Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Faktycznie, teraz przejrzałem na oczy ..

Nie wiem co mi w ogóle do głowy przyszło, przecież 4(albo 5) słabych meczów na 6 możliwych w eliminacjach do Ligi Europy w wykonaniu zespołu Lenczyka o niczym nie świadczy. Poza tym Rapid i tak był poza zasięgiem jakiegokolwiek polskiego klubu więc nie ma o czym wspominać.

Finału LM nie widziałem niestety, przegapiłem więc nie będę się wypowiadał
    "..Walduś trenuj! Kariera przed tobą, chłopie. Pierdykniesz ze dwie bramki, to cię do Manchesteru wezmą albo do innego Liverpoolu, albo nawet do Legii, synek.."

Komentarz

• fakt, Liga Europejska jest najlepszym wyznacznikiem, tego kto jest najlepszym trenerem. Już wiem dlaczego kluby z Manchesteru solidarnie odpadły z Ligi Mistrzów.

tym bardziej nie rozumiem dlaczego, żadnej nagrody nie dostał Janusz Gol??
      drugim wielkim nieobecnym jest JMBakero, który w tym roku grał w 1/16Ligii Europejskiej
      Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Alejku Masalama Muhamad Zobacz posta
        Faktycznie, teraz przejrzałem na oczy ..

Nie wiem co mi w ogóle do głowy przyszło, przecież 4(albo 5) słabych meczów na 6 możliwych w eliminacjach do Ligi Europy w wykonaniu zespołu Lenczyka o niczym nie świadczy. Poza tym Rapid i tak był poza zasięgiem jakiegokolwiek polskiego klubu więc nie ma o czym wspominać.

Finału LM nie widziałem niestety, przegapiłem więc nie będę się wypowiadał
        Może inaczej, wyobraź sobie, że Probierz przejmuje ten sam ŁKS, w tej samej sytuacji, tylko wiosną. Udaję mu się ich szybko pozbierać i niespodziewanie ten ŁKS jest trzeci - mimo braku jakichkolwiek transferów, zaplecza i finansów.
        Jesienią odpada w III rundzie eliminacyjnej LE (grając w Bełchatowie, bo nie ma stadionu), i na zakończenie rundy jesiennej jest trzecie.
        W tym samym czasie Legia wiosną jest druga i zdobywa jakże prestiżowy Puchar Polski (o jego prestiżu najlepiej świadczy Gryf Wejherowo w ćwierćfinale), jesionią zajmuje drugie miejsce w fazie grupowej w LE i jest drugie w ekstraklasie (dajmy na to punkt przewagi nad ŁKSem).

Dalej uważasz, że w takiej sytuacji to Skorża jest lepszym trenerem?
        Ostatnio edytowany przez Byko; 11188.
        Chamstwo i Arogancja.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
          ale co Wy porównujecie
          "najlepszy trener" to nie taki który osiąga największe sukcesy, tylko taki, dzięki któremu drużyna którą prowadzi, gra lepiej niż się spodziewano/zanotowała największy progres - najlepiej "trenuje" dany sort zawodników.
          W tych kategoriach to każdy z nominowanych trenerów powinien przez rok prowadzić Śląsk z tą samą grupą zawodników i wtedy okazało by się kto jest lepszy . W takich konkursach jedynym kryterium są wyniki i trofea a " śmieszny " PP i awans z grupy do takich się zalicza .

Komentarz

• Zamieszczone przez ivan Zobacz posta
            W tych kategoriach to każdy z nominowanych trenerów powinien przez rok prowadzić Śląsk z tą samą grupą zawodników i wtedy okazało by się kto jest lepszy . W takich konkursach jedynym kryterium są wyniki i trofea a " śmieszny " PP i awans z grupy do takich się zalicza .
            Otóż to. Pełna zgoda z ivanem i kolegą o muzułmańskim nicku.
            Jak Lenczyk zdobędzie na wiosnę tytuł ze Śląskiem, na co się niestety poważnie zanosi, to dostanie Trenera Roku i jego fani z tego wątku, których jak widać nie brakuje, będą usatysfakcjonowani. Cierpliwości.

P. S. Oby ten stary pryk, wiecznie przypierdalający się do Legii, schrzanił tę szansę .
            Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

Komentarz

• Zamieszczone przez ivan Zobacz posta
              no widzisz, gdyby tak było, to nie trzeba byłoby robić żadnego rankingu, bo właśnie wtedy jedynym kryterium są wyniki-trofea.
              O tym kto ma je najlepsze tak czy siak będzie świadczyć koniec sezonu - tylko, wtedy taki konkurs byłby niepotrzebny, bo automatycznie "najlepszym" trenerem jest ten który wywalczy MP.

