, co mnie niezmiernie cieszy bo dostaniemy w zamian Zetke i Cracovie.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Co tu duzo filozofowac - maja teraz mecz z padacznym Ruchem i wyjazd na WKS. 4 pkt w tych meczach zapewnia elegancka pozycje wyjsciowa przed runda wiosenna. A tam na start mamy 4 mecze prawdy - Korone, Belchatow, Podbeskidzie i Gornika u siebie . I wtedy (w polowie marca) bedzie mozna sie pobawic w wyliczanki
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mario Zobacz postaWystarczy popatrzyć, jak Zagłębie spisuje się w lidze. Słabo, jak na ich możliwości. Ale pewnie oceniasz Papadopulosa tylko na podstawie statystyk, to by pasowało do poziomu twojej wypowiedzi.
Akurat jestem jednym z tych dziwaków, którzy oglądają sporo spotkań w polskiej lidze (ok, no wszystkich nie da rady, musieliby za to płacić) i Zagłębie podziwiałem już w paru spotkaniach. Papadopoulos niczym nadzwyczajnym nie zachwyca. Widać, że ma niezły instynkt i niezły spokój w polu karnym, ale nie ma niczego takiego, co mówiłoby o nim że jest więcej, niż ekstraklasowym przeciętniakiem. W polskiej lidze wymieniłbym Ci 10 lepszych napastników od niego.
Poza tym to Ty piszesz, że "4 gole, 11 spotkań - dobry wynik". Przepraszam bardzo, ale dobry wynik to ma Szymon Pawłowski, który do tych 4 goli dołożył jeszcze 4 asysty, albo Saganowski który takie 4+4 osiągnął w sześciu spotkaniach. 4+1 jak Papadopoulos, to ma Korzym, człowiek od przesuwania szaf. Porównywalne wyniki osiągają takie giganty polskiej piłki, jak Demjan z Podbeskidzia czy doskonale zapowiadający się od 10 lat Łukasz Garguła. Lepiej wypada nawet Kamil Adamek z Podbeskidzia! "Dobry" wynik, to ma Wojtek Kędziora, który w każdym meczu coś drużynie daje, strzelił 5 bramek i zaliczył 4 asysty i gra na miarę możliwości przeciętnego ale dającego z wątroby ligowca. 4 gole w 11 spotkaniach to nazwałbym raczej granicą przyzwoitości dla napastnika.Ostatnio edytowany przez Sgt.; 26486.
Komentarz
-
Wstrzymajmy się może z dywagacjami nt. mistrzostwa, wszelkimi obliczeniami przynajmniej do połowy rundy wiosennej. Roztrząsanie tej sprawy i naszych szans na tym etapie rozgrywek, mając świeżo w pamięci zeszłosezonowy "wyczyn" naszych grajków trąci lekko śmiesznością.
Jest dobrze, ale jeszcze długa droga przed nami, tym bardziej jeśli weźmiemy pod uwagę zimowe okienko transferowe, gdzie Bóg raczy wiedzieć co będzie się działo.
A kolejka bardzo ładnie się układa pod nas. Jeszcze tylko Leszek coś zgubi i będzie komplet dobrych wyników.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sgt. Zobacz postaW polskiej lidze wymieniłbym Ci 10 lepszych napastników od niego.
Komentarz
-
Ljuboja, Saganowski, Dwaliszwili, Teodorczyk, Milik, Nakoulma, Traore, Kędziora, Jurado, Andradina.
Lista rezerwowych: Frankowski i Piech, z tym że to już mocno naciągane. Tak prawdę mówiąc Andradina też trochę naciągany, ale miało być 10 to masz 10. O, zapomniałem - jeszcze Jeleń.Ostatnio edytowany przez Sgt.; 26486.
Komentarz
-
Teodorczyk spuchł, to samo Milik i Nakoulma. Edi to chyba ofensywny pomocnik, nie napastnik. Tak samo Traore, to chyba bardziej skrzydłowy niż napastnik. Ale niech ci będzie, przyjmuję twoją listę. Teraz poczekajmy do zakończenia sezonu, albo przynajmniej rundy.
E: Jeleń zagrał cztery spotkania, nie zdobył bramki. Do tego nosi się z zamiarem wylotu do USA. Nie brałbym go pod uwagę.Ostatnio edytowany przez Mario; 24837.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mario Zobacz postaEdi to chyba ofensywny pomocnik, nie napastnik.
Komentarz
-
Zamieszczone przez hasor Zobacz postaDokładnie tak. Jego ostatnio słabsza forma wynika chyba zresztą z żonglowaniem pozycjami i wystawianiem go na ataku, gdzie sobie nie radzi.04/03/1922 - 21/03/2007 - Na zawsze w mojej pamięci - dziękuje za wszystko.
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz