Zamieszczone przez hateregs
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez KusocińskiMam wrażenie, że kiedyś piłkarze nie byli takimi pipkami jak teraz. Nie było podgrzewanych boisk, więc grali na śniegu i lodzie, nie zakładali termonuklearnych gaci pod spodenki i jakoś nie było im zimno. Nawet piłką grali czarno-białą a nie pomarańczową, i nie zdarzało się by ją przeoczyli. Może dlatego, że to byli prawdziwi piłkarze?
Komentarz
-
Zamieszczone przez KusocińskiMam wrażenie, że kiedyś piłkarze nie byli takimi pipkami jak teraz. Nie było podgrzewanych boisk, więc grali na śniegu i lodzie, nie zakładali termonuklearnych gaci pod spodenki i jakoś nie było im zimno. Nawet piłką grali czarno-białą a nie pomarańczową, i nie zdarzało się by ją przeoczyli. Może dlatego, że to byli prawdziwi piłkarze?
Niepokonane Miasto, niepokonany Klub...
Komentarz
-
Polonia Warszawa zaczyna współpracę z Juventusem Turyn. Przy okazji środowego meczu Ligi Europejskiej w Poznaniu właściciel klubu Józef Wojciechowski spotkał się Włochami.
- To wyszło z ich inicjatywy. Włosi nie zabiegaliby tak mocno o to spotkanie ze mną, gdyby nie myśleli o tym poważnie. Myślę, że niedługo powinniśmy wdrożyć to w życie - mówi szef klubu z Konwiktorskiej, który rozmawiał przede wszystkim z dyrektorem generalnym Starej Damy Giuseppe Marottą. - Bardzo odpowiada mi model pracy, o którym usłyszałem. Wprowadzę go w Polsce, w końcu trzeba uczyć się od najlepszych - deklaruje Wojciechowski.
Na czym konkretnie miałaby polegać współpraca? - Po pierwsze, na wprowadzeniu u nas systemu szkolenia, jaki jest w Juventusie. By Polonia była profesjonalnym klubem, potrzebuję pięciu osób: pierwszego trenera, który odpowiada za całokształt, drugiego od taktyki, trzeciego od stałych fragmentów gry, czwartego od przygotowania fizycznego i piątego od wprowadzania zawodników do gry po kontuzji. Niektórych już mam, innych sprowadzę z zagranicy. Bo obecnie profesjonalnie to u nas nie wygląda... - tłumaczy prezes Czarnych Koszul.
Komentarz
-
"Jak donosi "Przegląd Sportowy" Polonia Warszawa rozpoczyna współpracę z Juventusem Turyn. Prezes Józef Wojciechowski zapowiada, że stołeczny klub wprowadzi u siebie system szkolenia, jaki jest stosowany w Turynie, a na Konwiktorską trafią piłkarze, którzy nie mieszczą się w składzie "Starej Damy".
Wojciechowski spotkał się z przedstawicielami Juve - na czele z dyrektorem generalnym Giuseppe Marottą - przy okazji środowego meczu Ligi Europejskiej z Lechem w Poznaniu. - To wyszło z ich inicjatywy. Włosi nie zabiegaliby tak mocno o to spotkanie ze mną, gdyby nie myśleli o tym poważnie - zdradza prezes Polonii.
- Bardzo odpowiada mi model pracy, o którym usłyszałem. Wprowadzę go w Polsce, w końcu trzeba się uczyć od najlepszych - deklaruje Wojciechowski, który zdradza, że "Czarne Koszule" wprowadzą u siebie system szkolenia, jaki obowiązuje w Juve.
- By Polonia była profesjonalnym klubem, potrzebuję pięciu osób: pierwszego trenera, który odpowiada za całokształt, drugiego od taktyki, trzeciego od stałych fragmentów gry, czwartego od przygotowania fizycznego i piątego od wprowadzania zawodników do gry po kontuzji. Niektórych już mam, innych sprowadzę z zagranicy. Bo obecnie profesjonalnie to u nas nie wygląda - twierdzi Wojciechowski.
