Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• To skoro masz rodzinę na Chyloni to powinieneś wiedzieć że już teraz wielu gdynian przyjeżdża na Lechię

Gdyni? Moja poprawiaczka pokazuje Gdyni na czerwono. Ale niech będzie

Zamieszczone przez Kusociński
    Nie no, proszę Cię. W Warszawie nawet typowy piknik nie chodzi na Konwiktorską . Myślisz, że w Gdyni wybiorą coś ciekawszego w innym mieście?
    To skąd te 2960 średnio z zeszłego i 4325 z tego roku?

Już pomijam że w Warszawie dla pikników na waszą korzyść przemawia stadion, realna walka o wyższe cele, historia etc. W Trójmieście warunki do oglądania lepsze będą u nas, cele bez wątpienia już teraz są wyższe, a historię(w rozumieniu sukcesów) mamy podobną...
    Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
      oglądanie spotkania o kilka klas ciekawszego?
      Kilkanascie
      CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• Zamieszczone przez nevermind
        Kilkanascie
        No chyba nie chcesz się sprzeczać że spotkanie Arka - BB Nieciecza byłoby kilka razy mniej ciekawe od spotkania Lechia - Polonia Bytom?

Na Śląsku taka "patologia" jest jeszcze dziwniejsza - w Katowicach znajdziesz mnóstwo kibiców Górnika, a w Chorzowie Katowic. Wiesz, to nie niekoniecznie musi być dowód, że to jest normalne
        Nie widzę w tym nic patologicznego. Górnik i Ruch(znajomy z niebieskiej części Mysłowic twierdzi że Górnik to 40%, Ruch 40%, Polonia Bytom 10%, a pozostałe 10% tej aglomeracji dzieli między siebie kilka mniejszych klubów) to największe firmy na GŚ więc logicznym jest że wypychają mniejsze/słabsze/biedniejsze z ich nawet rodzinnych miast.
        ps. By uprzedzić zbędną polemikę moje posty nie odnoszą się do sekcji sportowych poszczególnych ekip bo te jak wiadomo rządzą się swoimi prawami i są raczej mało związane z ligami czy celami.

Zresztą gdy spadli ostatnio, w następnym sezonie wrócili. No tak wynika z dotychczasowej statystyki
        Drugi raz z czwartego miejsca chyba się nie uda ;]
        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Śląsk się rządzi swoimi prawami... A jeszcze propos kibicowania w Gdynii, to znam parę osób które są za Legią

Komentarz

• Zamieszczone przez R22
            Słyszeliście co powiedziała Doda spytana "Dlaczego piłkarze Legii przegrywają"?
            "Nieważne, że przegrywają. Ważne, żeby dobrze się prezentowali i mieli ładne pindole"
            Toś se autorytet znalazł Pogratulować ))))

Ta liga to jest tak popieprzona że szok. Pytanie, czy robi się wreszcie normalnie czy może przekręt osiąga nigdy wcześniej nienotowany poziom?
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together
            For whatever fate may bring

Komentarz

• Zapewne i są osoby z Gdańska które jeżdżą do Gdyni na mecze,jeżeli piszesz,że już teraz jeżdżą osoby z Gdyni na mecze Lechii.Zapewne zawsze jeździli ,i zapewne w 2 stronę to też działało.Odległość żadna (SKM 20 minut),pewnie i znajdą się tacy co chodzą tu i tu na spotkania.Fakt,że w przyszłym sezonie w Gdańsku zacznie się problem jak zapełnić BALTIC Arenę ,stąd i pewnie przydałby się wam spadek Arki.Ale racjonalnie patrząc ten spadek będzie też miał swoje minusy,bo przypuśćmy,że zostanie Polonia Bytom.Czy zapewni wam taką frekwencję na Baltic Arenie(w bezpośrednim spotkaniu) ,jaką zapewniłaby Arka jako rywal?powątpiewam.Sam chciałbym ,żeby wreszcie w tej lidze grały zespoły które mają frekwencję na poziomie 10 tys. widzów co mecz.Polonia Bytom tego raczej nie zagwarantuje.

