Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Koniec sezonu najciekawszej ligi świata to zawsze smutny moment
Zwłaszcza jak się nie świętuje mistrzostwa.
Krawczol, mam nadzieję, że zrozumiesz i poczekasz do wypłaty
Jasne, że poczekam, zwłaszcza że w przerwie myślałem, że sam będe musiał zapowiedzieć, że wypłacę 3-4 czerwca . Po wypłacie na privie się dogadamy.
Małecki jaki gniazdowy, jak się tylko dorwał do mikrofonu i usłyszałem ten głos, klecący coś ostro niepoprawną polszczyzną, to od razu wiedziałem, że to on
-Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
-Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!
Frajerami strasznymi to też Górnicy się okazali, prze*ebać z beznadziejnie słabą Koroną, a tak to już by mieli zapewnione puchary po dzisiejszym zmiażdżeniu Widzewa.
Nie. Czwarta Jagiellonia ma 48 pkt, czyli tyle ile mielibyśmy przy zwycięstwie w Kielcach. Z Jagą mamy gorszy bilans. Ogólnie sezon dla nas bardzo udany nie licząc 3-0 w derbach co boli.
Osobiscie wolalbym zeby Bielsko w Ekstraklasie reprezentował BKS STAL, ale co zrobic jak chlopaki tułaja sie miedzy III liga a Okregówką. W takim przypadku nawet i Podbeskidzie w tej lidze jest dobre.
Szkoda chłopaków ze Stali.
W tym sezonie brak awansu, a gra w ekstraklasie tworu co się zwie tsp na pewno nie pomoże.
I koniec tego zwariowanego sezonu. Lechia zajęła miejsce jakie predestynował jej budżet, chociaż długo łudziłem się że może już teraz, może nie trzeba będzie czekać kolejnych lat... Śląsk w 20 kolejek odbił się od dna i mocnym wyskokiem wskoczył na podium. Wisła po początkowych rozczarowaniach równą grą ugrała kolejne mistrzostwo. Największymi frajerami okazali się piłkarze z Białegostoku, mieć w pewnym momencie 10 punktów przewagi i nie skończyć sezonu nawet na podium... Cieszy postawa poznaniaków, już mi lekko(słowo lekko to tylko taka figura retoryczna) obrzydła śpiewka o ratowaniu honoru polskiej piłki. Arka trafia tam gdzie jej miejsce serdecznie życzę powielenia modelu Odry Wodzisław. Chociaż spadek Arki nie jest niestety(z mojego subiektywnego punktu widzenia) jeszcze pewny, jeszcze opcja zielony stolik. Troszkę przykre że Cracovia się utrzymała(swoją drogą niech mi ktoś wytłumaczy po jaką cholerę było zmieniać Ulatowskiego, szedł chłop na rekord i nagle ktoś go zwalnia) ale co się odwlecze... Cieszy również powrót ŁKS-u, drużyna która nie powinna zlecieć wraca tam gdzie jej miejsce, mam nadzieję że sektor gości będzie czynny.
Generalnie koniec tego dziwnego sezonu, liga się mocno wyrównała(czy w dół czy w górę to już kwestia perspektywy) zobaczymy czy w przyszłym roku trend się pogłębi czy też nastąpi polaryzacja gdzie 4-6 zespołów mocno zdystansują ligę.
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Mieliście swojego Morientesa, teraz my mamy swojego Van Nistelrooya
Zamieszczone przez Gazeta Krakowska
To brzmi sensacyjnie, ale gwarantujemy, że jest prawdą. Wisła Kraków prowadzi rozmowy z Ruudem van Nistelrooyem!
Od dłuższego czasu wiadomo, że "Biała Gwiazda" chce sprowadzić prawdziwą gwiazdę, która nie tylko miałaby wzmocnić skład, ale też przyciągnąć kibiców na nowy stadion. Tą gwiazdą jest właśnie Ruud van Nistelrooy, z którym dyrektor sportowy, Stan Valckx prowadzi rozmowy od kilku tygodni.
Holenderskiemu napastnikowi z przeszłością w Manchesterze United i Realu Madryt, skończył się kontrakt z HSV Hamburg i jest wolnym piłkarzem. O tym, czy
ostatecznie trafi do Wisły, przekonamy się w najbliższym czasie. Holender ma też poważną ofertę z Malagi i jeśli postawi na pieniądze, to Wiśle trudno będzie przebić ofertę Hiszpanów. Jeśli jednak przeważy siła przekonywania Valcksa, to Wisła będzie miała piłkarza z nieosiągalnej do tej pory dla polskich klubów półki.
Zapewne Valckx po starej znajomości rozmawia z Van Nistelrooyem, ale ten prędzej zakończy karierę niż przejdzie do Wisły. W styczniu tego roku chciał jego powrotu Real Madryt, a on pięc miesiecy później miałby trafić do polskiej ligi? Trudno byloby się szybciej stoczyć
A rozgrywki trwają dalej. Górnik Zabrze może stracić licencję na grę w ekstraklasie i zostać przesunięty na ostatnie miejsce w lidze. To uratowałoby gdyńska Arkę.
czyli cyrku ciąg dalszy Arko oszczędź sobie kolejny raz wstydu i spadnij z "godnością"
Ale jak oglądałem konferencje po meczu Śląska z Arką to troche żal mi się Straki zrobiło (ale tylko jego )
Komentarz