Zamieszczone przez Majkisek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
"I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"
-
Zamieszczone przez me(L)u Zobacz postaNo i mają najwięcej zdobytych bramek..
Wyszło trochę przewrotnie, jakbym nie doceniał Śląska lub deprecjonował wartość tej drużyny, a przecież mój pierwszy dzisiejszy post na ten temat miał odwrotny cel - aby trochę otrzeźwić piszących (i myślących) w stylu: ''Śląsk w końcu spuchnie'', ''nie mieli szans z Rapidem, który dwa razy ograliśmy, więc nie ma się co ich obawiać'' etc.
Tabela nie kłamie i sprawa wygląda jasno. Na chwilę obecną Śląsk, który wygrał i z nami i z Lechem ma największe szanse na tytuł. Jeśli Legia jutro nie wygra te szanse jeszcze się zwiększą. Oby tych szans nie wykorzystali. Dobranoc.Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Komentarz
-
Oni grają najlepiej w ogólnym rozrachunku, uśredniając całą grę w jakimś okresie. Bo poszczególne mecze Legia, Lech czy Wisła potrafią rozegrać na poziomie dla Śląska nieosiągalnym. Natomiast piłkarzy to oni mają moim zdaniem bardzo solidnych i mam wrażenie, że ich się dyskredytuje za to, że nie grają w Wielkiej Trójce. Brakuje im może jakichś większych osobowości w ataku, bo w obronie (Celeban, Fojut) i w pomocy (Mila, Kaźmierczak) takie osobowości mają.
Głównie dzięki dzisiejszemu wynikowi z Lubina, który - przyznajmy - jest nadzwyczajny
Z Polonią - 4:0.
Z Lechem - 3:1 na wyjeździe.
Z Zagłębiem - 5:1 na wyjeździe.
Takie wyniki też trzeba umieć zdobywać. Oczywiście nie ma to w ostatecznym rozrachunku wielkiego znaczenia, bo liczy się zwycięstwo a nie jego rozmiar, ale mimo wszystko - potrafią te gole strzelać, i po trafią tych goli strzelać dużo.Ostatnio edytowany przez Sgt.; 26486.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sgt. Zobacz postaZ Lechem - 3:1 na wyjeździe.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Sgt. Zobacz postaOni grają najlepiej w ogólnym rozrachunku, uśredniając całą grę w jakimś okresie. Bo poszczególne mecze Legia, Lech czy Wisła potrafią rozegrać na poziomie dla Śląska nieosiągalnym. Natomiast piłkarzy to oni mają moim zdaniem bardzo solidnych i mam wrażenie, że ich się dyskredytuje za to, że nie grają w Wielkiej Trójce. Brakuje im może jakichś większych osobowości w ataku, bo w obronie (Celeban, Fojut) i w pomocy (Mila, Kaźmierczak) takie osobowości mają.-Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
-Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!
Komentarz
-
Będzie ciekawie, wg. mnie trenerem jest słabym a jego metody treningowe często wywołują śmiech, zaś ogólnie równy z niego gość, zresztą nie jest też powiedziane że w ŁKSie pójdzie mu tak słabo jak we Wrocławiu, w Łodzi akurat potrzebny jest ktoś kto mógłby tam piłkarzy za mordy pociągnąć.Ostatnio edytowany przez Breados; 28196.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Breados Zobacz postaBędzie ciekawie, wg. mnie trenerem jest słabym a jego metody treningowe często wywołują śmiech, zaś ogólnie równy z niego gość, zresztą nie jest też powiedziane że w ŁKSie pójdzie mu tak słabo jak we Wrocławiu, w Łodzi akurat potrzebny jest ktoś kto mógłby tam piłkarzy za mordy pociągnąć.A Melanż Trwa...
Komentarz
-
Zamieszczone przez orson Zobacz postaTo było to jego specyficzne, ironiczne poczucie humoru - to miało być śmieszne...Ale słowa Wilka po meczu do kibiców pokazują co w tej Wiśle się tak naprawdę dzieje:
Wyszedł Sobol i Wilk z którymi nawiązała się rozmowa - Wilk powiedział, mając obok siebie internacjonałów: "Sami widzicie jakie te euro-gwiazdki mają podejście do gry, derbów". Kibice najbardziej wygwizdali i zwyzywali Lameya i Jaliensa. Hasła typu: "Go home", "No more Frantic (popularny lokal w Krk)"A ja, jeżely Pan pozwoly, z przyjemnością
Komentarz
-
Zamieszczone przez Luppolo Zobacz postaA co on takiego robi bo nie słyszałem?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Breados Zobacz postaBędzie ciekawie, wg. mnie trenerem jest słabym a jego metody treningowe często wywołują śmiech, zaś ogólnie równy z niego gość, zresztą nie jest też powiedziane że w ŁKSie pójdzie mu tak słabo jak we Wrocławiu, w Łodzi akurat potrzebny jest ktoś kto mógłby tam piłkarzy za mordy pociągnąć.
niektórzy robią sobie podśmiechujki z metod treningowych Lenczyka (piłki lekarskie itp.) a wystarczy spojrzeć w tabelę i zobaczyć na którym miejscu jest Śląsk.
Komentarz
-
Szkoda. Konkretnie ich już rozmotowywał."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
Komentarz