Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Najlepszy jest placz na forum Wisly - od poczatku dobrych 2 miesiecy graja totalna kaszane, a zawsze znalazlo sie kilku zaklinajacych rzeczywistosc. Swoja droga ciekawe co teraz zrobi ich dobrodziej od kabli bo wyglada to niewesolo.
Z nimi to już tyle razy było niewesoło, a na końcu wychodziło tak, że zostawali mistrzami. Także spokojnie...
Mimo wszystko wyniki Wisły zaczynają odzwierciedlać grę, bo nikt chyba nie powie, że z Fulham, ŁKS czy nawet Jagiellonią 3pkt się należały. Ktoś wcześniej napisał, że fortuna w końcu się odwróci i chyba to następuje.
Cóż szkolenie młodzieży na nędznym poziomie, być może koniec 'fartu złotoustego', większość grajków typowo bez przywiązania na emeryturce, cierpliwość właścicieli pewnie też na wyczerpaniu. Za dużo tego. Bez zmian się nie obędzie. Na szczęście to nie nasz problem.
GKS Bełchatów ponownie wygrywa, a szkoda. Jeśli miałbym wskazać kogo widziałbym jako kandydata do spadku to właśnie ich. Nie ma tam atmosfery na futbol na odpowiednim poziomie.
Wiślacy dopiero teraz zauważyli, że z Maaskanta taki trener jak z koziej dupy trąba.
Żyli w jakimś micie, że skoro mają holenderski duet "fachowców" to są zajebiści.
Jak zatrudniali tego całego Stana to im zazdrościłem. Myślałem, że chłop uruchomi swoje kontakty i mogą mieć w Krakowie niezłych grajków. Ale już po pierwszych zakupach Stana byłem spokojny - on tu przyszedł zarobić kasę i wspomóc niektórych znajomych, których nikt nigdzie nie chce. Oby jak najdłużej obaj panowie siedzieli na Reymonta
Jak wkurzał mnie Jóźwiak i Skorża, tak teraz mogę spokojnie powiedzieć, że obaj wykonują o wiele lepszą robotę niż ich odpowiednicy w Wiśle. Co nie znaczy, że u nas też jest wszystko w porządku i nie ma nic do poprawienia
Majac zupełne ZERO na transfery to kogo on mial sprowadzić? Sciagnał paru znajomków ktorzy cos tam grali kiedys. Myslal, ze to na lige styknie i sie troche przejechał. Jedyny plus to Mellikson no i ten cały Biton, ale znów ten drugi to po prawdzie pogra sezon i wróci z wypożyczenia bo Cupiał za Chiny Ludowe go nie wykupi(1,6mln euro) i znów bedzie trzeba na pretce montowac skład.
A kolejny temat to cała baza treningowa i akademia. Oni ani jednego ani drugiego nie mają. Zeby Mistrz Polski i druzyna ktora po prawdzie zdominowała lige w ostatniej dekadzie nie miala chocby bazy treningowej na poziomie klubu wystepujacego w LE?
Jestem ostatnim, któremu dobro Wisły lezy na sercu ale naprawde smiech mnie ogarnia jak ten klub jest budowany. Od dupy strony. Na już. Nie ma zadnej dlugofalowej polityki. U nas przynajmniej mamy ta akademia i w sąsiedztwie akademie Barcelony z której wiadomo gdzie chlopcy beda trafiać. Jest jakis zarys tego klubu. Za trzy-cztery lata to my nie bedziemy musieli uzupelniac składu szrotem z zagranicy, a bedziemy mieli swoich chłopaków wychowanych tutaj, w Legii. I de facto nie bedzie nas to nic kosztowało(nawet jakby taki młody mial zarabiac 10.000zł miesiecznie). A w tym samym momencie Boguś bedzie znów wydawał po 300.000 euro za kontrakt dla jednego zapchaj dziury(z nazwiskiem) ktory nie bedzie lepszy niz nasz młodzik zarabiajacy dziesiec lub pietnascie razy mniej. My tego mlodzika po 3-4 sezonach sprzedamy za przykladowo 1-2mln euro a jemu nawet inwestycja w dziadzie sie nie zwróci, bo dziadzi sie skonczy kontrakt i znajdzie innego jelenia.
Zresztą. nie moj cyrk, nie moje małpy. Im gorzej w Wisle, tym lepiej dla nas.
nevermind zgadza się, że Stan nie dostał kasy na transfery. Ale czy Jóźwiak dostał?
U nich większość myślała, że Stan wszystko załatwi. No i załatwił, robotę dla swoich ziomków. O ile Jaliensa mogą mu wybaczyć (bo dawał on realną szansę na wzmocnienie defensywy, to sprowadzenie Boukhariego, Lameya, Diaza czy Palijca woła o pomstę do nieba. Ale tka jak napisałeś, im gorzej u nich tym lepiej u nas
Komentarz