Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez fanatycznikibice
    Lech musi wygrać!!
    Dlaczego musi? To czy wygra to się okaże po dwumeczu. Wisła też musiała i popłynęli w Bielsko- Białej sobie.
    Musimy patrzeć się na siebie i My MUSIMY wygrać z Lechią
    Kombatant z Wilna

Komentarz

• Zamieszczone przez fanatycznikibice
      Lech musi wygrać!!
      wygrać to My musimy, Lech nas powinien hu.a obchodzić.
      LEGIA TO MY
      Freedom for Mary Wagner!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
        No i przeczucie znów mnie nie myliło ;]
        To nie przeczucie,to było z góry ustawione pod terminarz.Szkoda tylko,że ktoś do końca nie pomyślał i nie zrobił dwóch spotkań z rzędu w Gdańsku.

Komentarz

• Trochę lipa, liczyłem na finał Legia - Lechia, tak nie to że spotykamy się wcześniej, to będzie w ogóle ciężko o wygraną dla nas. No cóż, pożyjemy, zobaczymy.

Komentarz

• Obecny skład Wisły na puchary powinien wystarczyć, ale raczej wątpię aby był on na tyle silny aby ugrać coś w pucharach. Bardzo wierzyłem w Jaliensa gość ma ponad 400 występów w Eredivisie to raczej znaczyłoby, że coś tam umie. Przypuszczałem, że będzie to osoba kierująca defensywą Wisły. Jak na razie spisuje się bardzo słabo i popełnia mnóstwo błędów technicznych, które w dużej części raczej nie są spowodowane brakiem zgrania. Wisła dwa sezony temu zdobyła mistrzostwo dzięki żelaznej obronie mając tam na środku Marcelo i Głowackiego i na bokach Baszczyńskiego i Piotra Brożka. Teraz mamy na środku Chaveza, Jaliensa i na bokach Paljicia i Cikosa.
            Paljc dobre występy przeplata słabszymi Cikos to samo dobre mecze vide. ten z Legią przeplata słabszymi vide. Podbeskidzie w PP.
            Nie wiem czy warto wykupować go z tego słowackiego klubu...

Raczej w lecie Wisła będzie potrzebować kilku wzmocnień w obronie i mam nadzieje, że będą to zawodnicy dobrej klasy, a nie grajkowie z łapanki no i trzeba będzie wzmocnić środek pomocy Jirsakowi zdarza się jeden dobry mecz na rundę a Sivakov odchodzi po sezonie jeśli w dalszym ciągu Maaskant będzie chciał grać w systemie 4-4-3 to przydałby się np. Kaźmierczak ze Śląska albo Traore z Lechii a za nich trzeba będzie trochę więcej zapłacić.

Po sezonie pożegnają się z nami zapewne Rios i Żurawski i pozostajemy z dwójką napastników (Boguski, Genkov) na tej pozycji konieczne są wzmocnienia

A jak sytuacja wygląda u konkurencji?
            O Legii, Lechu raczej nie będę się wypowiadał, bo rzadko oglądam wasze mecze ( tylko wtedy kiedy jest transmisja na OS)
            Wiem tylko, że mieliście trochę trudniejsze mecze na starcie rozgrywek, niż my.
            Natomiast Śląsk w ostatnim czasie jest chyba obok Wisły najrówniej grającym zespołem bodaj 13 mecze bez porażki z rzędu to oni punktują głównie dzięki kapitalnemu środkowi pola Mila i Kaźmierczak to chyba najlepsza para środkowych pomocników w Polsce gdyby wzmocnić jeszcze linię ataku jakimś porządnym napastnikiem to naprawdę mielibyśmy jak na polską ligę bardzo dobry zespół.

Lechia też całkiem dobry zespół ale brakuje im tak samo jak w przypadku Śląska napastnika z prawdziwego zdarzenia.

Największa niewiadoma to Jagiellonia.
            Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman.

Komentarz

• Zamieszczone przez R22
              Obecny skład Wisły na puchary powinien wystarczyć, ale raczej wątpię aby był on na tyle silny aby ugrać coś w pucharach. Bardzo wierzyłem w Jaliensa gość ma ponad 400 występów w Eredivisie to raczej znaczyłoby, że coś tam umie. Przypuszczałem, że będzie to osoba kierująca defensywą Wisły. Jak na razie spisuje się bardzo słabo i popełnia mnóstwo błędów technicznych, które w dużej części raczej nie są spowodowane brakiem zgrania. Wisła dwa sezony temu zdobyła mistrzostwo dzięki żelaznej obronie mając tam na środku Marcelo i Głowackiego i na bokach Baszczyńskiego i Piotra Brożka. Teraz mamy na środku Chaveza, Jaliensa i na bokach Paljicia i Cikosa.
              Paljc dobre występy przeplata słabszymi Cikos to samo dobre mecze vide. ten z Legią przeplata słabszymi vide. Podbeskidzie w PP.
              Nie wiem czy warto wykupować go z tego słowackiego klubu...

