Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pisanie dzisiaj "z pewnością" kto zdobędzie MP to nonsens.
    Zdecydują zimowe okienko transferowe, zimowe przygotowania (dobrze ponad 2 miesiące) oraz ogólna organizacja roboty w klubach ze stabilizacją wszystkiego co się da.
    Na dzień dzisiejszy w procentach szans na MP teraz Raków ma przewagę ale nie decydującą, ale mnie interesuje najbardziej Legia w pucharach i twierdzę, że nie mamy składu na puchary, a jak będzie odpowiednio wzmocniony skład to i MP się pojawi magicznie nie tylko na horyzoncie ale realnie na wyciągnięcie ręki, czego sobie i wszystkim zainteresowanym życzę.
    Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Zamieszczone przez Banita_70 Zobacz posta

Przecież to jego standardowe podejście, skoro nie napisał wyraźnie, a dał tylko do zrozumienia, to oznacza, że tego nie napisał
      Pamiętam, że mega szeroką ławkę to miała mieć Amika, hmm, to już przeszła ona na Raków, a to ci niespodzianka
      To z obrażaniem to też niezły kabaret, sam obraża, potem się obraża na kogoś, kogo obraził i cyk, jest w swoich oczach wyczyszczony
      Moze chodzilo o to, ze obrazilem jego ulubiony klub nazywajac go Lechoamica…

Jestem - oczywista oczywistosc. Mysle, ze nie mamy tez sklady na regularne ligowe wygrywanie, a to bedzie kluczowe, zeby ten Rakow dogonic. Jesli RKS zagra taka runde jak gra obecnie (stracone raptem 10 pkt.) to margines bledu ogranicza sie nam do minimum. Natomiast mysle, ze im blizej bedzie decydujacych rozstrzygniec, tym i u nich beda wieksze nerwy. Jakies 2 mecze z rzedu ze strata punktow i nagle nawet ten ich dzik z kucykiem bedzie czul wieksza presje. Pozyjemy, zobaczymy. Tak jak piszesz - kluczowa bedzie przerwa mundialowa.
      Ostatnio edytowany przez Bonhart; 733.

Komentarz

• No szkoda, remis byłby idealny z naszej perspektywy, ale nic, 7 pkt to nie przepaść jeszcze, trzeba zrobić wszystko aby wygrać dwa ostatnie mecze a Raków może coś zgubi jeszcze, a na wiosnę wszystko jest możliwe. Ktoś pisał, ale powtórzę po za Pogonią z czołowej 8 aktualnej reszta był na wyjeździe. Być może to będzie nasz atut na wiosnę, a dodatkowo czas działa na naszą korzyść, my dopiero tworzymy zespół który w opinii Zielińskiego.
        Ostatnio edytowany przez snorri; 130996.

Komentarz

• Można jeszcze gdzieś postawić na mistrza w tym sezonie ?
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Wszędzie. Tylko trzeba umieć szukać.
            " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
              Można jeszcze gdzieś postawić na mistrza w tym sezonie ?
              Można, tylko np. na Fortunie nie w trakcie trwania kolejki, trzeba poczekać na zakończenie ostatniego meczu.

Na tą chwilę :
              Raków 1,25,
              Legia 7,50,
              Lech 15,
              Pogoń 30
              Lecz przez te 10 minut zapomnieli na czym polega godność klubu , który chce mienić się mianem głównego wroga Legii w Polsce. Grajki bez honoru.

Komentarz

• Zamieszczone przez (L)ukas Zobacz posta

Można, tylko np. na Fortunie nie w trakcie trwania kolejki, trzeba poczekać na zakończenie ostatniego meczu.

Na tą chwilę :
                Raków 1,25,
                Legia 7,50,
                Lech 15,
                Pogoń 30
                Na Fortunie też jest już aktywne, pomimo, iż mamy dzisiaj jeszcze jeden mecz do rozegrania (kurs j.w.)
                PS. W zasadzie nie ma co na Raków stawiać, po odjęciu podatku do wygrania grosze.

