Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Czy Radomiak to ma w planach jakąś budowę stadionu ?
    349meczów*
    71 goli*
    58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez St.Maro Zobacz posta
      W końcu w miarę jakoś wygląda ten podział. W miarę, bo ja tam zawsze byłem zwolennikiem nagradzania większą kasą za osiągnięte miejsce i gdyby to ode mnie zależało to:
      1) Stała kwota byłaby mniejsza (5 mln)
      2) Nie byłoby rankingu historycznego a całą kasę z tego rankingu dołożyłbym do kasy za miejsce w tabeli (tak by zawsze była walka o coś, by opłacało się zająć np. miejsce 9 zamiast 10 bo teraz te różnice nie są zbyt duże). Zrobiłbym też pewnie tak, że im wyższe lokaty tym różnice by były większe a nie tak jak teraz, że jest stała różnica w kasie między sąsiadami w tabeli.
      3) Nigdy nie rozumiałem tego "solidarity payment", nagradzanie za to, że jesteś słabszy... Na szczęście jest to niewielki % z puli więc chociaż taki plus. Ja bym to zlikwidował.
      4) Duże brawa za kasę dla TOP4 - grasz w Pucharach, dostajesz dodatkową kasę. W sumie dołożyłbym nawet coś do tego (z tej puli za ranking historyczny).

Tak na koniec, to zaskoczyło mnie jeszcze to, że to my dostaliśmy najwięcej kasy za Pro Junior System, myślałem, że to Lech tutaj będzie miał najwięcej.
      Szłoby to jeszcze ulepszyć tak, że ta kasa byłaby w jakiejś części za miejsce na koniec, a w jakiejś za punkty, może nawet z przewagą za to drugie. Wtedy naprawdę można by powiedzieć, że pieniądze leżą na boisku. Choć z drugiej strony, pewnie w ostatnich kolejkach juniorzy miej mieliby grania.

Benek
      Swojego chyba nie będą rozbudowywać/wyburzać i od nowa, czekają aż miasto zamontuje oświetlenie na miejskim. Coś takiego obiło mi się o uszy.
      Mioduski won
      Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
      Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• W Radomiu budują nowy stadion ale idzie to jak krew z nosa. Pierwotnie miał być oddany w listopadzie 2018 r. ale ciągle się przedłuża. Na stadionie na którym teraz gra Radomiak nie ma odpowiedniego oświetlenia a miastu szkoda pieniędzy żeby je dostosować do wymogów Ekstraklasy skoro budują nowy stadion.

Komentarz

• Azoty kończą współprace z Pogonią. Grubo. Ktoś wie co tam się stało ?
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

Komentarz

• Radomiak jeśli awansuje będzie grać na Ł3. W pierwszym momencie miałem spore wątpliwości, ale po namyśle twierdzę, że to bardzo dobry ruch, choć pewnie trzeba będzie mieć dwa abonamenty na wszelki wypadek, bo w przypadku meczu Radomiak-Legia trybuna gości nie wytrzyma naporu, no i trzeba się będzie podzielić Żyletą
            Jedyny problem to murawa ale są w Europie stadiony używane przez dwie drużyny i ten problem jakby nie istnieje, czyli można zrobić.
            Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Przecież u nas murawa nie daje rady jak tylko Legia na niej gra więc już można sobie wyobrazić co będzie w przypadku gry dwoch drużyn.
              349meczów*
              71 goli*
              58 asyst*

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                Przecież u nas murawa nie daje rady jak tylko Legia na niej gra więc już można sobie wyobrazić co będzie w przypadku gry dwoch drużyn.
                Pan Sławek kupi nową.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jestem Zobacz posta
                  Radomiak jeśli awansuje będzie grać na Ł3. W pierwszym momencie miałem spore wątpliwości, ale po namyśle twierdzę, że to bardzo dobry ruch, choć pewnie trzeba będzie mieć dwa abonamenty na wszelki wypadek, bo w przypadku meczu Radomiak-Legia trybuna gości nie wytrzyma naporu, no i trzeba się będzie podzielić Żyletą
                  Jedyny problem to murawa ale są w Europie stadiony używane przez dwie drużyny i ten problem jakby nie istnieje, czyli można zrobić.
                  Trzy oferty wpłynęły do Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji na przetarg dotyczący modernizacji oświetlenia na stadionie przy ulicy Narutowicza. Najkorzystniejszą, na kwotę nieco ponad 3 mln 270 tys. złotych złożyła Ada-Light sp. z o.o. z Gostynina.

