Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• A ja mogę?
    Fajnie ale ten Błaszczykowski zaczyna się zachowywać trochę jak Chajzer. Jakby nie mógł tego zrobić po cichu to nie, musi ogłosić wszem i wobec.
    Wśród tych co na kolanach, isc wyprostowanym.

Komentarz

• Komentarz

• Zamieszczone przez Kijek Zobacz posta
        A ja mogę?
        Fajnie ale ten Błaszczykowski zaczyna się zachowywać trochę jak Chajzer. Jakby nie mógł tego zrobić po cichu to nie, musi ogłosić wszem i wobec.
        O ile dobrze rozumiem, to zrobienie tego "na głos" ma zachęcić innych pilkarzoli do zrobienia tego samego. I pewnie nie tylko pilkarzoli bo kto jak kto ale JB jest raczej osoba publicznie znana i jest duża szansa, że jego akcja pociągnie za sobą kolejne. Więc imho na plus.

Ps nie bardzo wiem kto to jest Chajzer i w czym zachowanie Błaszczykowskiego go przypomina ale jeśli mnie oswiecisz, to będę wdzięczny

Komentarz

• Chajzer to taki tevałenowski uj, syn starego Chajzera od Wizira. Porównanie z duupy bo Ch jeśli pomaga robi to na pokaz, zwykle po tym gdy yebnie jakiegoś babola na wizji, obrazi kogoś, pokaże swą prawdziwą twarz. Następnie gdy przeprasza to powołuje się na swoje "dobre serce". Cynik, arogant, cham, homofob, bez empatii, prostak. Kuba jakoś nie kojarzy mi się z wyśmiewaniem ludzi, chorych, innych.

Komentarz

A ja mogę?
            Nie, no przesadziłeś

Kuba naprawdę nie musi szukać rozgłosu i poklasku. To nie ten typ człowieka.
            Wyłożył 400 tys dla Sławy i Chwały.
            Ciekawe czy inny piłkarz czy sportowiec w Polsce się na to zdecyduje. Przecież tak łatwo zyskać popularność
            Kraków jest jak pryzmat, przez który pięknieje Ojczyzna.

Komentarz

• Zamieszczone przez Raczej Zobacz posta
              Chajzer to taki tevałenowski uj, syn starego Chajzera od Wizira. Porównanie z duupy bo Ch jeśli pomaga robi to na pokaz, zwykle po tym gdy yebnie jakiegoś babola na wizji, obrazi kogoś, pokaże swą prawdziwą twarz. Następnie gdy przeprasza to powołuje się na swoje "dobre serce". Cynik, arogant, cham, homofob, bez empatii, prostak. Kuba jakoś nie kojarzy mi się z wyśmiewaniem ludzi, chorych, innych.
              Bardziej mi chodziło, że pomaganie dla rozgłosu etc. No ale zdaje sobie sprawę, że nie chciałeś zrozumieć.

Ps. To, że homofob to akurat jego jedyny plus.

Zamieszczone przez Esk Zobacz posta
              Kuba naprawdę nie musi szukać rozgłosu i poklasku. To nie ten typ człowieka.
              Wyłożył 400 tys dla Sławy i Chwały.
              Ciekawe czy inny piłkarz czy sportowiec w Polsce się na to zdecyduje. Przecież tak łatwo zyskać popularność
              Jasne, że nie musi ale jednak to robi. Super, że pomaga. Ja po prostu mam awersję, że ktoś pomaga jednocześnie o tym opowiadając wszem i wobec.

Lewandowski też to robi a jakoś nie informuje o tym połowy kraju. Moim zdaniem da się.
              Ostatnio edytowany przez Kijek; 2370.

Komentarz

Bardziej mi chodziło, że pomaganie dla rozgłosu etc. No ale zdaje sobie sprawę, że nie chciałeś zrozumieć.

Ps. To, że homofob to akurat jego jedyny plus.

Jasne, że nie musi ale jednak to robi. Super, że pomaga. Ja po prostu mam awersję, że ktoś pomaga jednocześnie o tym opowiadając wszem i wobec.

Lewandowski też to robi a jakoś nie informuje o tym połowy kraju. Moim zdaniem da się.
                Poinformowała jego Fundacja. To też źle, że prowadzi?

