Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
    Taka luźna obserwacja z tego filmiku: jako jedyni mamy herb bez żadnych podpisów - nazw czy miast.
    Klasyczna prostota, rozpoznawalna przez wszystkich
    księciuniu co do innych herbów laicy mogą mieć problemy z ogarnięciem kto i co. Z nami nikt takowych mieć nie może
    SUPERBIA ET GLORIA - LEGIA VARSOVIA

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
      Taka luźna obserwacja z tego filmiku: jako jedyni mamy herb bez żadnych podpisów - nazw czy miast.
      Klasyczna prostota, rozpoznawalna przez wszystkich
      Właśnie zastanawia mnie na tym polu ten podpis pod herbem Jagiellonii, nie widziałem by używali gdzieś wariantu z napisem poza czołówką ekstraklasy i u góry swojej strony internetowej. W tamtym sezonie byłem przekonany, że grafik odpowiadający za animację zrobił błąd i zamiast herbu wykorzystał logo stosowane do jakichś pism klubowych, którego wzór można znaleźć na ich stronie, ale skoro minął sezon i nikt im na to nie zwrócił uwagi, to może oficjalnie właśnie tak to wygląda.

Zresztą powinni wrócić do starego herbu, kibice i tak korzystają tylko z klasycznej jotki.

Komentarz

• Wystarczy wejsc na oficjalke Jagiellonii i byś mial swoj dylemat zwiazany z ich herbem rozwiazany

CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• No to dzisiaj sezon na katowanie się rodzimą piłką zostanie otwarty
          W sumie zaczyna się od 2 ciekawie zapowiadających się spotkań. Pogoń zawsze miło pooglądać, szczególnie że teraz zrobiła dosyć ciekawe transfery, a derby Śląska, mimo że małe, to jednak zawsze derby. Szkoda tylko, że bez kibiców gości

Komentarz

• Nudna, brzydka kopanina w wykonaniu pokracznych, przepłacanych paralityków. Antyfutbol w wykonaniu prawdziwych ekspertów od nieudacznictwa. Kolosy na glinianych nogach, wielkie długi, bezsensownie rozbuchane budżety w stosunku do śmiesznie małych możliwości, amatorszczyzna w najgorszym tego słowa znaczeniu, wiecznie nieogarnięci prezesi, wiecznie niekompetentni dyrektorzy, kretyńskie transfery, fatalne zarządzanie. Brak infrastruktury, brak miejsc do trenowania, treningi przeprowadzane przez śmiesznie małe zespoły trenerów, którzy w swoim fachu zatrzymali się w latach 70. Fatalnie wyszkolona młodzież, traktowanie dwudziestopięcio letnich mężczyzn jak obiecująco zapowiadających się młodzików, talenty-komety.

I jak co roku to zdziwienie - DLACZEGO MI TAK CHOLERNIE TEGO WSZYSTKIEGO BRAKOWAŁO?

Komentarz

• A tych którzy wymienioną przez Ciebie mizerie są gotowi oglądać na żywo to się oczernia i prześladuje....
              http://przegladpraski.pl/

Komentarz

• Sgt, bardzo trafnie to ująłeś

Komentarz

• Zamieszczone przez Sgt. Zobacz posta
                  Nudna, brzydka kopanina w wykonaniu pokracznych, przepłacanych paralityków. Antyfutbol w wykonaniu prawdziwych ekspertów od nieudacznictwa. Kolosy na glinianych nogach, wielkie długi, bezsensownie rozbuchane budżety w stosunku do śmiesznie małych możliwości, amatorszczyzna w najgorszym tego słowa znaczeniu, wiecznie nieogarnięci prezesi, wiecznie niekompetentni dyrektorzy, kretyńskie transfery, fatalne zarządzanie. Brak infrastruktury, brak miejsc do trenowania, treningi przeprowadzane przez śmiesznie małe zespoły trenerów, którzy w swoim fachu zatrzymali się w latach 70. Fatalnie wyszkolona młodzież, traktowanie dwudziestopięcio letnich mężczyzn jak obiecująco zapowiadających się młodzików, talenty-komety.

