Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wszystkie drużyny który były w lidze przed decyzją Trybunału dostały od PZPN gwarancję na grę w 1 lidze w nowym sezonie. Arka zostaje. Canal+ opowiada się za zwiększeniem ligi do 18 drużyn, PZPN również. W dzisiejszym PS czytam że nie ma szans żeby na to zgodziła się Ekstraklasa. Także wygląda to na patową sytuację.
    Pewnie powtórzy się cyrk sprzed 2 sezonów gdy zawiesi się na miesiąc jakieś drużyny, tak jak bodaj Arkę i Łęczną kiedyś. Nie zdziwiłbym się gdyby jeszcze zdegradowali kogoś ale dopiero po zakończeniu sezonu.
    Jedyne sensowne wyjście to powiększenie ligi, 4 zespoły spadają na koniec sezonu i wracamy do 16 drużyn. Ekstraklasa musi zgodzić się na podział pieniędzy na 18 zespołów inaczej kabaret będzie jeszcze długo trwał.

Byłbym zapomniał.

Ema.
    "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• a nie jest tak, ze na podział kasy na 18 a nie 16 klubów musiałyby się zgodzić oprócz Ekstraklasy SA także same kluby ? a w to więcej niz wątpię
      "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Dokładnie. To wiązałoby sięz renegocjacją umowy, czyli zgodą klubów.

Komentarz

• Pisząc Ekstraklasa miałem na myśli właśnie kluby. Renegocjacja będzie w takim razie konieczna, bo przecież Lubin z kasy nie zrezygnuje. W tym momencie innego wyjścia nie widzę. PZPN zamierza odwołać się od decyzji trybunału do Sądu Najwyższego ale to ciągnęłoby się miesiącami.

Chyba że grać trójmecz barażowy między Arką, Jagą i Piastem o jedno miejsce
          Czekam jeszcze aż powróci sprawa Szczakowianki
          "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Zamieszczone przez kiubz Zobacz posta
            Słuchaj, rozumiem, że u Was to inaczej wygląda, nie chcę się już mieszać w Wasze sprawy, natomiast jeśli chcesz znać moje zdanie to mało niemało... ja bym coś zrobił, chociażby rozwiązał Wasze stowarzyszenie, czy wydał oświadczenie bojkotujące nowy twór. Na znak protestu, na znak niezgadzania się z takim przebiegiem wydarzeń. Cokolwiek... walczyć o ideały nawet jeśli to nie ma sensu... a Wy robicie dobrą minę do złej gry i opowiadacie, że jesteście jakimś tam moralnym spadkobiercą. Powiedzcie wprost: kibicujemy nowej Polonii, która zastąpiła nam starą, bo taki jest nasz wybór.
            Wiem, ze gdzies w Warszawie wywieszono transparent odnoszacy sie do awansu do ekstraklasy, ale zostal szybko zdjety. Wojciechowski caly czas siedzial w USA - nie bylo mozliwosci dostac sie do niego. Ogolnie to jak dla mnie, to cos jest nie tak, jesli pilkarze zamiast trenowac w Warszawie, to trenuja w Grodzisku... Kibicujemy Polonii, a nie Polonii starej czy Polonii nowej. A co do kolejnego Twojego wpisu - bedziemy na derbach o ile nie przeloza meczu na termin, kiedy zacznie sie budowa.

Artysta. Jak dla mnie to Ty robisz kich swoimi wpisami. Napinasz sie.

A co do ligi 18-zespolowej. Kluby zgadzaja sie na powiekszenie ligi, byleby zaczac rozgrywki.

Komentarz

• Miklas twierdzi że o żadnej renegocjacji nie moze być mowy Zresztą ja to bym chciał aby docelowo liga była 18 zespołowa i jakby ją teraz powiększono to mogło by tak zastać.
              "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez DyskopoloDumadrzymały Zobacz posta
                Ty robisz kich swoimi wpisami.
                kich ???? hu is de "kich"
                :napinka:
                Ostatnio edytowany przez Pan Artysta; 1926.
                Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez PoloniaDumaStolicy Zobacz posta
                  A co do ligi 18-zespolowej. Kluby zgadzaja sie na powiekszenie ligi, byleby zaczac rozgrywki.
                  Weź podklep linka w którym są wypowiedzi WSZYSTKICH klubów z ekstraklasy, które zgadzają się na powiększenie ligi. Bo jeżeli się nie mylę to w tej sprawie jest prawo veta.

Komentarz

• Jesteś Groclinem
                    Mówię Ci
                    Zawsze nim będziesz
                    Skończ już wreszcie śnić
                    Nie jesteś Polonią
                    Mówię Ci
                    Jesteś Groclinem

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi Zobacz posta
                      że palisz głupa w tym momencie
                      https://www.facebook.com/cocadillaz

Komentarz

• a teraz z powrotem przenosimy sie na Miodową. Halo Max, jak mnie słyszysz?

Komentarz

• "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez PabloVK Zobacz posta
                            a teraz z powrotem przenosimy sie na Miodową. Halo Max, jak mnie słyszysz?
                            http://sport.onet.pl/0,1248675,1795680,wiadomosc.html
                            oni sami jeszcze nie wiedzą kiedy to ruszy

normalnie szkoda słów

Komentarz

• że tak powiem widze tu tylko nieostre zdięcie z PS z ktorego nic a nic nie idzie odczytać

Komentarz

• Tam jest adres klubu (Dysko-Polo znaczy się):
                                ul. Radzymińska 326
                                05-091 Ząbki

Komentarz

Pracuję...
                                X