Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Ja uważam ,że nie da rady dostać od beniaminka 4 bramy w plecy i zdobyć potem MP.Jaga gra ładnie i wszystko pięknie , ale przed nami przerwa zimowa i być może ktoś z Jagi odejdzie.

Oczywiście mogę się mylić, ale znając życie Jagiellonia i Korona spuchną.Lechia to wg mnie skończy sezon po środku tabeli i zapewne Korona będzie też w tej okolicy.Przy calym szacunku dla grajków tych drużyn, ale grać i czuć oddech konkurentów na plecach to trzeba umić.
    Podpuchną na 100%.

Zresztą arczi w innym temacie miał rację.Wszyscy łącznie ze mną płakalismy ,że Legia powalczy o utrzymanie.Jak widać doświadczenie zawodników w końcu wzięło górę(tak twierdził arczi) i Legia być może powalczy o puchary.

Naprawdę nie zdziwię się jak w pierwszej piątce na koniec sezonu będzie Lech,Wisła i Legia.

Komentarz

• Zwłaszcza że Jaga nie grała meczów z KSP, nami i Koroną, dwa ostatnie z nich na wyjeździe. Dobry start to nie wszystko, co pokazał pierwszy sezon za Urbana.

Ja jestem ciekawy czy Wisła się przebudziła, czy po prostu sędzia pomógł im i to wydatnie zniszczyć Lechię.

Bo o nas, jeśli wygramy z Jagą będę spokojny
      Ora et labora

Komentarz

• Zamieszczone przez zinger Zobacz posta
        Bo o nas, jeśli wygramy z Jagą będę spokojny
        Ja byłem spokojny o 3 pkt. z Lechią, a jak wyszło każdy widział. Dlatego do najbliższych dwóch meczy u siebie podchodzę z dystansem. Po tym weekendzie znów widzę realne szansę na Mistrza. Taka specyfika tej ogórkowej ligi.

Komentarz

• Zamieszczone przez zinger Zobacz posta
          Zwłaszcza że Jaga nie grała meczów z KSP, nami i Koroną, dwa ostatnie z nich na wyjeździe. Dobry start to nie wszystko, co pokazał pierwszy sezon za Urbana.
          Na dwoje babka wróżyła. Równie dobrze może być tak, że Jaga złapie zadyszkę na chwilę i po dwóch, trzech meczach słabszych wróci do punktowania za trzy (nie raz i nie dwa w lidze już tak było). Z drugiej zaś strony rzeczywiście jedna wtopa, druga, inni dogonią i się zacznie ciułanie punktów na zasadzie 3 do przodu, dwa w plecy itp. Odejdzie Grosicki, Frankowski przestanie strzelać i będą w ciemnej dupie.

Generalnie nie znając dzisiejszych wyników kolejka bardzo na plus. Pokazująca, że nie ma co zagłaskiwać Jagiellonii, Korony, czy Lechii, a także że Wisły, czy Legii oraz niestety Polonii, nie ma co jeszcze skreślać. I to bez gadania pierdół z cyklu: poziom ligi się wyrównał, czy też, że liga będzie ciekawsza.

Zadziwia postawa Lecha, łatwiej mistrza zdobyć w słabym sezonie, niż go obronić w kolejnym.

Komentarz

• Po pierwszej połowie trener Zieliński ma pełno w gaciach , pyry przegrywają 0:1 .

Komentarz

• Dlaczego, by miały się te zespoły w czołówce nie utrzymać ? Nie wyciągałbym takich wniosków po jednej słabszej kolejce. Zwłaszcza, że Lechię to sędziowie przekręcili. Dopiero co walczyliśmy o utrzymanie, a tu już czujemy się mocniejsi od Lechii czy Jagi ? Spokojnie, nawet nie mamy nominalnego lewoskrzydłowego. Wisła też wygląda blado, a Lech to już ma taką stratę, że o euro-puchary będzie miał problem się załapać.

Na razie to Lechia i Jaga jest przed Nami, a u siebie będą bardzo solidni i mocno punktować i liczyć się do końca.

