Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez e(L)egion Zobacz posta
    Uważam, że kibicom Polonii nie ma czego współczuć. Sami się z nas swego czasu brechtali wspomnianymi już tutaj transparentami, a już tekst o wykupywaniu to klasyk tej błazenady. Szybciutko przyklepali nowytwór na swoim podwórku byle tylko wrócić do Ekstraklasy. Wchodzili Wojciechowskiemu w dupę robili jakieś specjalne podziękowania za ogranie nas w derbach. Ktoś się wtedy przejmował kibicami z Grodziska? Nikt, "wielka Polonia" odebrała tylko "wieśniakom" to co im należne. Mają teraz za swoje. Było im do śmiechu pare lat temu to niech się i teraz pośmieją.

GieKsa to zupełnie inna para kaloszy.
    Dokładnie, nie przesadzaj Szawar.
    ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Zamieszczone przez Szawar Zobacz posta
      "Nie śmiej sie dziadku z cudzego wypadku" należy tylko współczuć kibicom Polonii i GieKSy.
      Współczuć to można tej śmiesznej ilościowo garstce pewno max kilkunastu osób, która po akcji z Groclinem przestała chodzić na Konwiktorską (gdzieś słyszałem, ze ponoć były takie osoby, ale to absolutnie pojedyńcze przypadki, wyjątki potwierdzające regułę- inna sprawa, ze ja i im nie współczuje). Całej reszcie, czyli jakimś 99,9% współczuć wręcz nie wolno- zasłużyli na taki los w stu procentach.
      Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
      - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
      Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez nst Zobacz posta
        Skoro kupili to mogli i sprzedać. Współczuć im nie ma czego. Niech się gramolą do ekstraklasy ładnych kilka/kilkanaście/kilkadziesiąt lat i derby na moje 80 urodziny będą jak znalazł.
        Ja to mam nadzieje, że derby będą o wiele szybciej i to z Hutnikiem Warszawa

Komentarz

• Przewiduję mocną spinę na te pierwsze mecze z b-klasie, nawet po 2-3 tysiące osób na meczu, ogólna euforia pt. "odbudowujemy swój klub".
          Potrwa to kilka miesięcy, po czym powoli, powolutku zacznie wygasać. Pierwszy rok bez awansu, drugi i zostanie ich garstka. Brak zainteresowania sponsorów i "za pięć, a może sześć"...

To nie Szczecin i nie Sosnowiec. Nie ta mentalność. Pewnie jakaś grupka ~50 osób zostanie do końca, reszcie coraz częściej będą wypadać urodziny, imieniny, wyjazd rodzinny na działkę itp.

miasto Polonii nie pomoże, może poza oddaniem stadionu do użytkowania za symbolicznego zyla. ale trzeba jeszcze te obiekt utrzymać, remontować, imprezy masowe to też koszta.

Paradoksalnie szansą na przetrwanie jest dla nich... Wojciechowski. Mówię poważnie - coś czuję że on stworzy sobie drużynę siatkarską. Wspomnicie moje słowa

Zamieszczone przez Radzyn69 Zobacz posta
          Hutnikiem Warszawa
          nawet mecz we wspomnianym przez kogoś Józefowie może być dla nich nie lada przygodą, jeśli odważą się przyjechać
          Co by nie mówić, sama Józefovia nie ma chyba dużego młyna (może się mylę?) ale nieopodal jest Start Otwock i Mazur Karczew, które chyba dostały odgórny przykaz żeby w tematach związanych z (L) odpuścić sobie wzajemne animozje.
          Także lekko mieć nie będą
          Ostatnio edytowany przez Gość; 290.

Komentarz

• bez napiny, na melodię "piosenki z tramwaju"

"Szczecin się postawił,
            Wrocław miał go w dupie.
            Wtem Józio pomyślał,
            „frajerów se kupie”.

Było tak wspaniale,
            Były wielkie plany.
            Jak się teraz czujesz,
            Czarnuchu ****** ?

Weszliście na lewo,
            Cieszyliście ryje.
            Dzisiaj już was nie ma,
            Polonia nie żyje.

Śliczni-fanatyczni,
            B-klasa was czeka.
            Od jutra wyjazdy,
            Gdzie pies dupą szczeka.

