Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez detoxizer Zobacz posta
    Bugi B.- z Ruchem i Śląskiem to my prowadziliśmy i przegraliśmy to we frajerski sposób. Te dwa mecz moim zdaniem zadecydowały, że o MP to my się już nie bijemy.
    Wiem, tylko to nie powinno mieć znaczenia albo jesteś na tyle dobry, że nie patrzysz się na innych i wygrywasz w cuglach, albo musisz liczyć na potknięcia innych, by coś ugrać. Gdybanie nie ma sensu, bo można powiedzieć, że fartem zremisowaliście z Cracovią u siebie czy Zagłębiem i wtedy już nie 2 porażki mniej, a 3 by były potrzebne

Starając się patrzeć obiektywnie na sytuację w Ekstraklasie, po zatrudnieniu Maaskanta wypowiadałem się na jego temat, i byłem ciekaw jak to będzie wyglądać wiosną, oczywiście gdy dotrwa do tego momentu, bo Wisła na jesień za holendra też cieniowała. Wygląda na to, że z "czołówki" to chyba u nich jest najrozsądniejszy sztab szkoleniowy i to moim zdaniem robi różnice(tam sztab szkoleniowy jest świadomy, że na ligę może wystarczyć, ale w pucharach tym składem to mogą co najwyżej na wycieczki krajoznawcze pojeździć). W innych klubach zawsze się wytłumaczy jakąś swoją "chwilową" słabość. "A bo to myślimy już o pucharze, a bo za duża presja". I tak w kółko. Reasumując, obyście wreszcie mieli trenera z jajami, a będzie dobrze
    "Niech się prostuje nieszczęść splot i niechaj drżą moskiewskie karły,
    hańba wierzącym w sierp i młot, chwała za niepodległość zmarłym!"

Komentarz

• - Pewnego dnia, jak się porządnie wkurzę, to po prostu nie dam na to wszystko pieniędzy. Jeżeli będę miał takie uczty jak w sobotę [porażka z Cracovią], to nie dam więcej kasy - zapowiada prezes.

Debilami się urodziliście i debilami umrzecie

Komentarz

• za sports.pl

Kto pokaże Ekstraklasę? "Sprawa jest przesądzona"

Wszystko wskazuje na to, że w najbliższym sezonie mecze ekstraklasy będzie można oglądać w Canale Plus i we współpracującym z nim Polsacie. Oznacza to, że mecze znikną z Orange Sport, zabraknie ich też w kanałach grupy TVN, która jesienią stanęła do przetargu. - Sprawa jest już właściwie przesądzona, Ekstraklasa SA nie śpieszy się z ostatecznym ogłoszeniem decyzji dlatego, że w dalszym ciągu głównym nadawcą będzie właśnie Canal Plus. Do dogrania wciąż pozostawały jednak szczegóły współpracy i to o nich dyskutowano przez ostatnie tygodnie - twierdzi nasz informator.
        Zaniepokojone ciągnącymi się w nieskończoność negocjacjami kluby już w kwietniu dostały zapewnienie władz spółki, że w przyszłym roku dochody z tytułu sprzedaży praw telewizyjnych nie zmniejszą się w stosunku do obecnych (teraz jest to łącznie 120 mln złotych w skali roku). Nowy kontrakt, jeżeli obie strony wypełnią szereg obustronnych warunków, może obowiązywać dwa lub nawet trzy lata. Polsatowi podobno zależy na pokazywaniu głównie spotkań z udziałem Śląska Wrocław (jest większościowym udziałowcem tego klubu) oraz meczów poniedziałkowych, które w nowym sezonie mają być ostatnim akordem każdej kolejki.

Oby
        Ostatnio edytowany przez Senator; 48283.

Komentarz

• No i gitara. Oby to zaklepali oficjalnie i będzie po problemie.
          "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez Senator Zobacz posta
            za sports.pl

Kto pokaże Ekstraklasę? "Sprawa jest przesądzona"

Wszystko wskazuje na to, że w najbliższym sezonie mecze ekstraklasy będzie można oglądać w Canale Plus i we współpracującym z nim Polsacie. Oznacza to, że mecze znikną z Orange Sport, zabraknie ich też w kanałach grupy TVN, która jesienią stanęła do przetargu. - Sprawa jest już właściwie przesądzona, Ekstraklasa SA nie śpieszy się z ostatecznym ogłoszeniem decyzji dlatego, że w dalszym ciągu głównym nadawcą będzie właśnie Canal Plus. Do dogrania wciąż pozostawały jednak szczegóły współpracy i to o nich dyskutowano przez ostatnie tygodnie - twierdzi nasz informator.
            Zaniepokojone ciągnącymi się w nieskończoność negocjacjami kluby już w kwietniu dostały zapewnienie władz spółki, że w przyszłym roku dochody z tytułu sprzedaży praw telewizyjnych nie zmniejszą się w stosunku do obecnych (teraz jest to łącznie 120 mln złotych w skali roku). Nowy kontrakt, jeżeli obie strony wypełnią szereg obustronnych warunków, może obowiązywać dwa lub nawet trzy lata. Polsatowi podobno zależy na pokazywaniu głównie spotkań z udziałem Śląska Wrocław (jest większościowym udziałowcem tego klubu) oraz meczów poniedziałkowych, które w nowym sezonie mają być ostatnim akordem każdej kolejki.

