Mnie zastanawia sprawa Majewskiego - Polonii z całą pewnością nie stać na wykupienie go od Drzymały, więc co - ma grać w Dysko-Polo, ale jego kartę będzie trzymał Drzymała?
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
A niby na jakiej podstawie twierdzisz "z całą pewnością", ze ich na niego nie stać? Bo chyba nie na podstawie ostatniej listy stu najbogatszych Polaków (?)Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
-
Nie widzę związku między majątkiem właściciela drużyny, a stanem klubu. Wystarczy powiedzieć, że Drzymała, o ile się nie mylę, w tej setce się nie znajduje, a jak na warunki małego miasteczka stworzył świetnie prosperujący klub, osiągający imponujące rezultaty umiarkowanym kosztem. Za to kilku innych biznesmenów, o dużo zasobniejszych portfelach, w najmniejszy sposób nie wykorzystuje potencjału klubu, kasę ładują na nasze warunki konkretną, ale wyników brak. Chyba wiadomo, kogo mam na myśli.Komentarz
-
Ja tam myśle, ze Wojciechowski ruszy na ostro i kasy nie będzie szczędził. Troche inne perspektywy przed nim. W takmi składzie personalnym, równiez z Majewskim spokojnie mogą walczyć o około 3 miejsce w tabeli-bo w sytuacji gdy nie ma już z nami Korony i Zagłębia praktycznie na polu pozostaje Legia, Lech, Wisła, długo nic i potem właśnie DyskoPolo, Górnik Zabrze i ew. Craxa. Wojciechowski kasy szczędzić raczej nie będzie- a przynajmniej nic na to nie wskazuje.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
-
Nie byłbym tego taki pewien. Drzymała jest zdeterminowany, żeby pozbyć się Dyskobolii, stąd te wszystkie fuzje i pomysł ze sprzedażą klubu. Pewnie kasy też kosmicznej nie żąda. Dla Wojciechowskiego zakup klubu może się najzwyczajniej w świecie okazać dobrym interesem, szczególnie, jeśli kupi bo wraz z zapleczem (w to akurat wątpię, ale kto wie?) - żeby doprowadzić Polonię do takiego stanu, musiałby pewnie wydać znacznie więcej. Poczekajmy, aż będzie wiadomo, na jakich warunkach ta transakcja zostanie zawarta.Komentarz
-
Ciekaw jestem jaka frekwencja u nas bedzie na meczu z Dysko-Polo (zakładając, ze wszystkie trybuny będą otwarte)
P.S.
Oparta na Groclinie
Nowy twór zagra pod nazwą Polonia. Kłopoty będą mieć tylko historycy i statystycy futbolu – grające w ekstraklasie Czarne Koszule tak naprawdę zostaną sukcesorem Groclinu.
– Oczywiście, że tak. Skoro kupuje się wszystkie dobra klubu, to również jego sukcesy i tradycje – przyznaje Kolator.
Czyli te tabliczki z viceMISTRZEM POLSKI też biorą.Ostatnio edytowany przez Z.; 6102."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
hehehe ciekawe jak będą sobie teraz tłumaczyli te zmiany. Ile ja się naczytałem jak to nie mamy zachowanej ciągłości historycznej, ile stron zapisali czarni (zieloni) na swoim forum na ten temat, a tu proszę psikus. I 3/4 jest z tego zadowolona
Ostatnio edytowany przez DobryChłopak; 3192.Niesłusznie SkazaniKomentarz
-
Najbardziej groteskowa sytuacja była, kiedy jeden z gostków, który nie jest za fuzją, znalazł wypowiedź drugiego gostka, wielkiego orędownika tej fuzji, w której ten drugi krytykuje sytuację z Kujawiakiem Włocławek i Zawiszą Bydgoszcz. Ten drugi stwierdził więc że "tylko krowa nie zmienia poglądów". Podejrzewam więc że właśnie tak będą sobie tłumaczyli swoją hipokryzję. Zresztą po ich wypowiedziach odnośnie tej fuzji można wnioskować że dla derbów, w których jest szansa że wygrają, to oni praktycznie mogliby i połaczyć się i z Wisłą, aby tylko nam dojebać, a honor czy ciagłośc historyczna to w takiej sytuacji nic nie istotny frazes, dobry jedynie do internetowej walki z innymi kibicami"I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"Komentarz
-
Najbardziej groteskowa sytuacja była, kiedy jeden z gostków, który nie jest za fuzją, znalazł wypowiedź drugiego gostka, wielkiego orędownika tej fuzji, w której ten drugi krytykuje sytuację z Kujawiakiem Włocławek i Zawiszą Bydgoszcz. Ten drugi stwierdził więc że "tylko krowa nie zmienia poglądów". Podejrzewam więc że właśnie tak będą sobie tłumaczyli swoją hipokryzję. Zresztą po ich wypowiedziach odnośnie tej fuzji można wnioskować że dla derbów, w których jest szansa że wygrają, to oni praktycznie mogliby i połaczyć się i z Wisłą, aby tylko nam dojebać, a honor czy ciagłośc historyczna to w takiej sytuacji nic nie istotny frazes, dobry jedynie do internetowej walki z innymi kibicamiOFMC
Komentarz
-
siedząc sobie w pracy i odpoczywając po wyczerpujących zadaniach, postanowiłem sobie przejrzec forum Czarnych Koszul. Powiem jedno:
dno, dno, dno i 3 metry mułu!!!!!!