Jeżeli ten konkurs ma mieć jakikolwiek sens, to powinniśmy brać pod uwagę nie tylko sam sukces, ale także warunki w jakim przyszło go osiągnąć.

Jeżeli Kuciak nie puści gola przez 500minut, a bramkarz Zagłębia L przez 499minut, to lepszy jest ten pierwszy??
              Z tej samej logiki najlepszy, napastnik też musi być najbardziej utytułowany, a największy postęp też powinien dotyczyć tylko tych piłkarzy, którzy osiągną jakiś sukces drużynowy.
              Typ który strzeli 50bramek w IIlidze też nie może zostać najlepszym napastnikiem, wszak nie gra w Lidze Europejskiej
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Nie wiem, jak można przejmować się tym plebiscytem po tym, jak w zeszłym roku odkryciem "delikatnie" na wyrost został Jankowski, podopieczny wydawcy PN Profusa.
                "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta
                  Nie wiem, jak można przejmować się tym plebiscytem po tym, jak w zeszłym roku odkryciem "delikatnie" na wyrost został Jankowski, podopieczny wydawcy PN Profusa.
                  A to już swoją drogą. Od dawna plebiscyt ''PN'' nie jest tak już tak prestiżowy i miarodajny, jak np. w latach 80-ych, kiedy za małolata kupowałem ten tygodnik.

Komentarz

• I ranking 10 na każdą pozycję z podaną klasą

No, ale teraz w dobie upadku dziennikarstwa i posiłkowania się do wszystkiego netem (zamiast oglądać mecze) nie byłoby jak ułożyć takiej listy.
                    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                      I ranking 10 na każdą pozycję z podaną klasą
                      No właśnie zapomniałem o tym wspomnieć. Te rankingi były kapitalne.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tom Kruz Zobacz posta

P. S. Oby ten stary pryk, wiecznie przypierdalający się do Legii, schrzanił tę szansę .
                        Amen
                        ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• i żeby nie było - nie jestem żadnym fanem Leńczyka, czy przeciwnikiem Skorży.Patrze tylko przez pryzmat tego co dany trener "wyciągnął" z drużyny.I jak dla mnie w tym wypadku więcej od MS zrobili zarówno Leńczyk, jak i Fornalik.Jestem po prostu obiektywny.
                          Po co być innym? Po co móc liczyć tylko na siebie? Po co robić coś, o czym inni tylko marzą? Po co dorastać do tej miłości? Nie wiem, ale wiem jedno, dobrze wykonana praca to coś niesamowitego. Więc, gdy ktoś następnym razem, zada ci pytanie za milion dolarów: \"Dlaczego to robisz?\" Odpowiedz mu \"*******laj człowieku!\" Jeżeli naprawdę chcesz to wiedzieć, to ładuj sztangę i sam spróbuj.\"

Komentarz

• Zamieszczone przez Adin Zobacz posta
                            i żeby nie było - nie jestem żadnym fanem Leńczyka, czy przeciwnikiem Skorży.Patrze tylko przez pryzmat tego co dany trener "wyciągnął" z drużyny.I jak dla mnie w tym wypadku więcej od MS zrobili zarówno Leńczyk, jak i Fornalik.Jestem po prostu obiektywny.
                            Zapewne.
                            O ile nad wyborem między Skorżą, a Lenczykiem można jeszcze dyskutować, to zastanawianie się nad Fornalikiem jest zupełną abstrakcją.
                            My na monopol mamy prawdę!

Komentarz

• Zamieszczone przez Adin Zobacz posta
                              .Jestem po prostu obiektywny.
                              To zupełnie tak jak ja .

Komentarz

• Zamieszczone przez LOL3K Zobacz posta
                                2 asysty Wasiluka. Druga bramka to swojak...
                                Dupa, a nie swojak. Piłka leciała do bramki i interwencja Kaczmarka nic nie zmieniła

Odnośnie Trenera Roku wg "PN" i wszelkich innych nagród przyznawanych przez ten tygodnik. W pierwszej kolejności pod uwagę brane są wyniki na arenie międzynarodowej, potem zdobyte trofea. Dlatego Lenczyk nie miał szans zostać w tym roku Trenerem 2011, bo choć Śląsk zdobył najwięcej punktów, to zdobył jedno wielkie NIC.

Jajo będzie, jeśli Wiśle uda się awansować w LE, bo wtedy to oni powinni zostać Drużyną Roku
                                Ostatnio edytowany przez me(L)u; 2538.
                                raz!! dwa!! raz, dwa, trzy!! pięć, sześć, siedem, osiem!!
                                ------------------------
                                Sportowy serwis, sportowy portal

Komentarz

Pracuję...
                                X