Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jakie myślenie rodem z komuny? Po prostu bym wolał w ekstraklasie ekipy z dużych ośrodków, z ekipami kibicowskimi oraz z potencjałem. Co wcale nie jest równoznaczne z tym, że "ten musi za wszelką cene grać w lidze, a ten ma spaść".

Bełchatów jest miastem malutkim (byłem, widziałem), z kibicami którzy aktualnie są w dołku (poza dobrym wyjazdem na ŁKS raczej bida), bez wielkiego potencjału. Takie jest moje zdanie w tej sprawie- masz prawo mieć inne, to jasne.

Też jestem za spadkami w sposób naturalny- i wolałbym, żeby Bełchatów i Grodzisk w taki sposób ligę opuścili. Ale żyjemy w Polsce. Jest co jest i świata nie zmienimy.

Zresztą to tylko dywagacje- na dzień dzisiejszy ni cholery nie wiadomo jaki los czeka tak GKS jak i Polonię.
    Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
    - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
    Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Ależ ja zdaje sobie z potencjału mojej ekipy. Po prostu duża część ludzi wrzuca na GieKSę za to, że jest w ekstraklasie kosztem "wielkich miast". To nie jej wina, że reszta klubów nie potrafi się ogarnąć i czegoś stworzyć na poziomie. Wielkość miasta to atut i perspektywa, ale nie jest to patent na sukces. Na niego trzeba zapracować.

Komentarz

• Szanuje bardzo, że klub z małego miasteczka osiągnął tak wiele. Ale nie płakałbym, gdyby już ustąpił miejsca komu innemu- swoje już w ekstraklasie pograliście, ot co !
        Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
        - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
        Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez Kociewiak
          Wiemy, że nie "lubisz" Piasta ale bez przesady...
          Jak pojedziesz na wyjazd to będziesz miał Odra Wodzisław Return. Tam coś takiego jak młyn nie funkcjonuje. Na sektorze dzieciarnia plus stare baby. W Piaście Gliwice działa zorganizowana "Antifa" i lewacy którzy dużo maja tam do powiedzenia. Ciągle z ich strony wypływa krytyka ruchu hoolss. Mają pretensję do Górnika (chociaż ten nigdy nie grał z Piastem w żadnym turnieju ligowym ani pucharowym) tylko dlatego że 60% gliwiczan to kibice Górnika Zabrze. Poszukajcie w necie zdjęcia z młyna na nowym stadionie Piasta Gliwice. Żenada! Co do Piasta to ich nie lubię tylko dlatego że, w sektorze obok mnie zasiadają kibice z Gliwic i się z nimi przyjaźnię po meczach chodzimy na piwo. A tu jakaś stara baba gada 2 metrowemu 120 kilogramowemu osiłkowi komu ma kibicować i jak ma kibicować jakby się na tym znała.

Zamieszczone przez Edi.
          Hmm . albo nie byles nigdy w Gliwicach , albo paru tamtejszych chlopakow pokazalo Ci swoja sile ;] i w ten oto sposob rewanzujesz sie na necie. Odpusc sobie...
          Ja mam tylko info od Torcidy Gliwice. Sam zasiadam z nimi w sektorze, a przynajmniej zasiadałem zanim nie zaczęto modernizować stadionu bo teraz sektor wynosi tylko 3000 a stadion ma być gotowy w 2013 roku w kwietniu. Co do Piasta to mam ich w swoich czterech literach. Aha i jeszcze coś ja nie jestem ani z Gliwic ani z Zabrza tylko z Rydułtów. Jakieś 45% Górnego Ślaska kibicuje Górnikowi Zabrze i jakieś 45% Górnego Ślaska kibicuje Ruchowi Chorzów. Pozostałe 10% to GKS Katowice, Polonia Bytom, GKS Tychy, Szombierki Bytom, Ruch Radzionków i Piast Gliwice.

Zamieszczone przez karakan
          Co do Polonii to nie zapeszajcie.Ja trzymam kciuki za udany handel licnecji Groclin i start od IV ligi.

Bełchatów to może sobie grać w I lidze.
          A co się stało z takim klubem piłkarskim: WKS "Gwardia" Warszawa. Kiedyś oni byli dosyć znaczący i mają nawet jakieś sukcesy. Wystarczy zobaczyć w tabeli wszech czasów Ekstraklasy. Maja nawet Puchar Polski i wicemistrzostwo. Istnieje to jeszcze czy to rozwiązali. Maja jakiś kibiców? Co się z tym stało? Jako rodowici "Warszawiacy" jesteżcie najlepiej zorientowani.
          Górniku Zabrze nasz, drużyno Śląskich miast, śpiewajmy wszyscy wraz do boju marsz.W pewnym Śląskim mieście gdzie najlepsze piwo jest, jest taka drużyna co się Górnik Zabrze zwie.

