Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez hateregs Zobacz posta
    Ogarnij sie.
    W samo sedno.
    Dopóki walczysz, jesteś zwycięzcą!

Komentarz

• Zamieszczone przez Kusociński
      Mam wrażenie, że kiedyś piłkarze nie byli takimi pipkami jak teraz. Nie było podgrzewanych boisk, więc grali na śniegu i lodzie, nie zakładali termonuklearnych gaci pod spodenki i jakoś nie było im zimno. Nawet piłką grali czarno-białą a nie pomarańczową, i nie zdarzało się by ją przeoczyli. Może dlatego, że to byli prawdziwi piłkarze?
      A jaki wkład mieli piłkarze w to, ze przełożyli ta kolejkę ?

Komentarz

• Zamieszczone przez Kusociński
        Mam wrażenie, że kiedyś piłkarze nie byli takimi pipkami jak teraz. Nie było podgrzewanych boisk, więc grali na śniegu i lodzie, nie zakładali termonuklearnych gaci pod spodenki i jakoś nie było im zimno. Nawet piłką grali czarno-białą a nie pomarańczową, i nie zdarzało się by ją przeoczyli. Może dlatego, że to byli prawdziwi piłkarze?
        Wydaje mi się, że granie pomarańczową piłką nie jest podporządkowane "widzimisie" piłkarzy tylko kwestiom marketingowym. Jakbyś miał oglądać mecz w śniegu z białą piłką to byś wyłączył tv po 5 minutach.

Niepokonane Miasto, niepokonany Klub...

Komentarz

• Polonia Warszawa zaczyna współpracę z Juventusem Turyn. Przy okazji środowego meczu Ligi Europejskiej w Poznaniu właściciel klubu Józef Wojciechowski spotkał się Włochami.

- To wyszło z ich inicjatywy. Włosi nie zabiegaliby tak mocno o to spotkanie ze mną, gdyby nie myśleli o tym poważnie. Myślę, że niedługo powinniśmy wdrożyć to w życie - mówi szef klubu z Konwiktorskiej, który rozmawiał przede wszystkim z dyrektorem generalnym Starej Damy Giuseppe Marottą. - Bardzo odpowiada mi model pracy, o którym usłyszałem. Wprowadzę go w Polsce, w końcu trzeba uczyć się od najlepszych - deklaruje Wojciechowski.

Na czym konkretnie miałaby polegać współpraca? - Po pierwsze, na wprowadzeniu u nas systemu szkolenia, jaki jest w Juventusie. By Polonia była profesjonalnym klubem, potrzebuję pięciu osób: pierwszego trenera, który odpowiada za całokształt, drugiego od taktyki, trzeciego od stałych fragmentów gry, czwartego od przygotowania fizycznego i piątego od wprowadzania zawodników do gry po kontuzji. Niektórych już mam, innych sprowadzę z zagranicy. Bo obecnie profesjonalnie to u nas nie wygląda... - tłumaczy prezes Czarnych Koszul.

Komentarz

• "Jak donosi "Przegląd Sportowy" Polonia Warszawa rozpoczyna współpracę z Juventusem Turyn. Prezes Józef Wojciechowski zapowiada, że stołeczny klub wprowadzi u siebie system szkolenia, jaki jest stosowany w Turynie, a na Konwiktorską trafią piłkarze, którzy nie mieszczą się w składzie "Starej Damy".
            Wojciechowski spotkał się z przedstawicielami Juve - na czele z dyrektorem generalnym Giuseppe Marottą - przy okazji środowego meczu Ligi Europejskiej z Lechem w Poznaniu. - To wyszło z ich inicjatywy. Włosi nie zabiegaliby tak mocno o to spotkanie ze mną, gdyby nie myśleli o tym poważnie - zdradza prezes Polonii.

- Bardzo odpowiada mi model pracy, o którym usłyszałem. Wprowadzę go w Polsce, w końcu trzeba się uczyć od najlepszych - deklaruje Wojciechowski, który zdradza, że "Czarne Koszule" wprowadzą u siebie system szkolenia, jaki obowiązuje w Juve.

- By Polonia była profesjonalnym klubem, potrzebuję pięciu osób: pierwszego trenera, który odpowiada za całokształt, drugiego od taktyki, trzeciego od stałych fragmentów gry, czwartego od przygotowania fizycznego i piątego od wprowadzania zawodników do gry po kontuzji. Niektórych już mam, innych sprowadzę z zagranicy. Bo obecnie profesjonalnie to u nas nie wygląda - twierdzi Wojciechowski.
            Juventus dzięki współpracy z Polonią miałby pozyskiwać najbardziej utalentowanych piłkarzy z jej kadry. W drugą stronę wędrowaliby natomiast zawodnicy, którzy nie mieszczą się w składzie zespołu z Turynu. - Zgadza się on pokrywać połowę pensji wypożyczonego piłkarza. Dla nich to korzystne: zawodnik się ogrywa, a oni schodzą z kosztów - tłumaczy prezes, który niedługo sam wybierze się do Włoch, gdzie z bliska przyjrzy się funkcjonowaniu klubu
            ".