Na tej samej zasadzie można zarzucić pragnienie rozgłosu różnym grupom kibicowskim ( w tym Legionistom z PamiętaMY czy OFMC ) bo informują o zbiórkach i akcjach na swoich stronach.

A Lewandowscy o swojej działalności raz mówią inny raz nie. Podobnie jak Kuba.

Kuba Błaszczykowski nie raz potwierdził, że ma wielkie serce. Jego działalność charytatywna często bez rozgłosu, jest na to dowodem. Były kapitan naszej repreze...

Komentarz

• Zamieszczone przez Esk Zobacz posta
                  Na tej samej zasadzie można zarzucić pragnienie rozgłosu różnym grupom kibicowskim ( w tym Legionistom z PamiętaMY czy OFMC ) bo informują o zbiórkach i akcjach na swoich stronach.
                  Kompletnie co innego. Totalnie.

Poinformowała jego Fundacja. To też źle, że prowadzi?

To jest profil jego czy jego fundacji?
                  Nigdzie nie napisałem, że to źle, że prowadzi fundację. Wydaje mi się, że dość wyraźnie napisałem, że to super, że pomaga.

Komentarz

• Departament Rozgrywek Krajowych PZPN poinformował o odwołaniu do 26 kwietnia wszystkich rozgrywek piłkarskich w Polsce.

e:
                    Komunikat Departamentu Rozgrywek Krajowych PZPN

Departament Rozgrywek Krajowych PZPN informuje, że w związku z aktualną sytuacją związaną z wprowadzonym stanem zagrożenia epidemicznego i wynikającym z tego przedłużającym się brakiem możliwości kontynuacji rozgrywek w zaplanowanym pierwotnie okresie, mecze Fortuna I ligi, II ligi, III ligi oraz pozostałych klas rozgrywkowych piłki nożnej i futsalu, kobiet i mężczyzn, wszystkich kategorii wiekowych zostają odwołane do 26 kwietnia 2020 r. włącznie.
                    O ewentualnych decyzjach w zakresie wznowienia rozgrywek przed upływem ww. terminu, ustalenia terminów rozegrania zaległych meczów lub konieczności odwołania kolejnych zawodów, poinformujemy niezwłocznie po ich podjęciu.

Ostatnio edytowany przez Raczej; 12076.

Komentarz

Kompletnie co innego. Totalnie.
                      Dokładnie ta sama zasada

To jest profil jego czy jego fundacji?
                      Nigdzie nie napisałem, że to źle, że prowadzi fundację. Wydaje mi się, że dość wyraźnie napisałem, że to super, że pomaga.
                      Nie wiem. Bardzo sporadycznie korzystam z instagrama. Ale wedle mojej wiedzy, Kuba sam nie prowadzi swoich stron w mediach społecznościowych. Zajmuje się tym jego brat i inni ludzie.
                      Zresztą wg mnie to drugorzędne znaczenie. Jak już pisałam o wielu jego darowiznach nie jest wiadomo. Podobnie jak w przypadku Lewandowskich.
                      Pomoc jaką daje Wiśle też jest nie do przecenienia.

Komentarz

Dokładnie ta sama zasada
                        Całkowicie inna i jak ruszysz głową nawet krakowska to znajdziesz wiele różnic. Podobieństw brak.

Nie wiem. Bardzo sporadycznie korzystam z instagrama. Ale wedle mojej wiedzy, Kuba sam nie prowadzi swoich stron w mediach społecznościowych. Zajmuje się tym jego brat i inni ludzie.
                        No ale to nie ma znaczenia kto prowadzi jego profil tylko nalgowek tego profilu a tam patrzę i jak byk jest "Kuba Błaszczykowski". Nie ma znaczenia czy posty wstawia on czy jego brat. Jest to na jego profilu.

Zresztą wg mnie to drugorzędne znaczenie. Jak już pisałam o wielu jego darowiznach nie jest wiadomo. Podobnie jak w przypadku Lewandowskich.
                        Pomoc jaką daje Wiśle też jest nie do przecenienia.
                        Ja nie mam nic przeciwko, że on pomaga szpitalom czy komukolwiek. Dla mnie w informowaniu o tym fakcie jest w tym dużo grania pod publiczkę i sprytnego ocieplania swojego wizerunku.
                        Jest to zapewne świetny człowiek ale mnie razi po oczach jak jakakolwiek osoba publiczna Błaszczykowski czy Kulczykowa ogłaszają "Patrzcie pomogliśmy".. No super tylko po co o tym pisac i to ogłaszać?