Komentarz

• Są odpowiedzi i odpowiedzi
                  Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                  St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                    Można jeszcze gdzieś postawić na mistrza w tym sezonie ?
                    A na kogo chcesz postawić? :>
                    „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• Z Rakowem zobaczymy jak sobie poradzi po wyprzedaży zespołu. Na razie Papszun ma komfortowa sytuację - buduje sobie drużynę - i poza jednym co poszedł do RB Salzburga to w zasadzie z sezonu na sezon zachowuje trzon zespołu. Więc nie dziwne, że są coraz lepsi.
                      Ale jestem ciekaw jak będą wyglądali jak odejdzie Lopez, albo im wypadnie przez kontuzję. IMO wcale tak różowo (dla Rakowa) już nie będzie.

Komentarz

• Zamieszczone przez (L)ukas Zobacz posta

Na tą chwilę :
                        Raków 1,25,
                        Legia 7,50,
                        Lech 15,
                        Pogoń 30
                        Dzieki.

Sugarman jeśli już to tylko na Legię.
                        349meczów*
                        71 goli*
                        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez crolick Zobacz posta
                          Z Rakowem zobaczymy jak sobie poradzi po wyprzedaży zespołu. Na razie Papszun ma komfortowa sytuację - buduje sobie drużynę - i poza jednym co poszedł do RB Salzburga to w zasadzie z sezonu na sezon zachowuje trzon zespołu. Więc nie dziwne, że są coraz lepsi.
                          Ale jestem ciekaw jak będą wyglądali jak odejdzie Lopez, albo im wypadnie przez kontuzję. IMO wcale tak różowo (dla Rakowa) już nie będzie.
                          Dokładnie! Ale jakakolwiek nadzieja na tytuł będzie najwcześniej w przyszłym sezonie.... Oczywiście zajebiście chciałbym się mylić
                          Pijemy dalej, czy wymiękasz i robisz przysiad?

Komentarz

• Zamieszczone przez crolick Zobacz posta
                            Z Rakowem zobaczymy jak sobie poradzi po wyprzedaży zespołu. Na razie Papszun ma komfortowa sytuację - buduje sobie drużynę - i poza jednym co poszedł do RB Salzburga to w zasadzie z sezonu na sezon zachowuje trzon zespołu. Więc nie dziwne, że są coraz lepsi.
                            Tylko dlaczego miałaby być tam jakaś wyprzedaż? Lecha rok temu to nie dotknęło. Odszedł tylko Kamiński, którego sprzedali już zimą. Od nas dwa lata temu odszedł chyba tylko Juranovic. Już od jakiegoś czasu da się zauważyć, że polskie kluby nie są zespołami, z których bogatsze kluby wyciągają sobie po kilku zawodników w jednym okienku, gdy te osiągną sukces. W Rakowie mają pieniądze aby ten skład utrzymać, a że nie ma tam też jakichś kotów, co to by mieli od razu robić na zachodzie różnicę, to myślę że nawet w razie wygrania ligi, nikt ich nie wykupi. Najbliżej odejścia to pewnie jest ten bramkarz ale to też pewnie poczeka do końca eliminacji europejskich pucharów.
                            "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• U nich jedynie strata Iviego bylaby odczuwalna. W mniejszym stopniu Kuna, ale tylko dlatego, ze nie ma zadnego zmiennika. Reszta do zastapienia bez wiekszych problemow. Maja szeroki sklad, wielu pilkarzy wkomponowanych juz w druzyne.

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion Zobacz posta
                                Tylko dlaczego miałaby być tam jakaś wyprzedaż? Lecha rok temu to nie dotknęło. Odszedł tylko Kamiński, którego sprzedali już zimą.
                                Od nas dwa lata temu odszedł chyba tylko Juranovic.
                                Nie do końca tylko Kamiński, bo również wypożyczeni Kownacki (którego mogli wykupić, ale tego nie zrobili) i Kędziora oraz nie przedłużyli kontraktu z Tibą i puścili Ramireza.

Jeśli chodzi o Legię, to 2 lata temu pozbyli się "całej" prawej strony, tj. Juranovica, Wszołka i Vesovica. No i odszedł jeszcze Szabanow.

​​​​​​Siłą Rakowa jest wg mnie przede wszystkim Papszun. Mam nadzieję, że zostanie kiedyś trenerem Legii.
                                Ostatnio edytowany przez LioneL; 48995.

Komentarz

Pracuję...
                                X