Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dlaczego? Jak po tych szumnych zapowiedziach, o oczyszczeniu polecą z ozorami na wierzchu znowu na Dyskopolo, to do skurwienia sobie będą mogli dopisać +100, osiągając internaszonal level. Jak nie polecą, to nie powinni wystartować w IV lidze, bo "Polonia", którą nie tak dawno wspierali dalej będzie istnieć, a co za tym idzie, nie powinni zostać potraktowani uprzywilejowanie.

Komentarz

• Kolejne ciekawostki

Po pierwsze nie wierzę w to, żeby Pan Król był w stanie wyłożyć taką kwotę. Wierzę w to, że coś takiego deklaruje (śmiech). Nie wierzę, że może wyłożyć, bo on po prostu tych pieniędzy nie ma - odpowiada.

Tak jak powiedziałem, szanuję go, sam chciałby mieć taką firmę jak on i zarabiać takie pieniądze, bo tym się różni od zwykłego śmiertelnika, ale choćby nie wiem jak zaklinał rzeczywistość, to on nie jest wielkim biznesmenem. Gdyby pan Król miał 5 milionów złotych, to dzisiaj I-ligowy GKS nie miałby długów. On tych pieniędzy po prostu nie ma. Ja nie mam pretensji do pana Króla,bo nie można mieć pretensji do człowieka, że się nie dorobił pięciu milionów. Można mieć natomiast pretensje za taką politykę ściemniania, zaklinania rzeczywistości i grania w pokera parą dwójek - podkreśla Matusiewicz
      Słowa marszałka woj. śląskiego Adama Matusiewicza. Czyżby Król się ośmieszał?

I jeszcze coś bardzo wkurwiającego

Na koniec prawdziwy smaczek. KP Katowice ma grać na Stadionie Ludowym, ale to nie wszystko. - Jeśli kibice z Sosnowca nie będą mieli nic przeciwko, to zagramy właśnie tam. Może nawet Zagłębie będzie w ekstraklasie? - rzuca nowy pomysł Ireneusz Król.

Komentarz

• PZPN nie wyraził zgody, żeby KP Katowice na licencji Polonii Warszawa wystąpił w ekstraklasie. Szefowie ŁKS zapowiadają walkę o uzyskanie licencji na grę w najwyższej klasie rozgrywkowej.
        Jesteś kibicem i jesteś z Łodzi? Musisz zostać fanem Facebooka Łódź - Sport.pl »

ŁKS, który ostatnim sezonie zajął przedostatnie miejsce w tabeli i spadł do pierwszej ligi ma szanse na grę w ekstraklasie! Wszystko z powodu zamieszania, jakie powstało wokół Józefa Wojciechowskiego, byłego właściciela Polonii Warszawa, który miał odsprzedać w miejsce w najwyższej klasie rozgrywkowej KP Katowice. PZPN nie wyraził zgody na taką zamianę.

Podczas sobotniego sparingu z Zawiszą Rzgów (0:1), rozgrywanego w Gutowie Małym, to był właśnie główny temat. Na meczu był Andrzej Voigt, prezes klubu z al. Unii, który zapowiedział, że w takiej sytuacji na nowo zaczyna procedurę o uzyskanie prawa gry w ekstraklasie. - Zapoznałem się z przepisami licencyjnymi na występy w pierwszej lidze i mogę powiedzieć, że niewiele się różnią od tych, które wymagane są w ekstraklasie - mówi Voigt.

Nieoficjalnie się mówi, że największą barierą mogą być pieniądze. ŁKS potrzebowałby natychmiast miliona złotych na spłacenie najpilniejszych zobowiązań. Wiadomo już, że drużyna z al. Unii przystąpiłaby do gry w najwyższej klasie rozgrywkowej w obecnym składzie, ale nie wykluczył też dodatkowych wzmocnień. - Przez rok występów w ekstraklasie moglibyśmy wyjść na prostą - stwierdził Voigt.

