pamiętajmy też, że mamy na koncie porażke ze Śląskiem na Łazienkowskiej 1-2 co przy remisie lub porażce we Wrocławiu daje Śląskowi ''dodatkowy punkt'' tzn lepszy bilans meczów bezpośrednich.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez casual Zobacz postaAle troche nadziei przez te 70 bodaj minut eŁKSa człowiekowi narobiła...
Inna sprawa, że najwyższa pora przestać oglądać się na innych i nie oczekiwać, ze ktoś pomoże nam zdobyć majstra. Musimy go zdobyć bez niczyjej pomocy- do tego trzeba dążyć.
Komentarz
-
Jakby ktoś się jarał dzisiejszą galą albo chciał wygrać z kimś mały zakładzikto drużyną roku Legia + najlepszym ligowcem z zagranicy Rado. Piłkarzem roku Lewy a odkryciem Szczęsny. Info telefoniczne
Proszę tu nie jeździć bo hałas jak na produkcyjnej hali
ONI MAJĄ PARAGRAFY A MY MAMY GRANATY W GĘBIE KTÓRE MOGĄ NAM WYPALIĆ
Szemrane typy co chcą czyścić nam morale, znowu wmawiać, że kolorowe znacze szare
Dzielić nas jak nigdy dotąd, leczyć swe kompleksy - ja mam tego potąd!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta. Rok temu było dokładnie tak samo - liczenie punktów, które dzielą nas od Jagiellonii.
Zamieszczone przez Tuzin Zobacz postaŚląsk jest masakrycznie chujowy, ale zwycięstwa ciuła.
Jedyna nadzieja na mistrza w tym, że Lenczyk zazwyczaj nic nie wygrywa., prawda jest taka, że gdyby nie Puchary, to obraz tej drużyny byłby zupełnie inny. Bycie wiceliderem w tej chujowej lidze, to nie jest żaden powód do dumy, szczególnie jak się pamięta takie mecze jak z Podbeskidziem, Ruchem, Koroną, czy tam nawet wczorajszy ze Śląskiem.
Co do szans na mistrza, to jestem raczej pesymistą, nasza gra jest schematyczna i oparta na indywidualnych umiejętnościach kilku graczy, którzy:
- albo byli w gazie Borysiuk, Radovic, Rybus
- albo nie było wiadomo co się po nich spodziewać Ljuboja, Wolski
Na dodatek cały czas taktycznie Skorża popełnia te same błędy (krycie, a właściwie jego brak w bocznych sektorach boiska/stałe fragmenty gry).
Wystarczyłoby, żebyśmy bili wolne/rożne jak ten "chujowy" Śląsk, a to my bylibyśmy już liderem.Lieber tot als rot!!
Komentarz
-
Strata punktowa to nie wszystko.
Ważniejsze są odpowiedzi na pytania:
1) czy skupią się na LE w przypadku wylosowania słabszego przeciwnika?
2) odpuszczą puchary w przypadku mocnego zespołu i skupią się na lidze?
i przede wszystkim:
3) czy znajdzie się hajs na transfery, mogą być bezgotówkowe, tak by znacząco wzmocnić drużynę?
Najlepszym rozwiązaniem byłaby świadomość w klubie, by kolejny raz sięgnąć do sakiewki, wzmocnić skład, wydusić mistrza i pójść za pucharowym ciosem w LM.
Poza tym dla mnie LE to deser po obiedzie, jakim jest liga. Deser nie musi być zawsze, dobry obiad powinien być codziennie. W LE i tak zaszli za daleko, ale mistrz musi być. Ile można czekać.
Komentarz
-
Zamieszczone przez TNTP Zobacz postaa 29lat temu, to blebleble, co ma wspólnego zeszłoroczna Jaga, z tego rocznym Śląskiem to ja nie wiem.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Snoopy Zobacz postaJakby ktoś się jarał dzisiejszą galą albo chciał wygrać z kimś mały zakładzikto drużyną roku Legia + najlepszym ligowcem z zagranicy Rado. Piłkarzem roku Lewy a odkryciem Szczęsny. Info telefoniczne
Jakas transmisja będzie/jest?Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
Zamieszczone przez casual Zobacz postaJaka gala, o co chodzi? Canal+ nagrody rozdaje?