W końcu na wyjazdy,
            Sobie pojeździcie.
            Podjedzie taksówka,
            Wszyscy się zmieścicie.

Wydymał was wieśniak,
            Wy go kochaliście.
            Sami z siebie leszcze,
            Błaznów zrobiliście.

Było „JW dzięki” ,
            Były też oprawy.
            A wesoły Józek,
            Miał was dla zabawy.

Mieliście Nas kupić,
            Tęsknić nie będziemy.
            A na mieście wpierdol,
            Spuszczać wciąż będziemy.

Teraz zobaczymy,
            Czyście charakterni.
            Czy tej swojej kurwie,
            Wciąż będzie wierni.

Nie było litości,
            Ani zmiłowania.
            Sprzedał Józef kurwę,
            Jak tanie mieszkania."
            LEGIA&FC DEN HAAG

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
              nawet mecz we wspomnianym przez kogoś Józefowie może być dla nich nie lada przygodą, jeśli odważą się przyjechać
              Co by nie mówić, sama Józefovia nie ma chyba dużego młyna (może się mylę?) ale nieopodal jest Start Otwock i Mazur Karczew, które chyba dostały odgórny przykaz żeby w tematach związanych z (L) odpuścić sobie wzajemne animozje.
              Czasami coś się u nas dzieje. Tylko, że nasze rezerwy są w A klasie, więc musimy poczekać. Praktycznie każdy wyjazd w obrębie A, B klasy będzie dla nich dużo niebezpieczniejszy niż "wyjazdy" ekstraklasowe.
              To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć.

Komentarz

Ano, gdzieś widziałem info, że trafią do B Klasy, grupa Warszawa I, skład zeszłoroczny:

Huragan II Wołomin
                GKP II Targówek
                Wicher II Kobyłka
                Wisła Zakroczym
                KP Korona Warszawa
                Mazur II Radzymin
                Błyskawica Warszawa
                Bednarska Warszawa
                Marcovia 2000 II Marki
                Kamionek Warszawa
                KS II Wesoła (Warszawa)
                Drukarz II Warszawa

Z tym, że Huragan i GKP awansowały wyżej...

Edit:

Herman ->
                Ostatnio edytowany przez rey; 8360.
                ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Zamieszczone przez Herman Zobacz posta
                  bez napiny, na melodię "piosenki z tramwaju"

Choć szczerze mówiąc to im współczuję.
                  Nie powinno dochodzić do takich "fuzji". Dwa kluby przestają istnieć, bo jakiś furiat postanowił sprzedać swoją zabawkę, która mu się znudziła. Nie ma z czego się cieszyć, bo na dobrą sprawę każdy klub może spotkać taka sytuacja, kibice nie są w stanie wyłożyć kilku milionów PLN, by klub wykupić, by nim zarządzać.

I naprawdę szkoda Gieksy, w sumie znaleźli się w naprawdę dziwnej sytuacji.

Ja jestem przeciwna takim działaniom, 100 razy bardziej wolałabym, by Polonia umarła śmiercią naturalną, a nie poprzez roztrzaskanie karabinem maszynowym.

Skoro jesteście przeciwni wykupowaniu licencji, analogicznie powinniście byś też przeciwni zabijaniu klubów, mimo że same do śmierci się nie szykują. Wiadomo, że z Polonią ze względu na Dyskopolo sytuacja jest dużo bardziej zagmatfana i nieczysta- jednak mimo wszystko mnie dużo bardziej cieszyłaby ich naturalna destrukcja.
                  Ostatnio edytowany przez Gość; 49410.

Komentarz

Może jestem w błędzie, ale chyba od jakiegoś czasu wszystkie tego typu ekipy prolegijne mają odgórny przykaz nie szukania między sobą dymu i skupieniu się na swojej działalności i wspólnej działalności dla Legii (?)

Co do reszty pełna zgoda

Herman- !!!
                    Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                    - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                    Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez wiara Zobacz posta
                      z polonią ze względu na Dyskopolo sytuacja jest dużo bardziej zagmatfana i nieczysta
                      w tym przypadku w zdecydowanej większości chodzi właśnie o to "zagmatwanie".
                      Bóg dał, Bóg wziął.