Raczej w lecie Wisła będzie potrzebować kilku wzmocnień w obronie i mam nadzieje, że będą to zawodnicy dobrej klasy, a nie grajkowie z łapanki no i trzeba będzie wzmocnić środek pomocy Jirsakowi zdarza się jeden dobry mecz na rundę a Sivakov odchodzi po sezonie jeśli w dalszym ciągu Maaskant będzie chciał grać w systemie 4-4-3 to przydałby się np. Kaźmierczak ze Śląska albo Traore z Lechii a za nich trzeba będzie trochę więcej zapłacić.

Po sezonie pożegnają się z nami zapewne Rios i Żurawski i pozostajemy z dwójką napastników (Boguski, Genkov) na tej pozycji konieczne są wzmocnienia
              że tak zapytam.... co nas to obchodzi ?

Komentarz

• Zamieszczone przez Mini
                że tak zapytam.... co nas to obchodzi ?
                A tak z nudów sobie napisałem...
                Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasem i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych... podania ręki. - Henryk Reyman.

Komentarz

• R22

Komentarz

• Mini - to jest temat "Ekstraklasa" więc nie rozumiem co się przypieprzasz do chłopaka.
                    ...ta ziemia do Polski należy
                    choć Polska daleko jest stąd,
                    bo wolność krzyżami się mierzy
                    historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez R22
                      Obecny skład Wisły na puchary powinien wystarczyć, ale raczej wątpię aby był on na tyle silny aby ugrać coś w pucharach.
                      To jak to w końcu z tym składem Wisły, powinien na te puchary wystarczyć czy nie?

Komentarz

• ale w tej taktyce 4-4-3 to sedziego w ktorej formacji macie/??

Komentarz

• Zamieszczone przez R22
                          Raczej w lecie Wisła będzie potrzebować kilku wzmocnień w obronie i mam nadzieje, że będą to zawodnicy dobrej klasy, a nie grajkowie z łapanki no i trzeba będzie wzmocnić środek pomocy Jirsakowi zdarza się jeden dobry mecz na rundę a Sivakov odchodzi po sezonie jeśli w dalszym ciągu Maaskant będzie chciał grać w systemie 4-4-3 to przydałby się np. Kaźmierczak ze Śląska albo Traore z Lechii a za nich trzeba będzie trochę więcej zapłacić
                          Nie dziwię się że wygrywacie, skoro gracie w 12

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• Co do tabeli to ciekawa sytuacja na dole, Polonia już tylko 2 pkt nad strefą i będzie się działo Pod nimi Polonia Bytom, która coś zaczyna grać, zobaczymy czy wszystko tam się nie posypie w kwietniu z powodu długów, lub nie zostaną ukarani ujemnymi punktami. W każdym razie zrobią wszystko aby się utrzymać bo bez kasy z TV to może już być ich koniec w "elicie" polskich klubów.
                            Oczywistością jest też, że i Arka nie odpuści, chociaż los klubu nie jest tam tak uzależniony od utrzymania, bo pewnie za rok by awansowali. Skład mają, tak jak mecze, nierówny więc mogą zaskoczyć i narobić punktów.
                            Cracovia z tego co widać po ostatnich kolejkach musi się utrzymać i pewnie tak się stanie. Jedyny pozytyw z ich sukcesu może być zepchnięcie Polonii W. do strefy spadkowej.
                            Nad Polonią W. mamy Widzew, Ruch, Zagłębie Lubin i Koronę, z tych drużyn, pomimo największego dorobku punktowego, do "walki" o spadek typowałbym Koronę. Coś się tam posypało i mają kiepską serię, może w środku rundy naciułają parę punktów, ale to może być za mało, aby odsunąć od siebie niepotrzebne emocje na koniec, zwłaszcza przy dobrej postawie wymienionej wcześniej trójki.

Czyli do spadku typowałbym Polonię Bytom(nawet jeśli wyprzedzi Cracovię to pewnie przesuną ją na koniec) i dalej w miarę równe szanse Arka, Cracovia, i Polonia W. Jednak myślę, że w końcówce sezonu indywidualności w Polonii przesądzą o ich utrzymaniu. W innym przypadku,przy dobrej postawie Arki(marne szanse), jeśli przyjdzie im walczyć o bezpieczne miejsce z Cracovią to nie dadzą rady.

Komentarz

• Zamieszczone przez Marek.Only
                              ale w tej taktyce 4-4-3 to sedziego w ktorej formacji macie/??
                              Jak to w której? W pomocy..
                              My na monopol mamy prawdę!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
                                Mini - to jest temat "Ekstraklasa" więc nie rozumiem co się przypieprzasz do chłopaka.
                                No Ekstraklasa a nie problemy w składzie Wisły
                                Oczywiście nas cieszą ale żeby taki elaborat...

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