W sobotnim sparingu ŁKS przegrał z Zawiszą 0:1, ale powinien wygrać. Stworzył sobie więcej sytuacji podbramkowych. W pierwszej połowie idealnej okazji nie wykorzystał Nigeryjczyk Francis, Paweł Sasin nie wykorzystał rzutu karnego, który obronił Marcin Pająk, były bramkarz ŁKS.
        Premier League - mecze, tabela, terminarze, relacje na żywo, transfery, reprezentacja Anglii. Wiadomości z ligi angielskiej w Sport.pl

Moim zdaniem w takim przypadku powinen wejsc Zawisza do Timobajl a nie trup z Al. Unii czy tez wieczny spadkowicz z Krakowa.
        CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• Fajnie jaby Zawisza wszedł, wówczas na tym całym zamieszaniu liga by skorzystała.

Komentarz

• Wielka brawa dla działaczy z PZPNu, naprawdę dobra decyzja. Chciałem tu już wcześniej pisać, że jeśli jakiś kandydat będzie miał jaja powiedzieć, że nie będzie tolerował takich fuzji, to będzie miał moje poparcie. Jak wiemy, żaden kandydat, ani wirtualny, ani oficjalny nie miał jaj sprzeciwić się tego typu operacjom, a tu ku mojemu zdziwieniu PZPN podjął dobrą decyzję. Jeszcze raz to powiem (bo rzadko jest na to okazja): brawo PZPN, brawo Grzesiu

Komentarz

• wg mnie jest to bardziej zasługą UEFA niż samego PZPNu możliwe, że dostali info co i jak mają zrobić i tyle.

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                Wielka brawa dla działaczy z PZPNu, naprawdę dobra decyzja. Chciałem tu już wcześniej pisać, że jeśli jakiś kandydat będzie miał jaja powiedzieć, że nie będzie tolerował takich fuzji, to będzie miał moje poparcie. Jak wiemy, żaden kandydat, ani wirtualny, ani oficjalny nie miał jaj sprzeciwić się tego typu operacjom, a tu ku mojemu zdziwieniu PZPN podjął dobrą decyzję. Jeszcze raz to powiem (bo rzadko jest na to okazja): brawo PZPN, brawo Grzesiu
                Nie przesadzajmy z tymi brawami dla PZPN od kiedy tematem zainteresowała sie UEFA nie mieli innego wyjścia jesli komuś należą sie brawa to kibicom GKS Katowice

Komentarz

• Przede wszystkim brawa dla kibiców Gieksy i jak już to dla UEFA. Chcieć to móc.
                  To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć.

Komentarz

• Licencji nie otrzymuje ŁKS , w zamian za nią Cracovia i który to już raz z kolei się utrzymają .

Komentarz

• Wejście w taki sposób do ekstraklasy Cracovii albo ŁKS-u skompromitowałoby spółkę zarządzającą ligą, także wydaje mi się, że wejdzie Zawisza lub zagramy w 15 drużyn. W przystąpienie Polonii do rozgrywek nie wierzę, bo niby kto miałby ich utrzymywać? Nawet jeśli, to przy prowizorycznie budowanej drużynie, polecieliby z hukiem. Inna sprawa, że z I ligi łatwiej się wygrzebać niż z samego dołu, co mnie bardzo martwi.

Komentarz

• A 15 drużyn nie skompromituje ? 16 musi byc i tyle teraz to już przypomina łapankę albo jeden z dziesięciu...
                        "To trzeba przeżyć,żeby to zrozumieć,żeby w to uwierzyć..."

Komentarz

• Przy 15 Ekstraklasa powie, że to nie jej wina, tylko klubów handlujących licencjami i że jedyne, co mogła zrobić spółka, to potępić ten proceder, przez odmowę legitymizacji owych działań.

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                            Licencji nie otrzymuje ŁKS , w zamian za nią Cracovia i który to już raz z kolei się utrzymają .
                            Pieprzyć Craxę, ale jeśli mają zostać na jeden (kolejny) sezon kosztem wyprostowanej sprawy z licencjami to ja jestem za...
                            Ultrawersytet Warszawski

Komentarz

• ŁKS nie ma co liczyć na licencję więc ich można z góry skreślić, największe szanse ma Cracovia. I jakoś mi to nie przeszkadza, w końcu czarnuchów nie będzie w Ekstraklasie.

Komentarz

• Raczej Cracovia wejdzie do ligi, bo ŁKS nie ma szans na licencję. Krzysiek mówi, że łodzianie w pierwszej lidze mieli grać w Aleksandrowie, a tamten stadion na pewno nie spełnia wymogów na ekstraklasę.

Komentarz

Pracuję...
                                X