Komentarz

• Po prostu już w wielu ligach były takie przypadki, że jakiś kopciuszek utrzymywał się w ścisłej czołowce przez nawet 15-20 kolejek po czym kończył na 5-6 miejscu, ostatnio było tak z Hoffenheim w Niemczech czy parę lat wczesniej z Niceą we Francji. Łęczna też miała taki sezon, że ruszyła z bilansem bodaj 6-0-1 a skończyła gdzieś w środku, jak patrzę na skład zwłaszcza Lechii to nie wydaje mi się, żeby skończyli powyżej 6 miejsca, jak dla mnie jedynie Jagiellonia utrzyma się (może nawet w trójce patrząc na to co wyczyniają Lechici) a w pierwszej piątce spokojnie znajdą się Wisła,Legia,Polonia i sam już nie wiem czy Lech ale mimo wszystko obstawiam, że tak, postawiłbym dziś spore pieniądze na zakład, że Korona i Lechia wypadną z piątki na finiszu.
                -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
                -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

• I chyba pyry pozegnaja Jacka.
                  A ja, jeżely Pan pozwoly, z przyjemnością

Komentarz

• Ale szmata

Komentarz

• Lech

Ta Liga Europejska to im bokiem wychodzi. Powoli staje się jasne, czemu naprawdę klasowe polskie drużyny odpadają z Pucharów latem - polski piłkarz nie da rady grać w LE i ekstraklasie jednocześnie. To nie słabość! To zimna kalkulacja!

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta
                        Po prostu już w wielu ligach były takie przypadki, że jakiś kopciuszek utrzymywał się w ścisłej czołowce przez nawet 15-20 kolejek po czym kończył na 5-6 miejscu, ostatnio było tak z Hoffenheim w Niemczech czy parę lat wczesniej z Niceą we Francji. Łęczna też miała taki sezon, że ruszyła z bilansem bodaj 6-0-1 a skończyła gdzieś w środku, jak patrzę na skład zwłaszcza Lechii to nie wydaje mi się, żeby skończyli powyżej 6 miejsca, jak dla mnie jedynie Jagiellonia utrzyma się (może nawet w trójce patrząc na to co wyczyniają Lechici) a w pierwszej piątce spokojnie znajdą się Wisła,Legia,Polonia i sam już nie wiem czy Lech ale mimo wszystko obstawiam, że tak, postawiłbym dziś spore pieniądze na zakład, że Korona i Lechia wypadną z piątki na finiszu.
                        Co do Korony zgoda, ale Lechia jest równie mocna jak i Jaga do tego grają bez kompleksów na wyjazdach czego przykładem mecze w Bełchatowie i Krakowie, gdzie wyniki zakłamują przebieg meczu. Będą się liczyć do końca moim zdaniem nawet może o mistrzostwo. Kadrowo są mocni, niezła ławka. W piątce ? Jestem niemal pewny, że tak będą.

To jaki kurs proponujesz ?

Komentarz

• No to w mieście wielbiącym skrobię wybuchnie straszna histeria , 580 komentarzy na forum . Poznaniacy to oszczędny naród i zawsze po przegranym meczu u siebie ubolewają że tyle pieniędzy wydali na bilety . Po wyjazdowej porażce będą się mogli skupić na swoim ulubionym szkoleniowcu . Szkoda że Śląsk nie wygrał to kuchenkorz byłby na spadkowym miejscu a tak utrzymają 14 pozycję gwarantującą utrzymanie .

Komentarz

• Spokojnie, odpadną z pucharów i skupią się na lidze. Wtedy znów będą groźni
                            (L)

Komentarz

• No proszę górnicza jedenastka powiozła mistrza i wicemistrza , mam nadzieje że za tydzień ich dobra passa się skończy . Ciekawe czy wyrzucą Zielińskiego ?

Komentarz

• Watpie, moim zdaniem dogra ta runde ale kazdy mecz teraz to noz na gardle calkowicie...za tydzien graja z Wisla i cienko ich widze

Komentarz

Pracuję...
                                X