Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Piłkoszał trwa w najlepsze, kolejny klub może przestać istnieć Bez finansowego wsparcia ciężko będzie im się utrzymać, o ile w ogóle dograją ten sezon do końca. Tak mało medialny klub będzie miał ciężko znaleźć poważnego sponsora, także chyba dla bełchatowian nastają ciężkie czasy.
Przecież PGE siedziało tam już okrakiem od dłuższego czasu, więc takiej informacji można było się spodziewać. Pozostaje pytanie co dalej. Z ich budżetem rzędu kilkunastu mln zł już w ubiegłym roku obcięcie kasy od PGE o 2 mln zł wywołało spore przetasowanie w zespole, a obecnie może być jeszcze większa rewolucja. Dochodzimy do sytuacji, że te 5-6 mln zł od C+ może stanowić dla średniaków i zespołów z dołu tabeli większą część rocznego budżetu.
Głównym argumentem mogła być chociażby korupcja w Bełchatowie, a o beznadziejnej frekwencji nie będę już wspominał. PGE miało w tym momencie tyle argumentów, którymi się mogło obronić, że nie musiało sięgać po polityczne instrumenty. Lechia i tak dostawała swoją dolę (większą), więc tam dodatkowy zastrzyk finansowy nie był konieczny zważywszy na to, że tam też może dojść do przetasowań (głównie właścicielskich).
Wierz sobie w co chcesz, w końcu na PO-PSL głosujesz. Dla takich ludzi szkoda mi klawiatury po dzisiejszym dniu Sawicki rozmawiał przy herbatce, Grad sprawdza się w biznesie, a korupcje w GieKSie odpalili całkiem przypadkowo po 9 latach, akurat w momencie gdy kończyła się umowa sponsorska
Głosuję na kogo mi się podoba i nie ma to nic wspólnego z tematem ekstraklasa. Nie dziwi mnie z jednej strony pewien żal, ale dzisiejsza informacja w żadnym stopniu nie była zaskakująca.
Kto czytał co jakiś czas blog "piłkarska mafia" ten wiedział, że prokuratura z Wrocławia również przygląda się Bełchatowowi. Chociażby przypomnę ten wpis z 2010 roku: http://pilkarskamafia.blogspot.com/2...-bechatow.html
Jeśli do Sawickiego i Grada - przykładów kompletnego upolitycznienia naszego kraju nie potrafisz się odnieść a w dodatku łgasz, że nie zauważasz związku między Radą Nadzorczą PGE a Polityką, to na resztę trollowskich kwestii nie odpowiem
Z mojej strony EOT, bo to forum Legii, a nie GieKSy
Nie jestem w 100% przekonany, ale przecież PGE jest spółką Skarbu Państwa i kluczowe decyzje (m.in co do rozporządzeń powyżej bodajże 50tys euro) podejmuje Minister właściwy ds. Skarbu Państwa, a ten nadzorowany jest przez Premiera. Wkład sponsorski tej firmy w klub na pewno przekraczał tą kwotę, więc odrzucanie a priori elementów politycznych tej decyzji jest fałszowaniem rzeczywistości.
Nie oszukujmy się, po GKSie nikt poza Torfiorzami płakać nie będzie, Bełchatów nie jest ośrodkiem na Ekstraklasę i z perspektywy polskiej piłki ciężko to potraktować jako wielką stratę. Mam nadzieję Peace, że nie zginiecie, ale wyższych progów niż I liga nie chciałbym wam życzyć.
Komentarz