Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Z.
    Oskarżony/podejrzany Świadek też, jeżeli potem staje się podejrzanym/oskarżonym
    Zatrzymany również. Świadek nie może kłamać, jedynie gdy pózniej stanie się jednym z wymienionych, jego zeznań jak świadka nie można wykorzystać.

Zresztą, Drumlak usłyszał zarzuty, był podejrzanym. Kara za złamanie przysięgi, której nikt od takowego nie odbiera, mu nie groziła.
    No hay otro como Durán.

Komentarz

• Semir Stilić odchodzi z Lecha !?

Komentarz

• 90minut
        Serb Ivica Iliev został w nowym piłkarzem mistrza Polski - Wisły Kraków. 31-letni pomocnik podpisał umowę na dwa lata - poinformowały serbskie media.

Iliev ma 182 centymetry wzrostu i waży 78 kilogramów. Ostatni sezon spędził w serbskim FK Partizan, z którym zdobył mistrzostwo i puchar krajowy. Zawodnik z trzynastoma trafieniami na koncie został królem strzelców serbskiej ekstraklasy. Iliev zdecydował się nie przedłużać wygasającej umowy. Wcześniej występował m.in. we włoskich zespołach ACR Messina, Genoa CFC 1893, greckim PAÓK-u, niemieckim FC Energie Cottbus oraz izraelskim Maccabi Tel-Awiw. Grał także w drużynie narodowej. Zdobył gola w przegranym meczu towarzyskim przeciwko Polsce 3-4 (0-2). W barwach FK Partizan w zakończonej edycji Ligi Mistrzów rozegrał osiem spotkań, z czego cztery w fazie grupowej. Strzelił jedną bramkę. Było to podczas wygranego 3-0 meczu III rundy eliminacyjnej z fińskim HJK.

- W Partizanie osiągnąłem wszystko, co mogłem. Nie wierzę, że uda mi się tutaj powtórzyć tak udany sezon, jak miniony. Lepiej, gdy kibice zapamiętają mnie z tego okresu, niż gdybym popsuł to wrażenie w przyszłym sezonie - powiedział zawodnik.
        Jesteście smutni, polowanie nie wyszło, zające przed wami pouciekały!

Komentarz

• Nie wierzę, że uda mi się tutaj powtórzyć tak udany sezon, jak miniony. Lepiej, gdy kibice zapamiętają mnie z tego okresu, niż gdybym popsuł to wrażenie w przyszłym sezonie - powiedział zawodnik.
          To zdanie daje pewną nadzieję ...
          Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
          St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Jak na razie Iliev to tylko jego zdaniem przeszedł do Wisły.Oficjalna jeszcze nie potwierdziła, więc to jeszcze nie 100 %.
            A jeśli okaże się to prawdą - czy to dobry tranfer czy niewypał pokaże liga.

Komentarz

• Mi się szczerze mówiąc nie widzi brylujący w polu karnym, 32-letni napadzior. No ale zobaczymy, jak gość będzie mieć motywację do grania w piłkę, a nie leżakowania na ławce jak Żurawski, to zawsze więcej korzyści dla Wisły z tego przyjdzie niż szkód.

Komentarz

• Zamieszczone przez Krótki
                Świetny transfer Wisły.

(...)
                niby czemu? ze staruchow to ja juz wole Kielbika niz tego Ilieva - na zadnym juz sie kokosow nie zrobi a Kielbik daje gwarancje dobrej gry na lewej obronie plus pare pewnych asyst, zna lige, wie jak sie u nas gra
                a ten Iliev wozil dupe po calym swiecie, nigdzie sie do skladu nie wepchal, mentalnosci zwyciescy juz sie nie nauczy a przystosowac sie no nowej ligi tez nie bedzie latwo
                moze tylko bedzie mial jaja i yebnie Patryczkowi czasami

niech sie malopolanie ciesza
                "rozkazy takowe mam w dupie" - mjr. Hubal o nakazie rozwiązania oddziału

Komentarz

• Zamieszczone przez Krótki
                  Świetny transfer Wisły.

A ksp już 4 zawodników zakontraktowało, w kolejce czeka jeszcze Jeż i Sikorski.
                  Józek już ich zakontraktował. Niedługo Klub Kokosa mógłby wystawić full skład w Ekstraklasie... . Tyle się na niego gada(oczywiście są powody by na niego gadać), ale to chyba jedyny taki właściciel, który się nie certoli z transferami i je robi. Inna bajka to sposób prowadzenia klubu
                  "Niech się prostuje nieszczęść splot i niechaj drżą moskiewskie karły,
                  hańba wierzącym w sierp i młot, chwała za niepodległość zmarłym!"

Komentarz

• Tylko co z tego, że robi te transfery, jak ilość nie idzie w parze z jakością? Naprawdę nie rozumiem, czemu tej kasy co wyłożył na tych 6 do tej pory ściągniętych (ciekawe czy to koniec?) nie wyłoży na 2 ludzi, którzy naprawdę zrobią różnicę. Ale to na szczęście nie nasz problem
                    "Za plecy patrzę non stop, marzę mocno,
                    żeby móc znów się cofnąć na Łazienkowską,
                    w środek meczu, nasze twarze mokną,
                    nieważne, że marznę, daję ponieść się emocjom"

Komentarz

• Zamieszczone przez Endrju
                      Tylko co z tego, że robi te transfery, jak ilość nie idzie w parze z jakością? Naprawdę nie rozumiem, czemu tej kasy co wyłożył na tych 6 do tej pory ściągniętych (ciekawe czy to koniec?) nie wyłoży na 2 ludzi, którzy naprawdę zrobią różnicę. Ale to na szczęście nie nasz problem
                      stary klip Yachowy z 1992 rokukręcony w Gańsku, na Oruni, nad morzem, w kolejce SKM, na Dworcu Głównym, w lunaparku na placu zebran ludowych, opisany we wspo...