Mam nadzieję, że to jakaś totalna ściema...
            Mamy Kezmana z Serbii Tarana

Komentarz

• Juventus dzięki współpracy z Polonią miałby pozyskiwać najbardziej utalentowanych piłkarzy z jej kadry

A tak juz bardziej na serio czemu Legia nie nawiąże jakieś szerszej wspolpracy z europejskim potentatem? Widzac indolencje władz tego klubu(zwłaszcza pion miklasowy) napewno przekazanie doswiadczenia wyszło by im jak i samej Legii na plus.
              CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• Zamieszczone przez nevermind Zobacz posta

A tak juz bardziej na serio czemu Legia nie nawiąże jakieś szerszej wspolpracy z europejskim potentatem?
                Pamietam ze pare lat temu (jeszcze dlugo przed era ITI) w Naszej Legii czytalem o nawiązaniu współpracy z Bayernem Monachium,jak widac na informacji sie skonczyło.Podobnie bedzie z Juve i Wojciechowskim
                Mon honneur s'appelle fidélité

joł mordo

Komentarz

• Legia to nie popierdolka zeby byc czyimkolwiek satelickim klubem

Komentarz

• Ehh i 3 miesiące bez ligowych weekendów Wszędzie grają tylko nie u Nas.Grają w Niemczech czy na wyspach gdzie mrozy nie gorsze, ale nic tak nie interesuje jak krajowe kopanie się po głowach.

Komentarz

• Odkrycie Roku: Grzegorz Sandomierski (Jagiellonia Białystok)/ Maciej Jankowski (Ruch Chorzów)
                      Kto mi powie, co takiego zrobil ten Jankowski, ze zasluzyl na ta nagrode?
                      Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Zamieszczone przez Raffels Zobacz posta
                        Kto mi powie, co takiego zrobil ten Jankowski, ze zasluzyl na ta nagrode?
                        Właściciel "piłki nożnej" jest jego menedżerem.

Komentarz

• A ktoś jeszcze w ogóle czyta PN?

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• JW chcial dac Sobiecha Juve... uslyszal, ze jest za stary
                            "rozkazy takowe mam w dupie" - mjr. Hubal o nakazie rozwiązania oddziału

Komentarz

• Zamieszczone przez Huxley Zobacz posta
                              "Jak donosi "Przegląd Sportowy" Polonia Warszawa rozpoczyna współpracę z Juventusem Turyn. Prezes Józef Wojciechowski zapowiada, że stołeczny klub wprowadzi u siebie system szkolenia, jaki jest stosowany w Turynie, a na Konwiktorską trafią piłkarze, którzy nie mieszczą się w składzie "Starej Damy".
                              Wojciechowski spotkał się z przedstawicielami Juve - na czele z dyrektorem generalnym Giuseppe Marottą - przy okazji środowego meczu Ligi Europejskiej z Lechem w Poznaniu. - To wyszło z ich inicjatywy. Włosi nie zabiegaliby tak mocno o to spotkanie ze mną, gdyby nie myśleli o tym poważnie - zdradza prezes Polonii.

- Bardzo odpowiada mi model pracy, o którym usłyszałem. Wprowadzę go w Polsce, w końcu trzeba się uczyć od najlepszych - deklaruje Wojciechowski, który zdradza, że "Czarne Koszule" wprowadzą u siebie system szkolenia, jaki obowiązuje w Juve.

- By Polonia była profesjonalnym klubem, potrzebuję pięciu osób: pierwszego trenera, który odpowiada za całokształt, drugiego od taktyki, trzeciego od stałych fragmentów gry, czwartego od przygotowania fizycznego i piątego od wprowadzania zawodników do gry po kontuzji. Niektórych już mam, innych sprowadzę z zagranicy. Bo obecnie profesjonalnie to u nas nie wygląda - twierdzi Wojciechowski.
                              Juventus dzięki współpracy z Polonią miałby pozyskiwać najbardziej utalentowanych piłkarzy z jej kadry. W drugą stronę wędrowaliby natomiast zawodnicy, którzy nie mieszczą się w składzie zespołu z Turynu. - Zgadza się on pokrywać połowę pensji wypożyczonego piłkarza. Dla nich to korzystne: zawodnik się ogrywa, a oni schodzą z kosztów - tłumaczy prezes, który niedługo sam wybierze się do Włoch, gdzie z bliska przyjrzy się funkcjonowaniu klubu
                              ".

Mam nadzieję, że to jakaś totalna ściema...
                              Oni to robią w ramach mobilizacji zawodników. Jak będziesz słaby to zsyłka na wschód

Komentarz

• Zamieszczone przez kaLasz Zobacz posta
                                Oni to robią w ramach mobilizacji zawodników. Jak będziesz słaby to zsyłka na wschód
                                A po tych temperaturach, które przeżyli ostatnio w Poznaniu, to rzeczywiście działa skutecznie - vide ostatnie wyjazdowe zwycięstwo z Catanią
                                Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                                St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

Pracuję...
                                X