Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Martino1989 Zobacz posta
    Dlaczego polska nie grzmi o karnego dla Cracovii? A zapomniałem grzmienie występuje tylko w stosunku do Legii.
    Przecież tam był karny

Cracovia i tak się wypompuje

Komentarz

• Pietrzak idzie do Lechii, czyli ruch pod odejście/nieprzedłużenie umowy przez Mladenovića.
      A Melanż Trwa...

Komentarz

• Zamieszczone przez Chmielo Zobacz posta
        Pietrzak idzie do Lechii, czyli ruch pod odejście/nieprzedłużenie umowy przez Mladenovića.
        Mladenovic pomoc ma.isc do Groznego.
        349meczów*
        71 goli*
        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Od sezonu 21/22 liga powiększona do 18 drużyn.

Kolejna porażka Mioduskiego (i Klimczaka).
          " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• Zamieszczone przez Kijek Zobacz posta
            Od sezonu 21/22 liga powiększona do 18 drużyn.

Kolejna porażka Mioduskiego (i Klimczaka).
            Przede wszystkim Polskiej piłki. Ja bym ją raczej zredukował do 12 drużyn.

Komentarz

• 18 drużyn brzmi dramatycznie źle. Od lutego połowa drużyn gra o pietruszkę a to nie zwiastuje niczego dobrego (niski poziom, bodziec do sprzedawania, puste trybuny). Za kilka lat będziemy w 4 dziesiątce w Europie.

Wątpię aby którąkolwiek tak słaba liga liczyła sobie aż tyle drużyn. Ale niech mnie ktoś wyprowadzi z błędu.
              Ostatnio edytowany przez Majkisek; 14829.

Komentarz

• Zamieszczone przez Majkisek Zobacz posta
                18 drużyn brzmi dramatycznie źle. Od lutego połowa drużyn gra o pietruszkę a to nie zwiastuje niczego dobrego. Za kilka lat będziemy w 4 dziesiątce w Europie.
                W czwartej dziesiątce(pomijam to jak niewielkie różnice są między 3, a czwartą dziesiątką) będziemy tak czy inaczej już w grudniu tego roku - chyba że zakwalifikujemy dwa kluby do euro-pucharów - także żadne ryzyko

Zaś liga jest tak dobrze urządzona że nasze kluby z roku na rok podnoszą poziom, a na arenie europejskiej jesteśmy coraz bardziej uznaną marką

To ile zespołów jest w lidze, a także to jakim systemem jest wyłaniany jej zwycięzca ma tak marginalne znaczenie dla poziomu że nie chce mi się nawet o tym rozpisywać.
                Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Natomiast ja uważam, że im więcej spotkań o wymierną stawkę, tym poziom tych spotkań jest wyższy.

Komentarz

• Zamieszczone przez zie(L)ak Zobacz posta
                    Przede wszystkim Polskiej piłki. Ja bym ją raczej zredukował do 12 drużyn.
                    +1.
                    " Brawo Panie Jacku "

Komentarz

• Jeśli ktoś z włodarzy PZPN myśli że zmiana systemu rozgrywek coś poprawi to musi być niezłym dyletantem. My musimy przede wszystkim szkolić i kupować zawodników o odpowiedniej jakości.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta

Zaś liga jest tak dobrze urządzona że nasze kluby z roku na rok podnoszą poziom, a na arenie europejskiej jesteśmy coraz bardziej uznaną marką
                        ć.
                        Tu jest jakaś ukryta ironia czy popiles ??

Ps. Czy liczba spadających drużyn zostaje na 3 ?
                        349meczów*
                        71 goli*
                        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Raków wchodzi do Ekstraklasy bez stadionu, ŁKS dostaje się do niej przypadkiem (czego nie ukrywa), ale mądre głowy na górze uznają, że powiększenie ligi o dodatkowe zespoły to dobry pomysł. Nie wiem jak ma się to opłacać finansowo, bo bez rundy mistrzowskiej odpadnie przynajmniej kilka ciekawych i cieszących się dużą popularnością spotkań, ale nad tym niech głowią się inni.

Myślę, że szybko wrócimy do koncepcji z 16 drużynami, bo ta zmiana generuje więcej problemów niż korzyści.

Komentarz

• Chory pomysł.
                            Mam nadzieję, że nie zrobią jeszcze podziału na grupę mistrzowską i spadkową?
                            Myślą, że im więcej drużyn tym wyższym poziom.
                            Ja jestem za rozwiązaniem klasycznym gdzie w ekstraklasie gra 16 drużyn, bez żadnych podziałów.

Komentarz

• Ale tu chodzi o pieniądze a nie o to kto co będzie robił w grudniu i o co grał.

Komentarz

• Będzie więcej meczów na zadupiach z zespołami,które nie mają stadionu albo co roku kombinują,jak znowu wykiwać komisję licencyjną.Brawo PZPN!
                                #MioduskiOut

Komentarz

Pracuję...
                                X