Jakas transmisja będzie/jest?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Majkisek Zobacz postaChociażby to, że prowadziła przez pierwszą część sezonu w tabeli i ciągle liczyliśmy punkty do niej tracone. A okazało się, że gdybyśmy zagrali choćby przyzwoitą wiosnę to wcale nie trzeba by było się na kogokolwiek oglądać.
Śląsk od roku, jest bezdyskusyjnie najlepszą/najskuteczniejszą (punktowo drużyną).
Polska liga jest chujowa=rządzi nią przypadek i dlatego to co było rok/2lata/3lata temu nie ma ŻADNEGO przełożenia na to co jest w tym sezonieLieber tot als rot!!
Komentarz
-
Majkisek - w tamtym roku, wydaje mi się, że nikt nie brał na poważnie Jagiellonii jako mistrza Polski. Owszem prowadzili w lidze ale bardziej dlatego że Legia i Wisła były mega **ujowe, a Lech grając w pucharach odwalał padaczkę w lidze. Czas pokazał że rzeczywiście na wiosnę się zesrali i tyle było z ich liderowania.
Obecne prowadzenie Śląska to nie przypadek i nie splot jakiś sprzyjajacych okoliczności. Punktują regularnie i to już od roku, a nie tylko w tej rundzie. Wygrywają mecze, w których idzie im jak po grudzie. My w tym roku już nie odwalamy aż takiej maniany jak jesienią rok temu, a mimo wszystko i tak jesteśmy wyraźnie w tyle. Może Lenczykowi coś tam się na wiosnę zatnie, bo po przerwie zimowej zawsze jest jakieś nowe rozdanie ale jeśli utrzymają taką skuteczność po tych stałych fragmentach gry, to będzie ciężko. Zwłaszcza że my na wiosnę też wszystkiego nie wygramy i jak w składzie się nic nie zmieni, to już w Zabrzu może być ciepło..."I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"
Komentarz
-
W zamyśle miałem bardziej to, że nie należy za bardzo oglądać się na Śląsk bo możemy zacząć rundę wiosenną w podobny sposób jak poprzednią (tfu) i przykładowo bić się o wicemistrza z Wisłą. Z tego też względu, z perspektywy czasu dyskusja o tym czy dogonimy Wrocławian będzie wyglądać śmiesznie. Oczywiście należy zawsze mierzyć w tytuł ale proponowałbym się przez pierwsze 25 kolejek skupić na sobie a od 26tej zacząć liczyć punkty głównym rywalom. Oczywiście zgadzam się z tym, że duży spadek formy WKSu wiosną jest mało realny, choć jednak znajduję tu pewną analogię do Jagi, która sezon przed tym, gdzie długo liderowała również była objawieniem (PP+dobra pozycja w lidze pomimo -10pkt.).
Komentarz
-
No fakt, Jaga w lidze rok wcześniej rzeczywiście też nieźle się trzymała, ale mimo wszystko w tej chwili trudno liczyć na jakąś degrengoladę Śląska na wiosnę. No i trzeba też lukać z tyłu na czarnuchów, bo nigdy nie wiadomo co odwali w zimowym okienku transferowym JW, a punktów mają niebezpiecznie dużo.
PS. Rozwalił mnie dzisiaj Mielcarski w Lidze+Extra. Dają tam jakieś oceny zawodników. Nie jestem wprawdzie pewny bo nie oglądam programu od początku ale domniemuję że chodzi o ocenę rundy jesiennej (jesli nie to niech mnie ktoś poprawi) i w ofensywnych pomocnikach gdzie pierwsze miejsce miał Radović ze sporą przewagą nad Milą, Grzesiu stwierdził że na równi ze zwycięzcą on oceniłby jeszcze jednego, którego tam nie ma, a mianowicie Meliksona.... Typa, który nie grał chyba przez połowę rundy. Czasami już ten facet przesadza z tą ekscytacją nad Wisłą.Ostatnio edytowany przez e(L)egion; 2946."I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"
Komentarz
-
MS trenerem roku..trochę chyba na wyrost.Po co być innym? Po co móc liczyć tylko na siebie? Po co robić coś, o czym inni tylko marzą? Po co dorastać do tej miłości? Nie wiem, ale wiem jedno, dobrze wykonana praca to coś niesamowitego. Więc, gdy ktoś następnym razem, zada ci pytanie za milion dolarów: \"Dlaczego to robisz?\" Odpowiedz mu \"*******laj człowieku!\" Jeżeli naprawdę chcesz to wiedzieć, to ładuj sztangę i sam spróbuj.\"
Komentarz
Komentarz