Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Chmielo Zobacz postaPietrzak idzie do Lechii, czyli ruch pod odejście/nieprzedłużenie umowy przez Mladenovića.349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kijek Zobacz postaOd sezonu 21/22 liga powiększona do 18 drużyn.
Kolejna porażka Mioduskiego (i Klimczaka).
Komentarz
-
18 drużyn brzmi dramatycznie źle. Od lutego połowa drużyn gra o pietruszkę a to nie zwiastuje niczego dobrego (niski poziom, bodziec do sprzedawania, puste trybuny). Za kilka lat będziemy w 4 dziesiątce w Europie.
Wątpię aby którąkolwiek tak słaba liga liczyła sobie aż tyle drużyn. Ale niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.Ostatnio edytowany przez Majkisek; 14829.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta18 drużyn brzmi dramatycznie źle. Od lutego połowa drużyn gra o pietruszkę a to nie zwiastuje niczego dobrego. Za kilka lat będziemy w 4 dziesiątce w Europie.
Zaś liga jest tak dobrze urządzona że nasze kluby z roku na rok podnoszą poziom, a na arenie europejskiej jesteśmy coraz bardziej uznaną marką
To ile zespołów jest w lidze, a także to jakim systemem jest wyłaniany jej zwycięzca ma tak marginalne znaczenie dla poziomu że nie chce mi się nawet o tym rozpisywać.Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez zie(L)ak Zobacz postaPrzede wszystkim Polskiej piłki. Ja bym ją raczej zredukował do 12 drużyn." Brawo Panie Jacku"
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
Zaś liga jest tak dobrze urządzona że nasze kluby z roku na rok podnoszą poziom, a na arenie europejskiej jesteśmy coraz bardziej uznaną marką
ć.
Ps. Czy liczba spadających drużyn zostaje na 3 ?349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Raków wchodzi do Ekstraklasy bez stadionu, ŁKS dostaje się do niej przypadkiem (czego nie ukrywa), ale mądre głowy na górze uznają, że powiększenie ligi o dodatkowe zespoły to dobry pomysł. Nie wiem jak ma się to opłacać finansowo, bo bez rundy mistrzowskiej odpadnie przynajmniej kilka ciekawych i cieszących się dużą popularnością spotkań, ale nad tym niech głowią się inni.
Myślę, że szybko wrócimy do koncepcji z 16 drużynami, bo ta zmiana generuje więcej problemów niż korzyści.
Komentarz
Komentarz