Widzisz Mort ja też, tylko ja bym karał deczko inaczej, nie kluby(a jeśli kluby to adekwatnie do uzyskanych korzyści, ktoś kupił mistrzostwo odbiera się mistrzostwo, ktoś awansował na pieniądzach to się degraduje, ktoś się utrzymał to się degraduje etc.) a ludzi. I nie degradacjami tylko dożywotnią dyskwalifikacją, jeden z drugim sędzia, piłkarzyna czy trener zastanowiłby siędwa razy zanim wziął/dałby w łapę. Tylko że tutaj wracamy do tego co napisał RZ, a co was tak mocno oburzyło, "(...)w tak niepoważnym, ubabranym towarzystwie, w którym kręcą się różne interesy(...)" definitywnie kończę temat. Pozdrawiam
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Drodzy panowie ale co jest niewłaściwego w tym wrzuconym tekście? Jest to zwykłe rozważanie co się stanie jeśli, oraz jakie kto ma wpływy w PZPN-ie. Powiem więcej wczoraj rozmawiałem z Zawiszakiem i on wyraził dokładnie tą samą opinię: "Śląsk ujebią jeśli Legia zadziała". Jeśli Śląskowi zabiorą punkty już teraz(przypominam że byłby to precedens) to beneficjentem tego(najprawdopodobniej) będzie Legia. Czy tego chcecie czy nie odbiór społeczny byłby taki jak przy upierdoleniu ŁKS-u przez Cracovię. No chyba że uważacie że Cracovia nijak nie lobbowała w PZPN-ie za ujebaniem ŁKS-u. No i już zupełnie abstrahuję od tego że on sam o kupowaniu przez Schetynowski Śląsk meczów pisze od lat.
I jeszcze do pana Orzecha, uważasz że Legia nie kupowała? ;]
@Maatek i czegóż ma to dowodzić?
Poza tym postaw sobie teraz w miejsce Śląska Legię, i wyobraź sobie co by było jakby nie doszło do natychmiastowego wyciągniecia konsekwencji wobec niej... no ale Śląska nie wolno ujebać bo jest pierwszy. Najlepiej niech im te punkty odejmą od jakiegoś sezonu w którym zajęli miejsce w środku tabeli, i tyle by to skutkowało przesunięciem z powiedzmy 7 na 12 pozycję, bo inaczej to się popłakusiają w tym Wrocławiu.Komentarz
-
Buziek - mam wrażenie,że mamy podobne odczucia.
Mnie po prostu u RZ razi,że dla niego winna będzie Legia a nie Ci co umoczyli w ten syf jego klub. W tym dopatruje sie objawów co najmniej lekkiej aberracji...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
Winny się tylko tłumaczy, aczkolwiek wymyślania takiej wersji wydarzeń nie przypisywałbym tylko jednej ekipie, a kilka innych znalazłoby się w tym kraju. Oczywiście Legia wszystkiemu winna. Kazała robić zrzuty w szatni przed meczem, kazała podpisywać listy, że rezygnuje się "dobrowolnie" z premii, czy kazała Czesiowi vel. Polski Murinho całymi godzinami siedzieć na słuchawce u "Fryzjera".
Zawsze wszyscy pokrzywdzeni.Głową mur przebijesz!Komentarz
-
Abstrahując od tego co jest na Fanie. Dlaczego to niby bezpośrednio Legii (w sensie KP Legii) miałoby zależeć na tym aby te punkty Śląskowi teraz dojebali? Inicjatywa wcale nie musi pochodzić od działaczy a scenariusze można sobie dowolnie układać i Legia wcale nie musi nic wiedzieć/robić.