Juventus dzięki współpracy z Polonią miałby pozyskiwać najbardziej utalentowanych piłkarzy z jej kadry. W drugą stronę wędrowaliby natomiast zawodnicy, którzy nie mieszczą się w składzie zespołu z Turynu. - Zgadza się on pokrywać połowę pensji wypożyczonego piłkarza. Dla nich to korzystne: zawodnik się ogrywa, a oni schodzą z kosztów - tłumaczy prezes, który niedługo sam wybierze się do Włoch, gdzie z bliska przyjrzy się funkcjonowaniu klubu".
Mam nadzieję, że to jakaś totalna ściema...Mamy Kezmana z Serbii Tarana
Komentarz
-
Juventus dzięki współpracy z Polonią miałby pozyskiwać najbardziej utalentowanych piłkarzy z jej kadry
A tak juz bardziej na serio czemu Legia nie nawiąże jakieś szerszej wspolpracy z europejskim potentatem? Widzac indolencje władz tego klubu(zwłaszcza pion miklasowy) napewno przekazanie doswiadczenia wyszło by im jak i samej Legii na plus.CENTRALNY WOJSKOWY KOCHANY SPORTOWY
Komentarz
-
Zamieszczone przez nevermind Zobacz posta
A tak juz bardziej na serio czemu Legia nie nawiąże jakieś szerszej wspolpracy z europejskim potentatem?Mon honneur s'appelle fidélité
joł mordo
Komentarz
-
Zamieszczone przez Raffels Zobacz postaKto mi powie, co takiego zrobil ten Jankowski, ze zasluzyl na ta nagrode?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Huxley Zobacz posta"Jak donosi "Przegląd Sportowy" Polonia Warszawa rozpoczyna współpracę z Juventusem Turyn. Prezes Józef Wojciechowski zapowiada, że stołeczny klub wprowadzi u siebie system szkolenia, jaki jest stosowany w Turynie, a na Konwiktorską trafią piłkarze, którzy nie mieszczą się w składzie "Starej Damy".
Wojciechowski spotkał się z przedstawicielami Juve - na czele z dyrektorem generalnym Giuseppe Marottą - przy okazji środowego meczu Ligi Europejskiej z Lechem w Poznaniu. - To wyszło z ich inicjatywy. Włosi nie zabiegaliby tak mocno o to spotkanie ze mną, gdyby nie myśleli o tym poważnie - zdradza prezes Polonii.
- Bardzo odpowiada mi model pracy, o którym usłyszałem. Wprowadzę go w Polsce, w końcu trzeba się uczyć od najlepszych - deklaruje Wojciechowski, który zdradza, że "Czarne Koszule" wprowadzą u siebie system szkolenia, jaki obowiązuje w Juve.
- By Polonia była profesjonalnym klubem, potrzebuję pięciu osób: pierwszego trenera, który odpowiada za całokształt, drugiego od taktyki, trzeciego od stałych fragmentów gry, czwartego od przygotowania fizycznego i piątego od wprowadzania zawodników do gry po kontuzji. Niektórych już mam, innych sprowadzę z zagranicy. Bo obecnie profesjonalnie to u nas nie wygląda - twierdzi Wojciechowski.
Juventus dzięki współpracy z Polonią miałby pozyskiwać najbardziej utalentowanych piłkarzy z jej kadry. W drugą stronę wędrowaliby natomiast zawodnicy, którzy nie mieszczą się w składzie zespołu z Turynu. - Zgadza się on pokrywać połowę pensji wypożyczonego piłkarza. Dla nich to korzystne: zawodnik się ogrywa, a oni schodzą z kosztów - tłumaczy prezes, który niedługo sam wybierze się do Włoch, gdzie z bliska przyjrzy się funkcjonowaniu klubu".
Mam nadzieję, że to jakaś totalna ściema...
Komentarz
-
Zamieszczone przez kaLasz Zobacz postaOni to robią w ramach mobilizacji zawodników. Jak będziesz słaby to zsyłka na wschódLubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
Komentarz