Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Wyszukałeś, pokazałeś i co w związku z tym? Wszystko się zgadza. Gorsza obrona oraz gorszy napastnik. Napiszesz coś czy popcorn Ci wystarczy aby się zapchać? Jako wspaniały taktyk i strateg ze swojego nicku oraz avatar'u powinieneś już dawno zostać członkiem sztabu szkoleniowego lub łowcą talentów..
Myślałem, że nie będę musiał pisać i cytat z popcornem wystarczy. Ale, że mózgiem nie grzeszysz to rozbiję ci to na części pierwsze.
Nie chodzi mi o to czy Legia ma lepszą/słabszą/taką samą kadrę jak Lech, tylko o to, że napisałeś iż mamy a nie macie/Legia ma skład słabszy od Lecha a teraz twierdzisz, że nie utożsamiasz się z żadnym z klubów. Zatrybił, czy do Gmocha dzwonić, żeby rozrysował?
Nie wiem co masz do zachodu bo akurat jestem z Kujaw. Ale sądząc po Twoim nicku to bliżej Ci do Ruskich słoików którzy uważają się za Warszawiaka. Jeśli dzielisz tak Polskę to won na Ukrainę albo i dalej do Ruskich.
Myślałem, że nie będę musiał pisać i cytat z popcornem wystarczy. Ale, że mózgiem nie grzeszysz to rozbiję ci to na części pierwsze.
Nie chodzi mi o to czy Legia ma lepszą/słabszą/taką samą kadrę jak Lech, tylko o to, że napisałeś iż mamy a nie macie/Legia ma skład słabszy od Lecha a teraz twierdzisz, że nie utożsamiasz się z żadnym z klubów. Zatrybił, czy do Gmocha dzwonić, żeby rozrysował?
Jako Polak piszę na każdym forum o "naszej" drużynie. Czy to Lech, Legia, Wisła, Górnik czy Jagiellonia. Dostosowuję się do forum na jakim piszę, a że czasem coś wyłapie Twoje CSI w Twoim mózgu i próbuje udowodnić całemu forum... Sam dokończ sobie.
Za ***** sobie tego ciągu myślowego nie dokończę bo o ile w wyliczance z jakimś klubem nie naszym miałoby to sens, tak przy 2 naszych za grosz. Natomiast z tobą jak najbardziej zakończę tym zabawnym akcentem, bo znalazłem nawet kierujący się do mnie historyczny wpis:
A teraz proszę Robert E. Lee możesz pojechać mi bo fajnie jest. Lech nas pyknął i gdyby nie sędzia to byłby źle. Nie wspominając karnego. Mistrzostwo będzie dla drużyny po okresie mistrzowskim.
Popieram kierunek integracyjny polskich środowisk kibicowskich, bo to są najzdrowsze w społeczeństwie tkanki organizmu, ale też uważam, że nie ma co się tak pieklić okresowo spadającym poziomem sportowym naszej ekstraklapy, bo to nawet zdrowe, że w Polsce nie ma tak skrajnej egzaltacji pieniężno-społecznej wokół piłki nożnej jak na Zachodzie. Sport pełni rolę zastępczą dla integracji wspólnotowej, ale tak być nie musi, to przecież przede wszystkim tylko i aż przyjemna rozrywka - gra. U nas piłka i kibicowanie jest bardziej swojskie, pobłażliwe, z lekka humorystyczne, może nawet za mało ludyczne, ale i tak o wiele bardziej ceremonialne niż telenowelowy tani dramatyzm wokół piłki na Zachodzie.
Nie wiem co masz do zachodu bo akurat jestem z Kujaw. Ale sądząc po Twoim nicku to bliżej Ci do Ruskich słoików którzy uważają się za Warszawiaka. Jeśli dzielisz tak Polskę to won na Ukrainę albo i dalej do Ruskich.
Jakub Piotrowski z Pogoni ma przejść za 2 mln euro do Genku. To tyle nt. sprowadzania do Legii młodych wyróżniających się Polaków
Uważam, że transfer Piotrowskiego do Legii byłby idealnym układem dla każdej ze stron. Oczywiście 2 miliony Euro to z jednej strony bardzo dużo, ale patrząc jak klub przepłaca na pensjach Jędrzejczyków, Mączyńskich itd...Zresztą pewnie Pogoń przystałaby na kwotę mniejszą, ale z zapisami o późniejszych bonusach + ewentualnie jakimś zbędnym dla was piłkarzem w ramach rozliczenia. Kupując Piotrowskiego Legia zyskałaby jeden z największych talentów w Ekstraklasie, pomocnika do gry na już mogącego z powodzeniem występować na pozycjach 6/8/10, a do tego chłopaka, który ma odpowiednio poukładane w głowie. Oczywiście, że grać w Legii jest trudniej niż w Pogoni, inna presja, inne oczekiwania. Jednak na pewno Piotrowski miałby większe szanse na grę w barwach Legii niż Genku. Dodatkowo jeśli sprawdziłby się w Legii (co jet bardziej realne niż to, że sprawdzi się w Genku) to poszedłby do znacznie lepszej ligi, a Legia pewnie zarobiłaby kilka milionów więcej niż na niego wydała. W sumie to nie wiem co taki Mioduski musi mieć w głowie, że woli przepłacać milionerów, emerytów takich jak Eduardo, Jędrzejczyk czy Mączyński, na których nie zarobi ani złotówki, a poziom jaki prezentują wyżej wymienieni jest żenujący niż powalczyć o młodego, wyróżniającego się Polaka, na którym ma szansę zarobić kilkukrotnie.
Sęk w tym, żeby takie talenty wyławiać na wczesnym etapie, a nie w momencie, kiedy pół Ekstraklasy plus 30 klubów z zagranicy wie, że młodziak ma papiery na poważne granie. Bo teraz to jest już po herbacie.
Sęk w tym, żeby takie talenty wyławiać na wczesnym etapie, a nie w momencie, kiedy pół Ekstraklasy plus 30 klubów z zagranicy wie, że młodziak ma papiery na poważne granie. Bo teraz to jest już po herbacie.
Sęk w tym, że we wczesnym etapie to on pewnie i tak szans by w Legii nie dostał, w najlepszym wypadku poszedłby na wypożyczenie. A w tym konkretnym przypadku Legia dostałaby piłkarza gotowego do gry w pierwszym składzie, a że trzeba zapłacić? Można przepłacać emerytów, można powalczyć o młodego, głodnego gry piłkarza. Oczywiście, że taki transfer też niesie ryzyko, ale przy odpowiednim wprowadzeniu do zespołu po roku czy dwóch zostałby sprzedany co najmniej dwa razy drożej. Przypuszczam, że jeśli Legia złożyłaby Piotrowskiemu poważną ofertę to nie byłaby na przegranej pozycji.
Bywały czasy, że było tu kilku fanatyków zakupu niejakiego Kapustki.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
No i? Jestem zdania, że chłopak zostając w Ekstraklasie np w Legii dużo więcej by zyskał sportowo bo by gral i ciągle się rozwijał.
Skoro tak uważasz, to na 100% by tak było.
A tak poszedł na zatracenie, biedaczek.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Komentarz