Oby
            Tylko Canal + ! tam po prostu ludzie znają się na rzeczy.

I..mecze w poniedziałek? Według mnie to przyniesie straty klubom.. . Na pewno na stadionach będzie niższa frekwencja i niższa oglądalność w telewizji ze względu na to, że ludzie pracują. Pomysł jak dla mnie bez sensu..

Komentarz

• Zamieszczone przez Bugi B. Zobacz posta
              Wiem, tylko to nie powinno mieć znaczenia albo jesteś na tyle dobry, że nie patrzysz się na innych i wygrywasz w cuglach, albo musisz liczyć na potknięcia innych, by coś ugrać. Gdybanie nie ma sensu, bo można powiedzieć, że fartem zremisowaliście z Cracovią u siebie czy Zagłębiem i wtedy już nie 2 porażki mniej, a 3 by były potrzebne
              Pokonaliśmy ich u siebie, remis i to pechowy był na wyjeździe Ale oczywiście w kontekście całej wypowiedzi, to bez znaczenia bo masz rację, że gdybać to sobie można...

Komentarz

• Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta
                Pokonaliśmy ich u siebie, remis i to pechowy był na wyjeździe Ale oczywiście w kontekście całej wypowiedzi, to bez znaczenia bo masz rację, że gdybać to sobie można...
                A no fakt(dawno to było i jakoś remis mi się nawinął do głowy) w rewanżu Cabaja już nie było i ciężej było

najduk92 - pomysł rozgrywania meczów poniedziałek już był omawiany w tym temacie tylko jak się pojawił taki zamysł, co nie zmienia faktu, że nie przybyło mu zapewne poparcia od tamtego czasu
                "Niech się prostuje nieszczęść splot i niechaj drżą moskiewskie karły,
                hańba wierzącym w sierp i młot, chwała za niepodległość zmarłym!"

Komentarz

• Bytom-Cracovia FT 1-2

Cenne punkty dla zwyciezców tego meczu, to chyba były pierwssze bramki Cracovi na wiosne strzelone na wyjezdzie, chyba

Komentarz

• To spotkanie zostało tak ordynarnie ustawione że nawet nie chce mi się tego komentować.
                    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Mecz z Groclinem także? Nie oszukujmy się, Polonia piłkarsko jest obecnie najsłabszym zespołem, więc niech nikt się nie dziwi ich beznadziejną grą. Przeraża mnie jednak bardziej to, że poloniści wychodzą na murawę bez krzty ambicji, możliwe iż już pogodzili się ze spadkiem, bo jak nie miejsce w tabeli, to PZPN.

PS. Inwencja twórcza dziewczyn odnośnie transów nt. stadionu kończy się na jednym haśle
                      Ostatnio edytowany przez Breados; 28196.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                        To spotkanie zostało tak ordynarnie ustawione że nawet nie chce mi się tego komentować.
                        Może jednak napiszesz kilka słów komentarza. Nie każdemu było dane obejrzeć to spotkanie.
                        "... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."

Komentarz

• Właśnie Buziek_LG, napisz coś więcej o tym, bo zainteresowało mnie to :P Co do wyniku, to chyba sobie uświadomili, co ich może spotkać.

Komentarz

• Dwoch ewidentnych karnych nie gwizdneli dla Polonii. Szkoda, wole zdecydowanie biedna jak mysz koscielna Polonie, niż ta smieszna druzynke z Kauflandu przy Kałuży w Krakowie.
                            Ostatnio edytowany przez nevermind; 10607.
                            CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• Przecież Filipiak przed startem rundy mówił, że Cracovia się utrzyma.
                              A ja, jeżely Pan pozwoly, z przyjemnością

Komentarz

• Przekręcił ich sędzia na karnego(e: drugi nie był aż tak oczywisty), puścił kilka akcji Craxy po ewidentnych przewinieniach zawodników, a z drugiej strony postawa graczy Polonii to "stare dobre czasy" jak żywe.
                                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Pracuję...
                                X