Zamieszczone przez Benek
Zobacz posta
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz postaA tak z ciekawości. Jak wpływ na poziom ekstraklasy ma PZPN ?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta
Nie odpowiadaj pytaniem na pytanie. Czekam najpierw na te pozytywne działania Bońka.
Robert. Nawet jeśli to i tak większy wpływ na to gdzie aktualnie Ekstraklasa jest, mają prezesi klubów i ich zarządzanie . To nie raczej wina Bońka ,że Legia od 2 lat nie gra w pucharach349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
Ale dlaczego ja mam Ci odpowiadać na pytanie . Moj wczesniejszy post o dobrych wieściach był ironia.
A wpływ ma chociażby na przyznawanie licencji i tutaj mógłby dla przykładu udupic taką Lechię, która nie wypłaca regularnie pensji. Być może wtedy kluby zastabowilyby się 5 razy czy stać ich na dany szrot. Bo może się okazać, że tenże szrot nie wygeneruje zysków takich, które pozwoliłyby na pokrycie tak wysokich kontraktów. A to by było z korzyścią dla całej ligi i w długim okresie poziom by się podniósł. 8 lat to długi okres.
Generalnie chodzi o zatrzymanie tej machiny, gdzie kluby bez sensu zatrudniają za grube hajsy nieudaczników. Oczywiście pensje pokrywają nie z własnej kieszeni a z zysków generowanych przez nowoczesne stadiony, które dostały od państw czy miast. Te piękne stadiony mają oczywiście wpływ na wyższe kwoty z transmisji, reklam itd. Więc jeśli w takich ciepłych warunkach klub nie jest w stanie pokryć pensji zawodników, to powinien z tej ligi zostać wypieprzony.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
Ale dlaczego ja mam Ci odpowiadać na pytanie . Moj wczesniejszy post o dobrych wieściach był ironia.
Robert. Nawet jeśli to i tak większy wpływ na to gdzie aktualnie Ekstraklasa jest, mają prezesi klubów i ich zarządzanie . To nie raczej wina Bońka ,że Legia od 2 lat nie gra w pucharach
Komentarz
-
PZPN pobiera chyba jakis % od kwoty każdego transferu + opłaty za rejestrację zawodników.Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
-
Szef Bundesligi stwierdził, że planują zacząć grać początkiem maja i skończyć przed 30 czerwca(wszystkie drużyny już trenują). Nie spodziewa się by w tym roku kalendarzowym miały być mecze z publicznością...
A kiedy Niemcy szykują się do grania, to u nas:
O przechodzeniu klubu w „stan uśpienia” mówił w poniedziałek w programie Sekcja Piłkarska w sport.pl właściciel ekstraklasowej Cracovii prof. Janusz Filipak. – Podjęliśmy decyzję, że zagranicznych zawodników puścimy do domów. Nie wiadomo, jak długo ten kryzys potrwa. Piłkarze już trzy tygodnie siedzą w domach i to jest dla nich frustrujące. Szansa na to, że rozgrywki się zaczną, w czasie kiedy zamknięte są granice, jest żadna, więc będzie czas ich ściągnąć – mówił Filipiak. Pytany o ryzyko związane z obowiązkową kwarantanną po ich powrocie, odpowiedział, że dopóki będzie ona obowiązywała, grania też nie będzie.Ostatnio edytowany przez Robert E. Lee; 58249.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
Czyli start przygotowań najwcześniej w maju..." Brawo Panie Jacku"
Komentarz
-
-
Co do kwestii pensji w klubach, trafiłem na takie info
Obecnie zawodnicy drużyn z zaplecza Premier League otrzymują sto procent swoich wynagrodzeń. Na czasowe obniżki lub odroczenie wypłat zgodzili się nieliczni - są wśród nich zawodnicy m.in. Leeds United. W tym jednak klubie w zamian za zgodę na rozłożenie pensji na raty zaproponowano zawodnikom dwuprocentowy bonus. Reszta pracowników klubów otrzymuje obecnie jedynie 25% swoich wynagrodzeń.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz postaCo do kwestii pensji w klubach, trafiłem na takie info
Aż mi w to trudno uwierzyć.
Biedniejsi dostali po kieszeni a te przepłacane skórokopy za to, że z łaski swojej zgodzili się na rozłożenie w czasie swoich milionowych pensji dostaną jeszcze nagrodę w postaci bonusa?#Jprdl
Komentarz
Komentarz