Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Poważnie, jeszcze z nim dyskutujecie?

Komentarz

• Zamieszczone przez SzydeL Zobacz posta
      Kolego kolego.Nawet w Varsovii jest bardzo dużo Legionistów więc nie przesadzajmy.Coś o tym wiem.
      A my mamy teraz mieć zgodę Polonia Warszawa Gwardia Warszawa

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
        Bo te 2 milicyjne kluby mają zgode, i wspólnego ojca Odrowąża.
        Tak mamy oficjalną zgodę. Pisałem poniżej. Miejmy nadzieję że, sie podniosą chociażby do I ligi.

Komentarz

• A teraz idiotyczne pytanie. Z Ekstraklasy spadają dwa kluby które zajęły najniższą liczbę punktów bo spotkań barażowych nie ma. Gdyby hipotetycznie to od Was zależało kogo wyrzucić z Ekstraklasy bez względu na wszystkie czynniki to podajcie dwa kluby których oglądać byście W Ekstraklasie widzieć nie chcieli i w jednym zdaniu wyjaśnijcie mi dlaczego.

Komentarz

• Od tej pory kto mu odpowie ten z policji!
            |||||||||||||||||||||||||| ||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||||
            Better Dead Than Red

Komentarz

• Próbujecie przegadać jakiegoś enigmatycznego, propagandowego bota. Jak dzieci...

Mnie przekonałeś czarna konfituro! Jak przy Małyszu - dmucham (w) monitor i daje na tacę garść rumuńskich pięćdziesiątek w intencji twojej, twojego klubu i waszego nowego wspaniałego stadionu! Jeszcze wykupię sobie darmowe połączenia z dzielnicowym coby zawsze był na bieżąco! A teraz idź się postykać końcówkami ze swoimi czarnymi kolegami

Komentarz

• Ja pierdolę, musicie dawać mu się tak dziecinnie podpuszczać?

Game Over. Panu Czarnemu serdecznie już dziękujemy. Nie potrzebujemy suchego chleba dla konia.
                Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna

Komentarz

• Niespecjalnie podobają mi się te pomysły. Podział na 2 grupy już był i się nie sprawdził; przetrwał ledwie sezon (choć jakże udany dla nas). Co się przewija przez te pomysły, to możliwy nierówny podział meczów domowych i wyjazdowych- szczególnie w pierwszym projekcie. Po za tym, pomysł rozgrywek wiosna-jesień, kiedy nawet Rosja od tego odchodzi, mógłby nas jeszcze bardziej oddalić od Europy.

Komentarz

• Pomysł z rozegraniem nieparzystej ilości kolejek jest już całkowicie poroniony. Ciekawe na jakiej podstawie zdecydowaliby, kto w drugiej fazie zagra ponad 30% spotkań więcej u siebie niż na wyjeździe.

Komentarz

• Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
                      Po za tym, pomysł rozgrywek wiosna-jesień, kiedy nawet Rosja od tego odchodzi, mógłby nas jeszcze bardziej oddalić od Europy.
                      Czy ja wiem czy by nas tak bardzo oddalił. Zawsze to było trochę dziwne u ruskich jak ich mistrz zaczynał grę w pucharach, a w lidze aktualnie był gdzieś w środku tabeli, ale jak chcemy rozegrać sporo więcej kolejek niż jest teraz to może nie być wyjścia. U nas nie da się grać w lutym i nie rzadko w grudniu. Owszem można próbować ale pewnie w co drugim sezonie bedzie trzeba przekładać kolejki albo grać na siłę przy konkretnym mrozie na "betonowych" boiskach.
                      "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta
                        Pomysł z rozegraniem nieparzystej ilości kolejek jest już całkowicie poroniony. Ciekawe na jakiej podstawie zdecydowaliby, kto w drugiej fazie zagra ponad 30% spotkań więcej u siebie niż na wyjeździe.
                        Wyższe miejsce przed Play-off.

Komentarz

• Zamieszczone przez Fatman Zobacz posta
                          Niespecjalnie podobają mi się te pomysły. Podział na 2 grupy już był i się nie sprawdził; przetrwał ledwie sezon (choć jakże udany dla nas). Co się przewija przez te pomysły, to możliwy nierówny podział meczów domowych i wyjazdowych- szczególnie w pierwszym projekcie. Po za tym, pomysł rozgrywek wiosna-jesień, kiedy nawet Rosja od tego odchodzi, mógłby nas jeszcze bardziej oddalić od Europy.
                          Tylko że Rosja od niego odeszła nie dlatego że się nie sprawdzał tylko dlatego że jej zespoły miały problemy z wygrywaniem europejskich pucharów(w okresie meczów ćwierćfinałowych-finałowych liga rosyjska dopiero ruszała). U nas jest problem z zakwalifikowaniem się
                          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Każdy z pomysłów jest poroniony . Większa ilość rozgrywanych meczów czy podział na grupy spadkowe , mistrzowskie nie polepszą jakości naszej ligi . Wręcz przeciwnie , rozgrywanie 3-4 razy spotkania z tym samym przeciwnikiem odejmą tylko smaczek . Dobrze , że nie wpadli aby zmniejszyć / zwiększyć liczbę drużyn w ekstraklasie .

Komentarz

• Nie wierze, że na tak debilny pomysł (pomysły) wpadły nowe władze PZPN. Cała zachodnia Europa narzeka na zmęczenie po 38 kolejkach a my mamy grać 44. Czemu akurat tyle? Czemu nie np. 56? W końcu będziemy w czymś najlepsi Po co zwiększać o prawie połowę liczbę kolejek i grać prawie w tą samą liczbę miesięcy? W cywilizowanych krajach jest 30, 34, 36 czy 38 kolejek i koniec, to po co starać się być mądrzejszymi i wymyślać coś na nowo?

Aha i przechodząc na system wiosna-jesień co drugi sezon tak czy inaczej będą w lato dwa miesiące wolnego bo będzie przerwa na Euro lub MŚ i pewnie spadnie frekwencja w lato ale trzeba coś zmienić bo idzie nowe, lepsze

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                                Tylko że Rosja od niego odeszła nie dlatego że się nie sprawdzał tylko dlatego że jej zespoły miały problemy z wygrywaniem europejskich pucharów(w okresie meczów ćwierćfinałowych-finałowych liga rosyjska dopiero ruszała). U nas jest problem z zakwalifikowaniem się
                                No, czyli jednak nie do końca się sprawdzał.

A co do meritum. Osobiście nie widzę jakichś wielkich przeszkód, żeby powrócić do ligi 18-zespołowej. Daje nam to 4 dodatkowe kolejki. Podnieść częstotliwość spotkań PP (czyt. od wcześniejszej rundy system "mecz i rewanż" lub od 1/8 faza pucharowa) i problem zbyt małej ilości gier mamy rozwiązany. Do tego zaczynać ligę wcześniej i grać wówczas częściej, przecież przerwa zimowa nie musi być w połowie rozgrywek. Po co wyważać otwarte drzwi?

Komentarz

Pracuję...
                                X