Komentarz

• Zamieszczone przez wiara Zobacz posta

Choć szczerze mówiąc to im współczuję.
                        Nie powinno dochodzić do takich "fuzji". Dwa kluby przestają istnieć, bo jakiś furiat postanowił sprzedać swoją zabawkę, która mu się znudziła. Nie ma z czego się cieszyć, bo na dobrą sprawę każdy klub może spotkać taka sytuacja, kibice nie są w stanie wyłożyć kilku milionów PLN, by klub wykupić, by nim zarządzać.

I naprawdę szkoda Gieksy, w sumie znaleźli się w naprawdę dziwnej sytuacji.

Ja jestem przeciwna takim działaniom, 100 razy bardziej wolałabym, by Polonia umarła śmiercią naturalną, a nie poprzez roztrzaskanie karabinem maszynowym.

Skoro jesteście przeciwni wykupowaniu licencji, analogicznie powinniście byś też przeciwni zabijaniu klubów, mimo że same do śmierci się nie szykują. Wiadomo, że z polonią ze względu na Dyskopolo sytuacja jest dużo bardziej zagmatfana i nieczysta- jednak mimo wszystko mnie dużo bardziej cieszyłaby ich naturalna degradacja.
                        Ale gdyby oni od początku sprzeciwili się JW, protestowali, olali ten twór to byłoby ok. Umieszczając JW na swojej oprawie, wychwalając JW, sami się proszą aby się z nich śmiać. Pajace z nich i tyle, wypada im życzyć jak najgorzej. Śmierć naturalna czy nie, wypada się cieszyć.
                        Tylko kibiców Gieksy szkoda.
                        To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć.

Komentarz

• znalezione na pejsie
                          Jedzie borem, jedzie lasem,
                          Wciąż przemierza Ekstraklasę,
                          W swej podróży jest wytrwały
                          Legendarny wóz Drzymały.
                          Był w Grodzisku, był w Warszawie,
                          Do Wrocławia wjechał prawie,
                          Wnet odwiedzi Katowice,
                          Już się cieszą tam kibice.
                          Lecz przedwczesne te podniety,
                          Bo Drzymały wóz niestety
                          Do którego miasta wjedzie -
                          Jeszcze szybciej zeń wyjedzie.
                          Więc dla kibicowskiej braci:
                          Niech ta fraszka Was nauczy,
                          Że dwa razy chytry traci,
                          A kradzione zaś nie tuczy.
                          Ostatnio edytowany przez vozny86; 11698.
                          "Płynie się zawsze do źródeł pod prąd, z prądem płyną śmiecie."

Zbigniew Herbert

Komentarz

• PS pisze, że Wdowczyk być może zaopiekuje się KS Katowice...
                            349meczów*
                            71 goli*
                            58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Na fejsie piszą, że Rafał Górak trenerem KP GieKSa Katowice.
                              http://img26.imageshack.us/img26/163...6fc9153011.jpg Tak btw obrazków, które są na bieżąco wrzucane, ten jest całkiem dobry i dobrze puentuje tę sytuację.
                              Ostatnio edytowany przez Adqs; 48741.

Komentarz

• ciekawy tekst o JW z Weszło
                                Zamieszczone przez Adqs Zobacz posta
                                Dwie natury miał JW – potrafił być niesamowicie szczodry, ale też niesamowicie bezwzględny. Jednego dnia obsypywał złotem, następnego obelgami. Nikt nie znał dnia ani godziny. Pewnego razu zadzwonił do jednego pracownika klubu i powiedział mniej więcej tak (imiona przekręcone): - Panie Robercie, chciałem pana poinformować, że pan Tomasz już dla nas nie pracuje. Zwolniłem go! Od dzisiaj będę kontaktował się z panem, przejmuje pan jego obowiązki.
                                - Dobrze, rozumiem.
                                - I nie zapyta pan, dlaczego go zwolniłem?
                                - No… Dlaczego pan go zwolnił?
                                - Proszę pana, jesteśmy na jachcie, tu są piękne dziewczyny, a on się za żadną nie obejrzał. To pedał jest!
                                Pewnie więcej ich tam było hehe

Komentarz

Pracuję...
                                X