A Roman juz znalazł winnych,
Poza tym zauważcie,że nikt tu nie przewidywał podobnych insynuacji ze strony Śląska a ze strony RZ - i nikt sie nie zawiódł, Śląsk jako taki nic nie mówi a larum jest na Fan Śląsku....ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
A z Buźkiem jednak nie doszło do zakładu. Jest wartościowym użytkownikiem forum, lubię go czytać (choć bywa czasem złośliwy) - nie chciałem go więc rujnować. Niech zna me legijne serce.Komentarz
-
Abstrahując od tego co jest na Fanie. Dlaczego to niby bezpośrednio Legii (w sensie KP Legii) miałoby zależeć na tym aby te punkty Śląskowi teraz dojebali? Inicjatywa wcale nie musi pochodzić od działaczy a scenariusze można sobie dowolnie układać i Legia wcale nie musi nic wiedzieć/robić.
Akt oskarżenia skierowany do sądu. Oskarżonych w liczbie dziewięciu. Tyle samo rzekomo ustawionych spotkań. Nic tylko zrobić sobie popcorn i czekać na finał sprawy.
afera korupcyjna w polskim futbolu, korupcja w polskim futbolu, korupcja w Śląsku Wrocław, jak ustawiał mecze Śląsk Wrocław, akt oskarżenia ws. Śląska Wrocław
Komentarz
-
Zgadzam się. Okazja jest ogomna żeby ujebać Grzesia, tylko czy on był na tyle głupi żeby zostawiać po sobie ślady? No chyba że innym torem rozgrywany jest Ryszard "odmawiam odpowiedzi" Sobiesiak, to wtedy tak. Pewne jest że Dutkiewicz (Solorz zapewne też) posrałby się ze szczęścia gdyby Tusk pozwolił skompromitować Schetynę. Podstawowe pytanie: jaka cena za to szczęście? Odpowiedź: kara dla Śląska adekwatna do czynów (czyt. potężna) Scenariuszy jest tak wiele że na chwilę obecną ociera się to o sincefiction.Ostatnio edytowany przez Repatriant; 53110.Głową mur przebijesz!Komentarz
-
Jeszcze co do R. Zielińskiego (wiem, wiem facet nie jest wart przytaczania go co chwilę), to niejako w uzupełnieniu jego portretu psychologicznego (sprawa klatki dla gości we Wrocławiu na wiosnę):
Nami się nikt nie przejmował. Bytom, Białystok, Zabrze, Widzew (ten przypadek był szczególny, nie tylko nam nikt nie pomógł, lecz jeszcze pod górkę zrobili), Poznań, Wronki (ale też Amica), Cracovia w Sosnowcu… Nikt się nad nami nie użalał.
Stwierdzę od siebie. Osobiście nie tylko palcem nie kiwnę, by Legia weszła. Mało tego, jeśli zapadnie decyzja o niewpuszczaniu gości, to wobec Legii taką wiadomość przyjmę ze złośliwą satysfakcją. Lubinków również żałować nie będą, nie za jesień, bo tu akurat nie mieli nic do gadania, ale za 515 sprzed półtora roku. Cracovia – im i tak nie zleży na wyjazdach. Sami twierdzą, że wolą „klimatyczne”, to spęd turystów stadionowych do Wrocławia sobie odpuszczą bez wielkiej złości.
Kibiców Jagielloni osobiście szanuję, jednak ich klub swego czasu postawił słynne taczki na sektorze gości. Korony z kolei nie lubię, lecz akurat w ich przypadku nie ma się do czego przyczepić. A Ruch, jak tu już kilka osób zauważyło, powinniśmy potraktować inaczej.Ostatnio edytowany przez pablos; 2258.Komentarz
-
Typowy zacietrzewiony pies ogrodnika. Szkoda nań czasu.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
-
Włodzimierz Lubański rozstał się z Polonią Warszawa. Legendarny piłkarz został zwolniony ze stanowiska wiceprezesa ds. sportowych. Wszystko przez nieporozumienia z właścicielem klubu, Józefem Wojciechowskim - donosi serwis pilkanozna.pl.A miało być tak pięknie .
Komentarz
-
Komentarz
-
Komentarz
Komentarz