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                      Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                      Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                      Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jaco jak zwykle celna pointa
                        "Za plecy patrzę non stop, marzę mocno,
                        żeby móc znów się cofnąć na Łazienkowską,
                        w środek meczu, nasze twarze mokną,
                        nieważne, że marznę, daję ponieść się emocjom"

Komentarz

• - Sukces można zbudować na dwa sposoby. Pierwszym jest kupno zawodników, natomiast drugim wychowanie młodych piłkarzy. Ta druga opcja jest trudniejsza, ale na nią chcemy się zdecydować - mówi Andrzej Dawidziuk, nowy dyrektor sportowy Lecha Poznań.

- Budowanie czegokolwiek trzeba rozpocząć od stworzenia grupy ludzi która jest w stanie zagwarantować dużą jakość pracy. Wszyscy mamy jeden wspólny cel do którego musimy dążyć. Trener pracuje z zespołem i myśli o teraźniejszości. Ja natomiast patrzę z myślą o przyszłości – zapowiada Dawidziuk.

- Na pewno jest to okres zmian w Lechu, jednak taki klub zawsze będzie grał o najwyższe cele. Chcemy natychmiast powrócić na europejskie salony. Naturalnym celem i ambicją takiego zespołu jest walka o mistrzostwo. Są jednak też inne założenia. Chcemy, aby do pierwszego zespołu wchodziło więcej niż do tej pory młodych zawodników. Sukces można zbudować na dwa sposoby. Pierwszym jest kupno zawodników, natomiast drugim wychowanie młodych piłkarzy. Ta druga opcja jest trudniejsza, ale na nią chcemy się zdecydować. Potrzebna jest cierpliwość. Można byłoby powiedzieć dajcie nam 5 lat to zbudujemy potężny zespół. W Lechu jednak nie można czekać tak długo, więc trzeba ten proces wprowadzać spokojnie - podkreśla dyrektor sportowy Kolejorza.
                          U nas to można sobie wychodować marchewkę w ogórdku, co oznacza, że razem z Lechem oddajemy teraz co roku mistrza Wiśle
                          Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                          Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                          Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Zamieszczone przez prezes Wojciechowski dla PS
                            Tylko wtedy popełniłem błąd, bo Sobiech nie utożsamia się ani z zespołem, ani ze mną
                            Ciekawe co przez to rozumie
                            "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez Bugi B.
                              Józek już ich zakontraktował. Niedługo Klub Kokosa mógłby wystawić full skład w Ekstraklasie... . Tyle się na niego gada(oczywiście są powody by na niego gadać), ale to chyba jedyny taki właściciel, który się nie certoli z transferami i je robi. Inna bajka to sposób prowadzenia klubu
                              O to to
                              Artur Sobiech nie zgodził się na nowe warunki w kontrakcie. Właściciel Polonii Warszawa Józef Wojciechowski zapewnia, że napastnik w pierwszym zespole Czarnych Koszul już nigdy nie zagra.

Czas Sobiecha się skończył. W nowym sezonie na pewno nie będzie trenował z pierwszą drużyną – oświadczył właściciel Polonii Józef Wojciechowski. Wczoraj mijał bowiem termin, do którego 21-letni napastnik miał dać odpowiedź, czy godzi się na nowe warunki w kontrakcie. – Rozmawiałem z jego menedżerem. Niestety nie doszliśmy do porozumienia – mówi wiceprezes Polonii Piotr Ciszewski i zaznacza, że na tym negocjacje się skończyły.

– Nie komentuję sprawy, która się nie zakończyła. Artur jest dwa tygodnie po operacji stawu kolanowego i koncentruje się na tym, by wrócić do zdrowia – mówi menedżer zawodnika Bartłomiej Bolek. – Pan Wojciechowski może odsunąć Artura od zespołu. Ma do tego prawo, ale jest to jednak lekki szantaż. Ja dbam o interesy zawodnika, a nie właściciela – dodaje Bolek.

Polonia renegocjuje umowy ze swoimi zawodnikami. Do nowych kontraktów wprowadza zapis, że 20 procent comiesięcznej pensji ma zostać „zamrożone". – Jeśli zespół zdobędzie mistrzostwo Polski, to kwota ta nie będzie podwojona, jak do tej pory wszyscy informowali, a wypłacona zostanie jej trzykrotność – prostuje Ciszewski. Jeśli Czarne Koszule zajmą 2. miejsce – 20 procent zostanie zwrócone. W przypadku niższej lokaty pieniądze przepadną.

szukamy napastnika ?
                              Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                              St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu
                                szukamy napastnika ?
                                Nawet jakby co to raczej nas i innej polskiej druzyny na niego nie stac

Jozek wydal na niego milion euro, moze z ceny by cos spuscil ale pewnie nie duzo. Jak odejdzie to gdzies za granice. Jak jakies Konyaspory byly w stanie wydac 900 tys euro na Robaka to i na Sobiecha ktos tam sie znajdzie

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