Komentarz

• Zamieszczone przez Breados
                Śląsk się rządzi swoimi prawami... A jeszcze propos kibicowania w Gdynii, to znam parę osób które są za Legią
                W Gdańsku i Sopocie też takie znajdziesz. W całym Trójmieście sporo osób by się znalazło,jednak wiadomo,że połowa to studenci

Komentarz

• Arka, też nie. Dziś na derbach 10517 osób nie jest jakimś wielkim wyczynem. Jeśli zaś mielibyśmy zapełniać PGE z powodu derbów to domyślam się że Ty życzysz jak najlepiej Polonii/Groclinowi bo przecież zapewnia wypełnienie stadionu...?

Zapewne są takie osoby i głupotą byłoby pisanie że jest inaczej ale wracając do meritum spadek Arki to katalizator dla rozwoju Lechii. Co od początku piszę(dyskutując z Kusocińskim), a Ty byłeś łaskaw potwierdzić moje słowa.

Moim zdaniem prawdziwy rozwój może odbywać się w sposób ponadregionalny.
                  Z tymże w pierwszej kolejności potrzebna jest dominacja w regionie tak by poprzez zapełnione trybuny, sprzedane gadżety, zbudowane stałe oparcie dla klubu w postaci kibiców móc myśleć o walce o resztę kraju.
                  Po za tym oba procesy mogą zachodzić równolegle.

Zamieszczone przez Breados
                  A jeszcze propos kibicowania w Gdynii, to znam parę osób które są za Legią
                  Myślę że w Warszawie znajdzie się sporo kibiców innych klubów, podobnie w Łodzi, Krakowie, Poznaniu etc. Migracja panie ;]

Komentarz

• Zamieszczone przez twarog1987
                    No chyba nie chcesz się sprzeczać że spotkanie Arka - BB Nieciecza byłoby kilka razy mniej ciekawe od spotkania Lechia - Polonia Bytom?
                    W teorii owszem, wasze spotkania beda mialy wiekszy magnes niż spotkania pierwszoligowej Arki, ale nie wiesz jak w przyszlym sezonie Lechia bedzie grac, a jak Arka. Arka rownie dobrze moze golic frajerów w I lidze bez straty gola, a wy mozecie sie bronic przed spadkiem. I co, myslisz ze ktos niezdecydowany bedzie chcial pojechac do "wrogiego" Gdanska aby sobie poogladac jak kopiecie sie po czołach, majac pod nosem Arke ktora aplikuje kazdej druzynie gosci minimum 3 bramy?

Ja tam mimo wszystko Arce zycze utrzymania, zebyscie sie za bardzo nie rozwineli

Komentarz

Arka, też nie. Dziś na derbach 10517 osób nie jest jakimś wielkim wyczynem. Jeśli zaś mielibyśmy zapełniać PGE z powodu derbów to domyślam się że Ty życzysz jak najlepiej Polonii/Groclinowi bo przecież zapewnia wypełnienie stadionu...?

Zapewne są takie osoby i głupotą byłoby pisanie że jest inaczej ale wracając do meritum spadek Arki to katalizator dla rozwoju Lechii. Co od początku piszę(dyskutując z Kusocińskim), a Ty byłeś łaskaw potwierdzić moje słowa.
                      Sam dobrze wiesz,że jest Ogromna dysproporcja sił w Warszawie,w Trójmieście też jest na waszą korzyść ale bez porównania do tej jaka jest w Warszawie,i sam chyba to obiektywnie przyznasz.