Z tego wynika do dostosowania oświetlenia wg wymogów ESA brakuje w tym momencie ~200 000zł (miasto założyło kwotę 3 075 000 zł).
                  Dodatkowo, Radomiak złożył podanie do PZPN o licencję na grę w Puławach, więc nie sądzę, żeby jakkolwiek zakładali grę w Warszawie.

Komentarz

• Zamieszczone przez Yurij Zobacz posta

Radomiak złożył podanie do PZPN o licencję na grę w Puławach, więc nie sądzę, żeby jakkolwiek zakładali grę w Warszawie.
                    No to mamy różne informacje, z moich wynika, że się dogadali z Miodkiem. A jeżeli wolą z Puławach to ich wolna wola., a dojazd do Warszawy dużo lepszy.
                    Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• W Puławach będą grać jeśli zostaną w 1 lidze, jeśli awansują do ekstraklasy to u nas. Już nawet licencje dostali z uwzględnieniem naszego stadionu, a jeśli będą chcieli zmienić stadion zastępczy to spore kary będą płacić.
                      Wszystko co mamy to te trybuny szare - nie odejdziemy stąd chociaż nieraz są koszmarem

Kuchy King!

Komentarz

• Zamieszczone przez C.SF Zobacz posta
                        W Puławach będą grać jeśli zostaną w 1 lidze, jeśli awansują do ekstraklasy to u nas. Już nawet licencje dostali z uwzględnieniem naszego stadionu, a jeśli będą chcieli zmienić stadion zastępczy to spore kary będą płacić.
                        O, to teraz wszystko jasne.

Komentarz

• Zamieszczone przez Yurij Zobacz posta

Trzy oferty wpłynęły do Miejskiego Ośrodka Sportu i Rekreacji na przetarg dotyczący modernizacji oświetlenia na stadionie przy ulicy Narutowicza. Najkorzystniejszą, na kwotę nieco ponad 3 mln 270 tys. złotych złożyła Ada-Light sp. z o.o. z Gostynina.

Z tego wynika do dostosowania oświetlenia wg wymogów ESA brakuje w tym momencie ~200 000zł (miasto założyło kwotę 3 075 000 zł).
                          Dodatkowo, Radomiak złożył podanie do PZPN o licencję na grę w Puławach, więc nie sądzę, żeby jakkolwiek zakładali grę w Warszawie.
                          Oprócz oświetlenia, problemem jest też brak podgrzewanej murawy

Komentarz

• Zmiany w przyszłym sezonie:
                            - 30 kolejek,
                            - 5 zmian w czasie meczu,
                            - start ligi 21.08,
                            - koniec ligi 16.05,
                            - PP rozpocznie się przed ligą,
                            - jeśli koronawirus przerwie ligę przed 15. kolejką, to sezon uznaje się za odbyty, jeśli "po", to liczy się tabela po tej kolejce.

Mam nadzieję, że dopracują jeszcze ten system z 5. zmianami. Coś co zapobiegnie sytuacji, że trener drużyny prowadzącej jedną bramką będzie robił 3 zmiany w doliczonym czasie gry. W Europie porodzono sobie z tym, dając na to tylko 3 przerwy w grze.

edit. Jednak już pomyśleli, max 3 przerwy w grze.
                            Ostatnio edytowany przez Darex13; 48464.
                            Mioduski won
                            Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
                            Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• Zamieszczone przez Darex13 Zobacz posta
                              - jeśli koronawirus przerwie ligę przed 15. kolejką, to sezon uznaje się za odbyty, jeśli "po", to liczy się tabela po tej kolejce.
                              Tego za cholerę nie rozumiem... "odbyty" bez ustalenia kolejności?

Komentarz

• Ja to rozumiem tak, że liczy się kwalifikacja po 15. kolejce. Po to żeby uniknąć później dywagacji podobnych do tych, które miały miejsce w tym sezonie 3. ligi w "naszej" grupie.

edit. Dobra mój błąd, miało być nieodbyty.
                                edit2. dla ciekawskich: https://www.pzpn.pl/federacja/aktual...ezon-2020-2021
                                Ostatnio edytowany przez Darex13; 48464.
                                Mioduski won

Komentarz

Pracuję...
                                X