Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez naszetrybuny Zobacz posta
    Sęk w tym, że we wczesnym etapie to on pewnie i tak szans by w Legii nie dostał, w najlepszym wypadku poszedłby na wypożyczenie. A w tym konkretnym przypadku Legia dostałaby piłkarza gotowego do gry w pierwszym składzie, a że trzeba zapłacić? Można przepłacać emerytów, można powalczyć o młodego, głodnego gry piłkarza. Oczywiście, że taki transfer też niesie ryzyko, ale przy odpowiednim wprowadzeniu do zespołu po roku czy dwóch zostałby sprzedany co najmniej dwa razy drożej. Przypuszczam, że jeśli Legia złożyłaby Piotrowskiemu poważną ofertę to nie byłaby na przegranej pozycji.
    No niestety, częsta zmiana trenerów i koncepcje nie służą stabilizacji. A u nas nie ma spójnej wizji, tylko co chwilę nowe odpały. Najpierw mieli być wychowankowie, najlepsi zawodnicy z Ekstraklasy, dopiero później zagraniczni z potencjałem. Później poszliśmy w stronę odbudowy zawodników, którzy znajdują się na jakimś zakręcie kariery, aż po zagraniczny szrot.

Co tu dużo mówić... też wolałbym młodych Polaków, ale ceny za nich są grubo przesadzone. Gwiazda lig, Ofoe odchodzi za 2,5 mln i to jest grajek na już, który zrobi różnice nawet w meczach Ligi Mistrzów. Nie taki stary Bereszyński, z historią w Lidze Mistrzów i europejskich pucharach plus meczami w reprezentacji idzie za 2 mln, Wolski, który świetnie radził sobie w Lidze Europy za 2,7...

Tutaj trzeba byłoby wydać 2 bańki za gościa, który ma raptem jeden udany i rozegrany sezon na poziomie Ekstraklasy, zaś teraz wyróżnia się w grupie spadkowej. Zważywszy na te 800 tysięcy za Masłowskiego, który też na chwilę zabłyszczał, to trochę dużo.
    A Melanż Trwa...

Komentarz

• #nikogo Ojrzyńskiemu nie zostanie zaproponowana nowa umowa, włodarze klubu z Gdynii inaczej wyobrażają sobie rozwój sportowy drużyny. (w grudniu czytałem wywiad z nowym właścicielem Arki, już wtedy mówił, że Arka nie gra zbyt atrakcyjnego futbolu, i że z tymi zawodnikami można lepiej).

Tym samym najdłużej pracującym trenerem w Ekstraklasie zostanie Lettieri z Korony(Broszowi za start pracy w eklapie liczę od zakończenia rozgrywek 1 ligi, Lettieri umowę podpisał wcześniej). To nawet nieco zabawne, że najdłużej pracujący trener nie ma nawet roku stażu w tej lidze xd
      team LEGIA

Komentarz

• Przecież zatrudniając Ojrzyńskiego to trzeba być przygotowanym na drużynę drwali, a nie na finezyjną, aczkolwiek nic nie dającą tiki takę Stawowego.

Komentarz

• Zamieszczone przez Marru Zobacz posta
          Przecież zatrudniając Ojrzyńskiego to trzeba być przygotowanym na drużynę drwali, a nie na finezyjną, aczkolwiek nic nie dającą tiki takę Stawowego.
          To fakt ale twierdzenie, że z tymi zawodnikami co miał można grać lepiej to nadużycie Po za Szwochem to ja tam nie widzę zawodników do gry kombinacyjnej.
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
              To fakt ale twierdzenie, że z tymi zawodnikami co miał można grać lepiej to nadużycie Po za Szwochem to ja tam nie widzę zawodników do gry kombinacyjnej.
              A najlepsze jest to, że pomimo składu drwali osiągnęli historyczne sukcesy. Utrzymanie i PP z nowym trenerem to będzie za mało - pewnie celują w mistrzostwo.

Komentarz

• No to wygląda na to że Piast aby utrzymać się w lidze musi w ostatniej kolejce wygrać u siebie z Termalicą . Ciekawe czy ogrodzenie wytrzyma ? W Nowym Sączu natomiast mogą się już nie spieszyć z rozpoczęciem budowy stadionu .

Komentarz

• WINCEJ TYCH DRUŻYN!! WINCEJ. Przecież liga powinna liczyć 18 drużyn, poziom by wzrósł, mocne wyrównane spotkania Słowackich drwali vs połączenia Czechów, Hiszpanów i innych Polskich gwiazd po 40. No i oczywiście TA oglądalność na poziomie LM. Dziękuje, dobranoc. Jeszcze liczyć na Piasta żeby TBB łyknął.

Komentarz

• Zamieszczone przez Marru Zobacz posta
                    Przecież zatrudniając Ojrzyńskiego to trzeba być przygotowanym na drużynę drwali, a nie na finezyjną, aczkolwiek nic nie dającą tiki takę Stawowego.
                    Tak krawiec kraje ...
                    "W kraju, w którym ludzie nienawidzą swoich rodaków" - Taco
                    „Was, przyjaciele, czeka wspólna praca. Rządźcie, niech chory kraj do zdrowia wraca”. - Szekspir

Komentarz

• Jeszcze jeden, jeszcze jeden Myślę, że Piast to wygra a przynajmniej mam taką nadzieję
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                        Nadużycie? A takich ma tragicznych zawodników? Jakoś poza Szwochem to i Marcjanik i Nalepa mają oferty z lepszych klubów (kończą się im kontrakty po sezonie). A Zbozień to ma w ogóle jechać zagranicę.
                        A zresztą słaby zespół nie ograłby Legii dwa razy w jednym sezonie
                        „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• gdzie ten emenems? obstawiłby co odwrotnie bo pieniążki potrzebne

Komentarz

• Zamieszczone przez Grabo Zobacz posta
                            A najlepsze jest to, że pomimo składu drwali osiągnęli historyczne sukcesy. Utrzymanie i PP z nowym trenerem to będzie za mało - pewnie celują w mistrzostwo.
                            Są kluby, w których nie chodzi o sukcesy ale o to by się kręcił interes pilkarz-manager-prezes. Doskonale tłumaczył to już Lenczyk. Widocznie Ojrzynski jest asertywny w sprowadzaniu szrotu, więc trzeba tylko znaleźć powód.

Komentarz

• Dziś w Krakowie ten mityczny mecz w którym mają wykartkować zagrożone ziemniaki. Może jakieś czerwo bezpośrednie jeszcze wskoczy
                              edit: literówka.

Komentarz

• Źródło w klubie powiedziało mi, że zaklepali już kartkę dla Dilavera, trwają negocjacje odnośnie Trałki, tylko podobno włodarze Legii wolą dla Vujadinovica bo Trałka ma porażkę wypisaną na mordzie.
                                #druzynanatop3

Komentarz

Pracuję...
                                X