Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Troche zbyt krzywdzaca opinia. O ile pilkarzem jest miernym(chociaz ma przeblyski dobrej gry) to akurat walecznosci nie mozna mu odmowic.
    Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• A Manu można? O wiele rzeczy można się do niego przyczepiać, ale nie wiem skąd wy bierzecie stwierdzenia, że Manu przechodził obok meczów. Akurat w poprzednim sezonie przez 90 minut jako nieliczny zapierdalał od linii do linii. Tak jak i Piech, który walczy jeszcze więcej, ale poza bieganiem i walką też nie wiele więcej z jego gry wynika.

Komentarz

• Nasz Manu to typowy jeździec bez głowy. Do pola karnego jeszcze dość często dobiegnie, ale w tym momencie nie ma pomysłu co zrobić z piłką i gra "na pałę"...efekty widać...

Komentarz

• Szkoda że ten Grodzicki tak się dzisiaj obsrał bo czarni kontynuowali by serię meczów bez zwycięstwa. Za tydzień z Lechem niech się już nie wygłupiają i zremisują.
          "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Piech od zawsze wkładał dużo serca do gry, znam go jak grał w 4 lidze parę lat temu. Piechu i Gol grali jakiś czas temu w 4 lidzie w jednej drużynie.

Komentarz

• To, że biega i walczy jako mało kto to ja świetnie wiem. Tylko jak pisałem, żeby do tego umiał kopać piłkę to mielibyśmy napastnika na reprezentację. To też się tyczy Manu i stąd takie skojarzenie z nim.

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion
                Za tydzień z Lechem niech się już nie wygłupiają i zremisują.
                A ja mam nadzieje, że wygraja. Oni są tak żałośni, że nie stanowią żadnego zagrożenia. Nawet jak wygrają z Wisła, Lechem czy Śląskiem to potem i tak dostaną w Lubinie i Bełchatowie. Dlatego niech wygrywają z naszymi rywalami. Oni się w walce o mistrza nie liczą.
                "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                  A ja mam nadzieje, że wygraja. Oni są tak żałośni, że nie stanowią żadnego zagrożenia. Nawet jak wygrają z Wisła, Lechem czy Śląskiem to potem i tak dostaną w Lubinie i Bełchatowie. Dlatego niech wygrywają z naszymi rywalami. Oni się w walce o mistrza nie liczą.
                  Ale oni mają spaść.

Komentarz

• Zamieszczone przez pablos
                    Ale oni mają spaść.
                    A Józef ma ich wysłać w kosmos...
                    Mamy Kezmana z Serbii Tarana

Komentarz

• Ja mam nadzieję, że urwą Lechowi jakieś punkty, najlepiej remisik. Tak jak napisał "Z." nie liczą się w walce o mistrza, ale też nasze marzenia o ich spadku można włożyć między bajki. Mają skład na miejsca 5-8 i pewnie któreś z tych miejsc zajmą. A strata punktów przez Lecha mile widziana, zwłaszcza że ostatnie 4 mecze w rundzie Poznaniacy mają dość łatwe i lepiej żeby teraz zgubili jakieś punkty. Do tego oczekuję że Cracovia obudzi się w derbach i wykorzysta słabość Wisły, Zagłębie z nowym trenerem też u siebie nie powinno umoczyć ze Śląskiem, gorzej że jeśli chodzi o nas w Białymstoku też zakładam potknięcie, ogólnie węszę kolejke niespodzianek, zobaczymy jak będzie.
                      -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
                      -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

• Zamieszczone przez Krawczol
                        Zagłębie z nowym trenerem też u siebie nie powinno umoczyć ze Śląskiem
                        Uważam, że i Nas to też dotyczy odnośnie meczu w Lubinie. Miejmy nadzieję, że remis w Poznaniu to tylko zadyszka i teraz czeka Nas kolejna passa zwycięstw.