z zasady szanuję kibiców przeciwnych drużyn na tyle, żeby wypowiadać się o nich (w necie szczegolnie), bez emocji. Ale po lekturze - ręce mi opadły
***** ich
Najlepsze jest jednak co innego:
Siedzę sobie właśnie w domku. Przed chwilą próbowałem znowu wejsc na to ich pozal sie Boże forum. I oto co mi się wyswietlilo:
czyzby jakas prewencje prowadzili ??? hehehe
ani tam sie nie rejestrowalem ani nic nie pisalem........ adresy IP w robocie i w domu inne sa to oczywista sprawa
wyczuwaja Legioniste na odleglosc))
Komentarz
-
nie będzie żadnej fuzji
Polonia Warszawa po prostu zakończy swój psi żywot wśród skowytu zachwyconych swoich honorowych inaczej tzw kibiców
Wojciechowski kupi spółkę Dyskobolia SSA
Drzymała zachowa prawa do kasy z transferów swoich zawodników i bazę w Grodzisku Wlkp
nastepnie Wojciechowski zmieni nazwę i adres Dyskobolii SSA na Polonia ch.. wie co zameldowana na K6
Wojciechowski nie lubi jak się cos marnuje - a zostałby ze zmaarnowaną licencją na 1 ligę ( dawniej 2-gą ) gdyby to była fuzja
dlatego taka opcja grana nie zostanie
po prostu sprzeda starą Polonię SSA temu , kto da najwięcej ( wraz z tą licencją na grę w nowej 1 lidze)
ponoć zgłosił się już do niego Bałtyk SSA
Bałtyk pewnie kupi jako spółka a następnie połknie starą spółkę Polonia SSA poprzez umorzenie jej akcji i tym sposobem ...
KSP ostatecznie i definitywnie zakończy swój byt
na K6 po prostu będzie grała Dyskobolia z jedynie zmienioną nazwą
HASŁO NIE MA POLONII W WARSZAWIE WŁASNIE STAJE SIĘ CIAŁEM. ALLELUJA !"No pasaran!" ???
HEMOS PASADO !!!Komentarz
-
Dzisiaj dzień transferów w Jagiellonii2 reprezentantów młodzieżowek i jeden... starszy, tj. Piotr Lech (forever young
)
WD PZPN prosi o pomoc ministra sprawiedliwości
Członkowie Wydziału Dyscypliny PZPN zwrócą się do ministra sprawiedliwości Zbigniewa Ćwiąkalskiego z prośbą o pomoc w ustaleniu zasad współpracy z prokuraturą prowadzącą śledztwo w sprawie korupcji w polskim futbolu - poinformował PAP przewodniczący WD PZPN Adam Gilarski.
- Zależy nam na ustaleniu klarownych zasad współpracy z prokuraturą i w tym celu wystąpimy z pismem do ministra sprawiedliwości. Lepsza współpraca ma pomóc w szybszym prowadzeniu przez nas postępowań dyscyplinarnych wobec klubów zamieszanych w tzw. aferę korupcyjną, tak, byśmy mogli je zakończyć w ciągu sezonu 2008/09 - powiedział Adam Gilarski.
W maju podczas Walnego Zgromadzenia PZPN zapadła decyzja, że na kluby zamieszane w tzw. aferę korupcyjną do 30 czerwca przyszłego roku będzie można nakładać kary degradacji.
Do tej pory WD PZPN zdegradował do niższych klas rozgrywkowych Arkę Gdynia, Górnika Łęczna, Górnika Polkowice, KSZO Ostrowiec Św., Zagłębie Sosnowiec, Widzew Łódź, Zagłębie Lubin i Koronę Kielce. Trwa postępowanie wobec Jagiellonii Białystok.
- W czwartek po raz kolejny zajmowaliśmy się sprawą Jagiellonii. Prokuratura Krajowa nie przekazała nam żadnych nowych materiałów, które pozwoliłyby potwierdzić pewne zarzuty wobec klubu z Białegostoku. Postępowanie dowodowe będzie jeszcze trwać - wyjaśnił szef WD PZPN.
Jak dodał, Wydział Dyscypliny podjął decyzję o wydaniu dożywotniego zakazu jakiejkolwiek działalności w futbolu obserwatorowi Józefowi Dubielowi. - To kolejna osoba, na którą nałożyliśmy taki zakaz. Podobnie jak sześć wcześniejszych ich nazwiska znalazły się w aktach sądowych dotyczących wątku korupcyjnego Arki Gdynia - poinformował.
Wcześniej zakaz pełnienia jakichkolwiek funkcji w polskiej piłce nożnej nałożono na obserwatorów Stefana Banasika, Krzysztofa Perka i Andrzeja Szczełkuna oraz sędziów Sławomira Berezowskiego, Piotra Kotosa i Marcina Nowaka.
źródło: PAP
Ostatnie sparingi w Ekstraklasie:
Lech Poznań 0-1 CS Gaz Metan Mediaº
Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski 2-0 Olympiakós SFP (Pireus)
Wisła Kraków 1-1 NK Koper
Lechia Gdańsk 1-1 Zagłębie Lubin
FK Zlín 1-0 Ruch Chorzów
Śląsk Wrocław 1-1 NK Zadar
MFK Ru¾omberok 0-0 Cracovia
Górnik Zabrze 1-2 Panathinaikós AÓ
Czarni Żagań 0-2 Piast Gliwice
Łódzki KS 0-4 KSZO Ostrowiec
Podbeskidzie Bielsko-Biała 0-0 Polonia Bytompodpis cyfrowy <--------
================
Zaprawdę powiadam wam, nie ma takiej siły jak ta.... LEGIA! LEGIA! LEGIA!Komentarz
-
na K6 po prostu będzie grała Dyskobolia z jedynie zmienioną nazwą"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
Komentarz