Ważny mecz w niedzielę w Szczecinie. Zobaczymy kto pozostawi po sobie jakie wrażenie.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Może tak być. Raków Papszuna to taka żelazna paka, wciąż coraz mocniej budowana. Zawodnicy silni, twardzi a cała drużyna nie czuje respektu przed nikim w lidze. Ciekaw jestem co ugrają w Europie.I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy
To warszawskie ballady ...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Marcino Zobacz postaMoże tak być. Raków Papszuna to taka żelazna paka, wciąż coraz mocniej budowana. Zawodnicy silni, twardzi a cała drużyna nie czuje respektu przed nikim w lidze. Ciekaw jestem co ugrają w Europie.
Komentarz
-
Oby Raków nie stał się polskim Ludogorcem, czyli klubem bez tradycji, który zdominuje ligę na kilka lat, jak tamci w Bułgarii, gdzie stare firmy z kibicami nie bardzo mogą przełamać ten monopol.
Ponoć Świerczewski jest znacznie zasobniejszy od Miodka, także to wcale nie jest takie nierealne.Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Komentarz
-
Zamieszczone przez Tom Kruz Zobacz postaOby Raków nie stał się polskim Ludogorcem, czyli klubem bez tradycji, który zdominuje ligę na kilka lat, jak tamci w Bułgarii, gdzie stare firmy z kibicami nie bardzo mogą przełamać ten monopol.
Ponoć Świerczewski jest znacznie zasobniejszy od Miodka, także to wcale nie jest takie nierealne.
Komentarz
-
1. W którym momencie klub staje się "klubem z tradycją"?
2. Co zyskujemy my, kibice konkretnego klubu, na tym, że ligę wygrywają "firmy z kibicami", zamiast "klubów bez tradycji" (skoro już nie my wygrywamy)? Względnie: co tracimy na sytuacji odwrotnej? To coś zmieni jak mistrzostwo zamiast nas będzie zdobywał Lech, a nie Raków?Ostatnio edytowany przez bloniaq; 48555.Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
-------------
Jedynie prawda jest ciekawa
Józef Mackiewicz
Komentarz
-
Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta1. W którym momencie klub staje się "klubem z tradycją"?
2. Co zyskujemy my, kibice konkretnego klubu, na tym, że ligę wygrywają "firmy z kibicami", zamiast "klubów bez tradycji" (skoro już nie my wygrywamy)? Względnie: co tracimy na sytuacji odwrotnej? To coś zmieni jak mistrzostwo zamiast nas będzie zdobywał Lech, a nie Raków?
Takie rzeczy się czuje. W kontekście użytego przeze mnie sformułowania chodzi o wieloletnie występy na określonym poziomie rozgrywkowym, wieloletnie tradycje rywalizacji derbowej, tradycje aktywnej społeczności kibicowskiej, powtarzalność mniejszych lub większych sukcesów etc, etc. Moim zdaniem przed Rakowem jeszcze parę lat ''pracy'', aby zasłużyć na takie miano w szerszej skali, niż lokalna.
Ad 2. Nic nie zyskujemy i nic nie tracimy jako Legia.
Nie chodziło mi o to, aby tytuły zdobywały tylko ''kluby z tradycjami''. Oczywiste jest, że wolę, aby ligę wygrał Raków, czy nawet Nieciecza, a nie nasi tradycyjni wrogowie: Górnik Z., Widzew, Wisła K, czy Lech. Chodziło mi tylko o porównanie casusu Rakowa z Ludogorcem, który też nie pochodzi z metropolii, a zdobył już 11 tytułów mistrza Bułgarii z rzędu, zaś Raków, pomimo przedwojennych korzeni (tak jak Dyskobolia Grodzisk Wlkp.
), do 1994 r. (nie licząc finału PP w 1967 r.) nie specjalnie istniał w świadomości przeciętnego piłkarskiego kibica w Polsce, a sukcesy zaczął odnosić de facto od poprzedniego sezonu. Tymczasem przy bardzo bogatym właścicielu, sensownym trenerze (trenerach) i dobrej organizacji Częstochowianie mogą wygrywać ligę, niczym Ludogorec w Bułgarii, przez kilka lat, a tego - jako kibic Legii - już im nie życzę.
Mam nadzieję, że wyjaśniłem.
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Komentarz
-
Mogli by zmienić ramówkę niedzielną w TVP Sport i zapodać mecz neutralny dla wyścigu, czyli Pogoń-Legia.
Akurat ta ich propozycja Lech-Stal z wiadomych względów faworyzowała Amikę, bo tam wszyscy przyklaskują temu ewentualnemu mistrzostwu, no ale sytuacja uległa zmianie i to Raków teraz jest bliżej celu, więc by nikogo nie faworyzować, nasz mecz byłby najlepszym rozwiązaniem, tym bardziej, że zapowiada się ciekawiej, jak tamte dwa, gdzie pewnie obie ekipy wygrają swoje mecze.
Hmmm.....a co tam, zamejluję nawet w tej sprawie zaraz do Kurakao
Komentarz
-
Zamieszczone przez Banita_70 Zobacz postaMogli by zmienić ramówkę niedzielną w TVP Sport i zapodać mecz neutralny dla wyścigu, czyli Pogoń-Legia.
Akurat ta ich propozycja Lech-Stal z wiadomych względów faworyzowała Amikę, bo tam wszyscy przyklaskują temu ewentualnemu mistrzostwu, no ale sytuacja uległa zmianie i to Raków teraz jest bliżej celu, więc by nikogo nie faworyzować, nasz mecz byłby najlepszym rozwiązaniem, tym bardziej, że zapowiada się ciekawiej, jak tamte dwa, gdzie pewnie obie ekipy wygrają swoje mecze.
Hmmm.....a co tam, zamejluję nawet w tej sprawie zaraz do Kurakao
Komentarz
-
Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
Też bym z chęcią zobaczył bo ciekaw jestem czy Jędza zrobi karnego dla Pogoni ręką czy Kuchym
Komentarz
-
Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
Też bym z chęcią zobaczył bo ciekaw jestem czy Jędza zrobi karnego dla Pogoni ręką czy Kuchym
Komentarz
Komentarz