Komentarz

• No ja już nawet pisałem, że jeśli do końca rundy z wyjazdów przywiozą 5 oczek, przy jednoczesnym wygrywaniu u siebie i awansie w pucharach to osobiście będę bardzo zadowolony. Mamy dość wąską kadrę i w tej sytuacji nie można od nich oczekiwać że wszędzie będą wygrywać, 14 punktów do końca rundy w pełni mnie satysfakcjonuje i brałbym je w ciemno. Zwłaszcza że w tej rundzie grający regularnie faktycznie mają prawo narzekać pod koniec na zmęczenie, niektórzy grają w kadrze i wyjdzie im ponad 30 spotkań w niecałe 5 miesięcy a jak na nasze warunki to już zabójcza dawka .
                          -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
                          -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

• Plotka dnia: Wojciechowski rozważa kupno Lechii Gdańsk

Zamieszczone przez Krzysio S.
                            Doszła do nas informacja, że Lechia Gdańsk może zostać sprzedana (nie musi, ale może). No dobra, to jeszcze żaden wielki hit, ponieważ wiele osób spodziewa się, że Andrzej Kuchar wycofa się właśnie teraz, kiedy jest na to najlepszy moment: gdański klub z nowym stadionem jest wart znacznie więcej niż w momencie, gdy Kuchar go przejmował. Co jednak zaskakujące, mówi się, iż najbardziej zainteresowany kupnem Lechii jest... Józef Wojciechowski, a rozbieżności, co do sumy miałyby nie być zbyt duże. Zainteresowana Lechią jest też prężnie rozwijająca się firma Drutex z Bytowa (woj. pomorskie).

Przed momentem zadzwoniliśmy do Józefa Wojciechowskiego, ale pytany o Lechię, zaprzeczył.

JW nie jest z tych, którzy zaprzeczają, gdy jest coś na rzeczy. To raczej chłop szczery do bólu - więc dementi nas trochę zbiło z tropu i do całej informacji lekko zniechęciło. Z drugiej jednak strony JW nie jest z tych, którzy mówią wszystko wszystkim, bo w przeciwnym razie miałby na koncie kilka tysięcy, a nie kilkaset milionów (czy ile on tam ma). Podobno do rozmowy między Kucharem i Wojciechowskim doszło i podobno panowie prosili się wzajemnie o dyskrecję - co zrozumiałe. Gdzieś w tle przewija się też ten Drutex, który jest największym producentem okien w Europie i w 2010 roku zanotował wynik sprzedaży przekraczający 300 milionów złotych, a w 2011 na pewno ten wynik poprawi.

Jeśli Kuchar zdecydowałby się sprzedać klub Drutexowi, nikogo by to specjalnie chyba nie poruszyło, natomiast ewentualna opcja z Wojciechowskim brzmi elektryzująco. No bo co - koniec z Polonią? Czy może dwa kluby równocześnie, korzystając z jakichś sprytnych prawnych wybiegów? Dwa kluby zwiększyłyby dwukrotnie szanse Wojciechowskiego na mistrzostwo Polski, ale złośliwie można napisać: dopiero szesnaście gwarantowałoby sukces, bo i przy piętnastu o pierwsze miejsce mogłoby być trudno.

Jak się domyślamy, przejęcie klubu przez JW zamierza storpedować trener Tomasz Kafarski - nie wyklucza kajdanek, kaloryfera i strajku głodowego.
                            Ora et labora

Komentarz

• Zamieszczone przez zinger
                              Plotka dnia: Wojciechowski rozważa kupno Lechii Gdańsk

?
                              Szczerze mówiąc to takiego szamba nie życzę Lechii Gdańsk. Niech spokojnie JW dokończy misję spuszczania Polonii do drugiej ligi.
                              brak podpisu

Komentarz

• Zamieszczone przez iniemamniejusz
                                ?
                                Szczerze mówiąc to takiego szamba nie życzę Lechii Gdańsk. Niech spokojnie JW dokończy misję spuszczania Polonii do drugiej ligi.
                                z całym szacunkiem, ale... who cares?
                                Wojciechowski idzie z najlepszymi grajkami do Gdańska, warszawską licencję komuś sprzedaje i... no właśnie - np. może przyjść do niego właściciel Węłnianki Kiszkowo i kupić taką licencję, po czym robi numer jak Wojciechowski z Groclinem, czyli przenosi drużynę do Warszawy i gra na licencji Groclinu/Polonii w Ekstraklasie

Drugi scenariusz - Wojciechowski zabiera zabawki do Gdańska, w Warszawie zostawia niedobitki bez finansowania które z czasem spadają z ligi siłą grawitacji i z braku funduszy nie przystępują do rozgrywek 1 ligi - problem rozwiązuje się sam

Trzeci scenariusz - idzie do Gdańska z całym majdanem i wycofuje KSP z rozgrywek.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