Wybacz ale na pomoc jaka on daje Wisle to chyba nie oczekujesz, że będę mu za to brawo? Bo akurat na ten fakt jako kibic Legii mam totalnie wyjebane, więc w tym przypadku chyba pomyliłaś fora.

Błaszczykowski (czy jego brat) są bardzo sprytni w swoim dzialaniu. Podobnie było z tym listem w sprawie grania ekstraklasy. Ciekawe czy ten apel by się pojawił jakby Wisła miała 6 punktów mniej. W tym akurat było sporo hipokryzji.

Pozdrawiam.

Komentarz

• Esk,
                          nie lubię Wisły, Błaszczykowskiego i chamstwa wobec kobiet.

Pozdrawiam
                          Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                          St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

Całkowicie inna i jak ruszysz głową nawet krakowska to znajdziesz wiele różnic. Podobieństw brak.

No ale to nie ma znaczenia kto prowadzi jego profil tylko nalgowek tego profilu a tam patrzę i jak byk jest "Kuba Błaszczykowski". Nie ma znaczenia czy posty wstawia on czy jego brat. Jest to na jego profilu.

Ja nie mam nic przeciwko, że on pomaga szpitalom czy komukolwiek. Dla mnie w informowaniu o tym fakcie jest w tym dużo grania pod publiczkę i sprytnego ocieplania swojego wizerunku.
                            Jest to zapewne świetny człowiek ale mnie razi po oczach jak jakakolwiek osoba publiczna Błaszczykowski czy Kulczykowa ogłaszają "Patrzcie pomogliśmy".. No super tylko po co o tym pisac i to ogłaszać?

Wybacz ale na pomoc jaka on daje Wisle to chyba nie oczekujesz, że będę mu za to brawo? Bo akurat na ten fakt jako kibic Legii mam totalnie wyjebane, więc w tym przypadku chyba pomyliłaś fora.

Błaszczykowski (czy jego brat) są bardzo sprytni w swoim dzialaniu. Podobnie było z tym listem w sprawie grania ekstraklasy. Ciekawe czy ten apel by się pojawił jakby Wisła miała 6 punktów mniej. W tym akurat było sporo hipokryzji.

Pozdrawiam.
                            "Rusz głową, nawet warszawską" i nie kieruj się uprzedzeniami oraz niechęcią to podobieństwa znajdziesz bardzo duże.

A jednak nie razi Cię po oczach jak Lewandowscy otwierają oddział Cenrum Zdrowia Dziecka? Przecież czerwone wstęgi itp?
                            W sieci pojawiła się informacja, że Anna Lewandowska i Robert Lewandowski przekazali 500 tysięcy złotych na wyremontowanie kliniki rehabilitacyjnej w Centrum Zdrowia Dziecka. Para wzięła udział w uroczystym otwarciu.

Jak już zarzucasz niektórym, że robiąc coś dla innych "ocieplają wizerunek" i "grają pod publiczkę" to rób to konsekwentnie i zarzucaj wszystkim, nie tylko wybranym. Bo to zakrawa o hipokryzję.

Po raz trzeci powtórzę - Kuba nie o wszystkich akcjach pisze. Obecnie ( jak to bardzo celnie zauważył Majkisek ) sytuacja wymaga dania przykładu.

Co do kwestii pomocy Wisły, to wyobraź sobie ale od Legionisty się spodziewałam obiektywizmu akurat. Jak na razie to spotkałam się właśnie z takim podejściem wśród większości z Was. Słowa o "pomyleniu for" są po prostu niegrzeczne.
                            Ja np cenię to jak Boruc wspiera kibiców Legii i jej akcje oraz szanuję takie podejście. Mimo, że Legii nie kibicuję.

Z Twoich wypowiedzi wyszły po prostu uprzedzenia

A apel był o zawieszenie meczów. W momencie kiedy Wisła jest w gazie a przed nią ważny mecz z Legią, który zawsze jest bardzo dużym i bardzo istotnym zasileniem kasy klubu. Ponadto chyba wg przepisów sezon będzie anulowany, więc nie ma znaczenia na którym miejscu jest Wisła.
                            Trzeba mieć bardzo złą wolę aby upatrywać tu jakiegoś spisku.