Komentarz

• Zamieszczone przez nevermind
                        W teorii owszem, wasze spotkania beda mialy wiekszy magnes niż spotkania pierwszoligowej Arki, ale nie wiesz jak w przyszlym sezonie Lechia bedzie grac, a jak Arka.
                        Owszem nie wiem, wiem za to że karnet kupuje się przed sezonem . Po za tym Gdańsk nie jest dla Gdynii wrogi, podobnie jak Gdynia nie jest wroga Gdańskowi. To nie Górny Śląsk
                        Zamieszczone przez nevermind
                        Ja tam mimo wszystko Arce zycze utrzymania, zebyscie sie za bardzo nie rozwineli
                        Nie spodziewałbym się niczego innego, ja Polonii/Groclinowi życzę nowego stadionu i wcale tego nie ukrywam. Podobnie jak Warcie życzę szybkiego awansu

Zamieszczone przez twarog1987
                        Sam dobrze wiesz,że jest Ogromna dysproporcja sił w Warszawie,w Trójmieście też jest na waszą korzyść ale bez porównania do tej jaka jest w Warszawie,i sam chyba to obiektywnie przyznasz.
                        Ależ oczywiście że wiem lecz nie wymagasz chyba bym życzył sobie by ta dysproporcja nie pogłębiała się na korzyść Lechii?
                        Dla mnie celem do którego ma dążyć Lechia jest dzisiejsza sytuacja w Poznaniu i Wielkopolsce. Ot i tyle. Wy macie u siebie podobną z drobną drzazgą w dupie jaką jest Polonia/Groclin i troszkę większą w postaci Widzewa na północy regionu

Komentarz

Owszem nie wiem, wiem za to że karnet kupuje się przed sezonem
                          40.000 karnetów? Gratuluje optymizmu

ja Polonii/Groclinowi życzę nowego stadionu i wcale tego nie ukrywam.
                          Ostatnio edytowany przez nevermind; 10607.

Komentarz

• Jeśli na spadku Arki uda się sprzedać choćby 800 karnetów więcej to już będzie równoważyć jednodniową frekwencję z derbów.

Komentarz

• Znów się nie zgodzę. Karnet na Lechię ma oscylować wokół 220-260 zł więc osoby zainteresowane piłką(a dzięki tej imprezie która mocno bruździ w środowisku zainteresowanie piłką powinno wzrosnąć) nie powinny mieć większych problemów z kupnem.
                              E. Przed chwilą było 500...
                              Błąd w obliczeniach ;]

Teraz już się żegnam. Udanego wieczoru

Komentarz

• Co do kibicowania na Górnym Śląsku to rzeczywiście "rządzi się swoimi prawami". Ja akurat jestem z Zabrza miasta w 100% oddanego jednemu klubowi, co nie oznacza, że nie ma tu kibiców innych śląskich i nie tylko drużyn. U nas sytuacje gdzie jedna ulica kibicuje np. Górnikowi a druga Ruchowi (np. Ruda Śląska) są czymś normalnym. Tak na prawdę tylko w kilku miastach można spokojnie obnosić się z barwami jednego klubu (Zabrze, Chorzów plus kilka mniejszych) w pozostałych przypadkach mijasz kilka bloków w klubowej koszulce i możesz mieć z tego powodu nieprzyjemności. Co do aspektu ponadregionalnego (czasem "ponadkulturowego") to np. GieKSa ma swoje FC w Małopolsce, my też np. Libiąż, GieKSa i Ruch mają FC w Zagłębiu Dąbrowskim czyli Zawiercie czy Jaworzno (przez niektórych uznawane za Małopolskę). Co do liczby ludności to 2 miliony ma sam Górnośląski Okręg Przemysłowy a Górny Śląsk to coś więcej, z jego zachodnią częścią gdzie Górnikowi kibicuje się w woj. opolskim np. Zdzieszowice czy Strzelce Opolskie, czy też na południu Cieszyn. Temat rzeka ale poczułem się jako ten wywołany do tablicy.
                                Ostatnio edytowany przez bebok; 6131.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