Komentarz

• Tak w skrócie: Ale ty pieprzysz chłopie.
            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez von Rynolticz
              Jako rodowici "Warszawiacy" jesteżcie najlepiej zorientowani.
              Gwardia to nie warszawski klub,
              to milicyjny klub

Komentarz

Jakieś 45% Górnego Ślaska kibicuje Górnikowi Zabrze i jakieś 45% Górnego Ślaska kibicuje Ruchowi Chorzów. Pozostałe 10% to GKS Katowice, Polonia Bytom, GKS Tychy, Szombierki Bytom, Ruch Radzionków i Piast Gliwice.
                Dawaj chopie jakieś wyliczynia, bo inaczy to wisz... No nie uwierzyma kruca fuks...
                ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
                  Gwardia to nie warszawski klub,
                  to milicyjny klub
                  No co ty?Nie lubisz Robocopa?

A tak się tylko z ciekawości pytałem, bo znalazłem coś w necie a to był nasz pierwszy rywal o Tytuł Mistrza Polski. My albo oni. Nie wiem jakie są relacje między Wami a nimi ale ja ich nie trawię.

Prawdą jest że, wszystkie kluby sportowe w Warszawie (dzielnicowe lub zakładowe) to FC Legii Warszawa.

Cały czas powtarzam że, nie znam realiów Warszawy.
                  Górniku Zabrze nasz, drużyno Śląskich miast, śpiewajmy wszyscy wraz do boju marsz.W pewnym Śląskim mieście gdzie najlepsze piwo jest, jest taka drużyna co się Górnik Zabrze zwie.

Komentarz

Nie wiem jakie są relacje między Wami a nimi ale ja ich nie trawię.
                    Takie jak między Wami, a Walką Zabrze.
                    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• To już przesądzone. Polonia znika z mapy

To już przesądzone, że w przyszłym sezonie Polonia bedzie miała nowego właściciela, który przeniesie klub na Śląsk i zmieni jego nazwę na GKS Katowice.

Jak to ma wyglądać? Nowy inwestor kupuje od Wojciechowskiego sto procent udziałów Polonii. Przenosi siedzibę klubu razem z piłkarzami do Katowic, zmienia nazwę i pod nią gra w ekstraklasie. Wcześniej Polonia występuje z Mazowieckiego Związku Piłki Nożnej i wstępuje do Śląskiego Związku Piłki Nożnej. Mazowieccy działacze poinformowali zainteresowanych, że nie będą robili przeszkód.

Załatwianie formalności może potrwać jeszcze kilka tygodni. Dlatego Wojciechowski skończył z obozowiskiem w Markach i pozwolił piłkarzom normalnie przygotowywać się do sezonu. Trenują z zespołem Młodej Ekstraklasy pod kierunkiem Jarosława Baki i Piotra Stokowca. Normalne zajęcia to zapewne jeden z warunków nowego właściciela, który chce mieć zawodników przygotowanych do gry w ekstraklasie, a nie zamęczonych trzema miesiącami ośmiogodzinnych pseudo treningów w Markach. Szef JW Construction musiał także wypłacić graczom i pracownikom wszystkie zaległe pieniądze, inaczej mógłby mieć trudności ze sprzedażą zadłużonego klubu.
                      News wprawdzie z PS ale jak dla mnie bomba Chociaż "jak nie zobaczę koparek..."
                      "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion
                        News wprawdzie z PS ale jak dla mnie bomba Chociaż "jak nie zobaczę koparek..."
                        Kurde tydzień temu flaszka za kopa w du.pę mik_asowi, teraz taki nius... Normalnie się rozczuliłem
                        ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Trochę szkoda GKS'u w tym wszystkim.
                          No ale za cenę pogrzebania KSP - przeżyję

Komentarz

• Jestem ciekaw jak przyjma taka zamiane miejsc chlopaki z "Blaszoka". I czy ogolnie odetną sie od tego kupczenia licencjami, czy przyjmą z dobrodziejstwem inwentarza tak jak te pierdoły z Konfidenckiej.
                            Ostatnio edytowany przez nevermind; 10607.
                            CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• Pan Bóg nie rychliwy , ale sprawiedliwy!Życie jest piękne!
                              Czarni - kulturalni w 4 lidze! Już bez obstawy policji i SM.

Ojej!Teraz już nawet na stadionie bez szalików!

P.S.

Sandecja będzie miała bliżej na mecze zgody
                              Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.

Komentarz

• Szampana można powoli mrozić ale z otwieraniem to się wstrzymam aż to oficjalnie potwierdzi ktoś.
                                http://www.youtube.com/watch?v=lQEA9u9w9Fg

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