Pozdrawiam!

Komentarz

"Rusz głową, nawet warszawską" i nie kieruj się uprzedzeniami oraz niechęcią to podobieństwa znajdziesz bardzo duże.
                              Dobra nakarmię Cię łyżeczka bo myślałem, że jednak uda się bez emotionek ale przeceniłem.
                              Różnica jest podstawową Kuba Błaszczykowski jest osobą publiczna dającą swoją pieniądze a jakakolwiek grupa kibiców to osoby anonimowe zbierające pieniądze w swoim środowisku. To jest jedną podstawowa różnica. Nawet w Krakowie byś na to wpadła jakbys miała odrobione dobrej woli.

A jednak nie razi Cię po oczach jak Lewandowscy otwierają oddział Cenrum Zdrowia Dziecka? Przecież czerwone wstęgi itp?
                              W sieci pojawiła się informacja, że Anna Lewandowska i Robert Lewandowski przekazali 500 tysięcy złotych na wyremontowanie kliniki rehabilitacyjnej w Centrum Zdrowia Dziecka. Para wzięła udział w uroczystym otwarciu.
                              Mam wrażenie, że już na to odpisałem dość precyzyjnie. Więc jeszcze raz, łatwiejszym językiem: razi mnie każda sytuacja w której jest to chwaleniem się. Niezależnie czy to Gortat, Lewandowski, Błaszczykowski czy Kulczykowa. Uważam, że można to robić z dala od błysku fleszy mediów itd.

Dam Ci przykłady z życia wziete:
                              1. Znam przypadek jednego z byłych piłkarzy Legii, który w bardzo znaczny sposób finansowo pomógł w leczeniu komuś. Anonimowo.

2. W związku z koronawirusem pewna firma warszawsko-trojmiejska przekazała super środki parę dni temu. Również anonimowo, mimo, że w związku z tym, że w branży jakiej działa mogła zbić na tym mega popularność. Można? Można.

Jak już zarzucasz niektórym, że robiąc coś dla innych "ocieplają wizerunek" i "grają pod publiczkę" to rób to konsekwentnie i zarzucaj wszystkim, nie tylko wybranym. Bo to zakrawa o hipokryzję.
                              Pudło. Zarzucam to wszystkim niezależnie od moich sympatii.

Co do kwestii pomocy Wisły, to wyobraź sobie ale od Legionisty się spodziewałam obiektywizmu akurat. Jak na razie to spotkałam się właśnie z takim podejściem wśród większości z Was. Słowa o "pomyleniu for" są po prostu niegrzeczne.
                              Dla mnie jako kibica Legii, to czy Kuba pomógł Wisle czy nie jest to całkowicie obojętne.
                              Jeśli "pomylenie for" tak Cię uraziło to wybacz.

Z Twoich wypowiedzi wyszły po prostu uprzedzenia
                              Z której konkretnie?

A apel był o zawieszenie meczów. W momencie kiedy Wisła jest w gazie a przed nią ważny mecz z Legią, który zawsze jest bardzo dużym i bardzo istotnym zasileniem kasy klubu. Ponadto chyba wg przepisów sezon będzie anulowany, więc nie ma znaczenia na którym miejscu jest Wisła.
                              Trzeba mieć bardzo złą wolę aby upatrywać tu jakiegoś spisku.
                              To czy sezon będzie anulowany czy nie to się okaże. Bo jeśli anulujemy sezon czyli anulujemy drużynom punkty to powinniśmy np. Anulować również pensje dla sędziów.

A apel Kuby był w momencie, kiedy Wisła walcząc o utrzymanie ma 6 punktów przewagi nad strefa spadkową i Kuba jako nie tylko piłkarz ale osoba zaangażowana finansowo w pomoc Wisle doskonale zdaje sobie sprawę co by czekało z Wisłą i jego kasa również gdyby ta spadła. Trzeba być wyjątkowo zapatrzonym ślepo aby nie dostrzegać w tym drugiego dna.

Pomijam już fakt, że zapewne z "anulowania sezonu" wynika również utrzymanie Wisły więc Kubie jest to również na rękę.

Zreszta Papszun, parę dni ładnie skomentował te zakulisowe gierki druzyn. Trzeba miec bardzo dużo złej woli aby nie domyślać się o jakie drużyny może chodzić.

