Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
W przyszłym tygodniu zbierze się Rada Nadzorcza Ekstraklasy SA, która podejmie decyzje w sprawie rozgrywek - poinformowała Ekstraklasa SA.
1. kolejka piłkarskiej ekstraklasy została przełożona z 25/27 lipca na 30/31 października i 2 listopada.
Nie wiadomo w jakim kształcie rozpoczną się rozgrywki. Nie jest jasna sytuacja Korony Kielce i Zagłębia Lubin, które karnie zostały zdegradowane z ekstraklasy za korupcję, ale ich odwołania ma rozpatrzyć Trybunał Arbitrażowy przy PKOl.
W czwartek zarząd PZPN zdecydował, że nowy sezon ekstraklasy rozpocznie się w najbliższy piątek, z udziałem 16 zespołów i w składzie sprzed środowej decyzji Trybunału Arbitrażowego, która zostanie zaskarżona do Sądu Najwyższego. Inaugurację rozgrywek wstrzymała jednak Ekstraklasa SA.
Pierwsza kolejka czyli nie poczatek rozgrywek tylko mecze z 1 kolejki. Po prostu wszystkie mecze przełozyli na pazdziernik, a druga kolejka stała się pierwsza, spokojnie
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Pierwsza kolejka czyli nie poczatek rozgrywek tylko mecze z 1 kolejki. Po prostu wszystkie mecze przełozyli na pazdziernik, a druga kolejka stała się pierwsza, spokojnie
Czyli jeśli tak by się stało to jedziemy do Bełchatowa w przyszły weekend?
Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu: - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki! Zapamiętał.
po piwie jestem, wiec zle zrozumialem. ale dzieki.
Casual - Z tego wniosek, przy czym chyba sektor dla gosci jest w Bełchatowie zamknięty
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Myślę, że bedzie jasne. Ewentualnie przełożą jeszcze jedną by Piast z Jaga zagrali baraż. Teraz Trybunał dopusci do ligi Koronę i Zagłębie. W zaleznosci od tego czy reszta klubów podzieli sie kasa z C+ z nimi to bedzie albo 18 druzyn i gra od razu albo 16 i baraz. Przy czym podejrzewam, ze wtedy beda juz tylko pojedyncze mecze przekladane (w sensie rywala Jagi/Piasta).
Pragnę tylko zauważyć, że Zagłębie i Korona są w zawieszeniu do ok. 22 sierpnia, czyli stracą pięć kolejek. Jeśli dodadzą ich do ekstraklasy niezmiernie jestem ciekaw kiedy to rozegrają
Znów skończy się tak jak ktoś tu już pisał - na początku sezonu już będzie wiadomo kto spadnie z ligi...
Daimler, a ja jestem dziwnie spokojny, ze Trybunał rozpatrzy sprawy Lubina i Korony natychmiast, zapewne juz w przyszłym tygodniu.
Nie bardzo rozumiem co przełożenie pierwszej kolejki zmienia, skoro decyzja w sprawie Zagłębia i tak za miesiąc. Muszą mieć uzasadnione podejrzenia, że PKOL podejmie decyzje dużo szybciej, nawet w przyszłym tygodniu...
Generalnie szkoda, nastawiałem się już na meczyk w sobotę, szczególnie kibicowsko. A tak dopiero 8 sierpnia gramy z Groclinem, a oni nie wiadomo czy wogóle na wyjazd przyjadą, a nie lubię meczów bez kibiców gości.
No, własnie doceniam az za bardzo pewną siec zaleznosci - Rusko - Solorz - Nurowski etc.
Muszą mieć uzasadnione podejrzenia, że PKOL podejmie decyzje dużo szybciej, nawet w przyszłym tygodniu...
Komentarz