I jak co roku to zdziwienie - DLACZEGO MI TAK CHOLERNIE TEGO WSZYSTKIEGO BRAKOWAŁO?
                  zapomniałeś jedynie wspomnieć, że płacąc za tę wątpliwej jakości przyjemność jesteś traktowany jak bydło

Komentarz

• W nawiązaniu do tematu, pierwszy od dawna dobry i dowcipny tekst na Weszło:

(...) Cieszcie się ostatnimi chwilami wolności. Już za chwilę usłyszycie…

– Ze stadionu w Szczecinie witają państwa Krzysztof Marciniak…
                    – …i Maciej Murawski.

O *****.

To się naprawdę dzieje. Ktoś kiedyś, dawno temu, powiedział wam, że oglądanie meczów może być fajne, tak jak ktoś kiedyś powiedział, że urynoterapia leczy nowotwory i ludzie zaczęli pić własne siuśki.

Trudno, co robić – wpadliśmy w nałóg i trzeba to przyjąć z honorem. Jesteśmy jak alkoholicy, którzy chlają, a potem maja wyrzuty sumienia. My oglądamy, a potem wyjemy do księżyca, bijemy głową w ścianę i pytamy: za jakie grzechy? Już po minucie meczu dręczy nas myśl, że należy przerwać, że leci „Ranczo” na Jedynce, że zaraz będą „Pamiętniki z wakacji” na Polsacie. Ale tkwimy przed tym pieprzonym telewizorem i nie możemy przerwać. Bo może teraz padnie gol? Nie, jednak nie? Jednak piłka poleciała w okolice narożnika boiska? Ale przecież… Aaaaaaa!

Jeszcze dziś będzie w porządku, tak w miarę. Jeszcze dzisiaj potraficie patrzeć na tę ligę w sposób zdroworozsądkowy, ale z każdym meczem wasz stan psychiczny zacznie się pogarszać, w październiku stwierdzicie, że poziom rozgrywek idzie w górę, w listopadzie zastanawiać się będziecie, kto będzie mistrzem (jakby to miało jakieś znaczenie), w marcu pożrecie się między sobą, która drużyna ma farta, a której sprzyjają sędziowie. W kwietniu choroba wejdzie w krytyczne stadium: zaczniecie bredzić o awansie do Ligi Mistrzów. To się zawsze zaczyna i kończy tak samo.

Komentarz

• Już za chwileczkę już za momencik.... A tak swoją drogą jestem bardzo ciekaw jak w tym sezonie zaprezentuje się młoda Jaga!!!??? Mają ciekawy skład i ciekawego trenera Myślę, że będą mocni...
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Kolejny przykład 'profesjonalizmu' zarządzających rodzimą piłką. No, chyba że zamierzają sprzedać prawa do E-klasy PES-owi

Komentarz

• Przypomnienie fety Śląska na C+ i okrzyki:

Bójta się chamy do ligi mistrzów wracamy

To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć.

Komentarz

• Takie małe przewidywanie co do przyszłego mistrza. W zeszłym roku Śląsk utrzymał formę z jeszcze wcześniejszego sezonu (licząc pół sezonu był najlepszy) przez jesień tamtego roku i przy naszej słabości udało im się sięgnąć po mistrza.
                            W tym sezonie może być podobna sytuacja, jeśli Zagłębie Lubin nie zepsuło przygotowań może pociągnąć dobrą passę z zeszłej rundy. Nie widać większych wzmocnień w Lechu i Wiśle, a i my pewnie będziemy tracić co chwilę punkty, w takiej sytuacji wg mnie dużym kandydatem do mistrza są Lubinianie. Pavel Hapal robi tam kawał dobrej roboty, kadra jest stabilna w przerwie uzupełniona kilkoma graczami. Bardzo jestem ciekaw jak zaprezentują się na początku sezonu. Dzisiejszy mecz może się niestety okazać twardym zderzeniem z Ekstraklasą dla Portowców.

Komentarz

• Murawski rozjebał system: "Złamanie łokcia w łokciu", no ciężko żeby w kolanie

Komentarz

• Ale mu ta reke wygielo.
                                Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

Pracuję...
                                X