Komentarz

• Już lepiej

Zamieszczone przez Kijek Zobacz posta
                                Dobra nakarmię Cię łyżeczka bo myślałem, że jednak uda się bez emotionek ale przeceniłem.
                                Różnica jest podstawową Kuba Błaszczykowski jest osobą publiczna dającą swoją pieniądze a jakakolwiek grupa kibiców to osoby anonimowe zbierające pieniądze w swoim środowisku. To jest jedną podstawowa różnica. Nawet w Krakowie byś na to wpadła jakbys miała odrobione dobrej woli.
                                I to są jedyne różnice. Kwestia skali. Bowiem równie dobrze można stwierdzić ( robi zresztą TVN czy osławiony Szymon Jadczak ), że dane grupy dbają o swój wizerunek, swojego klubu, świata kibicowskiego aby pod taką przykrywką zatuszowć swoje bandyckie interesy czy chuligańskie akcje.
                                Poza tym w swoim środowisku ludzie stojący za tymi grupami nie są anonimowe i dobrze o tym wiesz.

Mam wrażenie, że już na to odpisałem dość precyzyjnie. Więc jeszcze raz, łatwiejszym językiem: razi mnie każda sytuacja w której jest to chwaleniem się. Niezależnie czy to Gortat, Lewandowski, Błaszczykowski czy Kulczykowa. Uważam, że można to robić z dala od błysku fleszy mediów itd.

Dam Ci przykłady z życia wziete:
                                1. Znam przypadek jednego z byłych piłkarzy Legii, który w bardzo znaczny sposób finansowo pomógł w leczeniu komuś. Anonimowo.

2. W związku z koronawirusem pewna firma warszawsko-trojmiejska przekazała super środki parę dni temu. Również anonimowo, mimo, że w związku z tym, że w branży jakiej działa mogła zbić na tym mega popularność. Można? Można.

Pudło. Zarzucam to wszystkim niezależnie od moich sympatii.
                                Ok, przyjęte. Początkowo przeciwstawiłeś Lewandowskiego Kubie, a uważam to za chybiony argument.
                                I tak jak mowię o wielu swoich darowiznach Kuba nie wspomina.

Dla mnie jako kibica Legii, to czy Kuba pomógł Wisle czy nie jest to całkowicie obojętne.
                                Jeśli "pomylenie for" tak Cię uraziło to wybacz.
                                Wybaczam
                                Rozumiem obojętność nie mniej obiektywnie chyba trzeba zauważyć, że nie ma dużo takich zawodników, ktorzy nie dość, że ratują swój klub to jeszcze zgadzają się grać za 500 zł - przekaywanych zresztą na cele charytatywne.

Z której konkretnie?
                                Dotyczącej Wisły i apelu o przerwanie rozgrywek.

To czy sezon będzie anulowany czy nie to się okaże. Bo jeśli anulujemy sezon czyli anulujemy drużynom punkty to powinniśmy np. Anulować również pensje dla sędziów.
                                O sędziach nic nie wiem. Nie słyszałam o takim przepisie.
                                A apel Kuby był w momencie, kiedy Wisła walcząc o utrzymanie ma 6 punktów przewagi nad strefa spadkową i Kuba jako nie tylko piłkarz ale osoba zaangażowana finansowo w pomoc Wisle doskonale zdaje sobie sprawę co by czekało z Wisłą i jego kasa również gdyby ta spadła. Trzeba być wyjątkowo zapatrzonym ślepo aby nie dostrzegać w tym drugiego dna
                                No właśnie trzeba być "ślepym" albo uprzedzonym snując takie teorie.
                                W Krakowie o utrzymanie jesteśmy spokojni. Największy problem to pieniądze.
                                Nawet nie wiesz jak bardzo liczyliśmy na komplet w meczu z Legią i jak bardzo odczujemy straty z tego powodu.
                                Z innych meczów też. To może być kluczowa sprawa w przetrwaniu klubu. Na boisku utrzymanie było pewne.
                                Naprawdę dziwne, że tego jakoś nikt nie zauważył.
                                Apel nie miał nic wspólnego z miejscem w tabeli.
                                Ostatnio edytowany przez Esk; 5543.

Komentarz

Pracuję...
                                X