Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
I 4 mecze z takim Lechem albo Jagiellonią w sezonie? Może i pod względem poziomu to dobry pomysł, ale kibolsko słabo.Mówiła myśl, szanuj matkę, spełniaj marzenia,
Kochaj życie jak wariat, wal w pysk jeśli trzeba,
Podpal świat dla tej jednej - spal w cholerę,
Słuchaj serca - dni na ziemi nie mamy za wiele.Komentarz
-
Komentarz
-
Jedyne co było podniosło poziom tej ligi to 12 zespołowa liga najpierw dwie rundy każdy z każdym = 22 kolejki potem podziały po 6 i kolejne dwie rundy. to da w sumie 32 kolejki - więc sporo grania.
Do tego 2 spadają, trzecia baraż więc w dolnej do końca byłaby walka
Na górze też.
Bez dzielenia punktów.
Wiadomo - nie do ogarnięcia u nas bo się słabe kluby na to nie zgodzą jakby było 4 mniej nagle do tańca.
Nie mamy tylu piłkarzy aby utrzymywac 16 zespołów a co dopiero 18.
Wystarczyłoby wyjebać z obecnej ligi Płock, Nieciecze, Sandecje i Piasta.
Mniejsza liga, mniej "miejsc do pracy" - większa selekcja piłkarzy. Tylko to podniesie poziom.
A i telewizyjnie można byłoby to sprzedać:
Piątek 20:00
Sobota 16:00
Sobota 16:00
Sobota 18:00
Niedziela 15:30
Niedziela 18:00
wyjebać piątkowy i poniedziałkowy o 18 i sobotni o 20:00349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
Jedyne co było podniosło poziom tej ligi to 12 zespołowa liga najpierw dwie rundy każdy z każdym = 22 kolejki potem podziały po 6 i kolejne dwie rundy. to da w sumie 32 kolejki - więc sporo grania.
Do tego 2 spadają, trzecia baraż więc w dolnej do końca byłaby walka
Na górze też.
Bez dzielenia punktów.
...
A wiele lat temu proponował to Strejlau - ja jestem zwolennikiem tego rozwiązania od tamtych czasów.
Niestety na przeszkodzie zawsze stała małostkowość prowincjonalnych działaczy i konieczność zdobycia głosów co cztery lata
W dodatku takie rozwiązanie jest proponowane zawsze jako tymczasowe, na kilka lat, ale co tam, kogo to interesiZ końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...Komentarz
-
Rozumiem , że wszelcy sponsorzy/reklamodawcy byliby zachwyceni zmniejszeniem ligi o 4 kluby tzn. Zmniejszeniem potencjalnych klinetów o jakieś 0,5 miliona na oko.
Rozumiem , że trybuny zapełnią się kilka razy do roku grając z tym samym rywalem? ( zaznaczam , że nie byliśmy w stanie zapełnić stadionu grając poraz 4 czy 5 z Lechem w sezonie ).
Nie rozmiar ligi jest problemem, a zbyt małe pieniądze ( małe pieniądze = niski poziom).
Na dzień dzisiejszy to skupiłbym się na dotarciu z ligą do szerszego grona klientów bo na ten moment to poza samymi zainteresowanymi nie interesuje się nią prawie nikt .
Niestety z mojego punktu widzęnia NC+ ograniczyło rozwój.
Jeden, dwa mecze w weekend w ogólnodostępnej telewizji a jeden z drugim wieśkiem dowie się kto gra w Ekstraklasie , a dzieciaki na boisku szkolnym zaczną komentować mecz Przykładowej Korony.
Czym większe grono klientów zainteresuje się produktem tym więksA ilość pieniędzy w lidze tym większy poziom.Komentarz
-
-
Rozumiem , że wszelcy sponsorzy/reklamodawcy byliby zachwyceni zmniejszeniem ligi o 4 kluby tzn. Zmniejszeniem potencjalnych klinetów o jakieś 0,5 miliona na oko.
Rozumiem , że trybuny zapełnią się kilka razy do roku grając z tym samym rywalem? ( zaznaczam , że nie byliśmy w stanie zapełnić stadionu grając poraz 4 czy 5 z Lechem w sezonie ).
Nie rozmiar ligi jest problemem, a zbyt małe pieniądze ( małe pieniądze = niski poziom).
Na dzień dzisiejszy to skupiłbym się na dotarciu z ligą do szerszego grona klientów bo na ten moment to poza samymi zainteresowanymi nie interesuje się nią prawie nikt .
Niestety z mojego punktu widzęnia NC+ ograniczyło rozwój.
Jeden, dwa mecze w weekend w ogólnodostępnej telewizji a jeden z drugim wieśkiem dowie się kto gra w Ekstraklasie , a dzieciaki na boisku szkolnym zaczną komentować mecz Przykładowej Korony.
Czym większe grono klientów zainteresuje się produktem tym więksA ilość pieniędzy w lidze tym większy poziom.
Generalnie, dla Legii i kilku najambitniejszych klubów w Polsce zmniejszenie ligi będzie zawsze korzystne tak sportowo jak i finansowo, niestety są i długo jeszcze będą w mniejszościZ końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...Komentarz
-
Tak i z 4 miesiące bez grania. Nikt normalny w obecnych czasach na to nie pójdzie, bo to pozbawianie się kasy. Dla mnie obecny system jest optymalny ( bo zmniejszenie ligi jest nierealne). Maksimum grania, minimum przerw, na koniec fajna dogrywka i bez tych całych jęków o "ograbianiu" z punktów.Ostatnio edytowany przez e(L)egion; 2946."I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"Komentarz
-
Tak i z 4 miesiące bez grania. Nikt normalny w obecnych czasach na to nie pójdzie, bo to pozbawianie się kasy. Dla mnie obecny system jest optymalny ( bo zmniejszenie ligi jest nierealne). Maksimum grania, minimum przerw, na koniec fajna dogrywka i bez tych całych jęków o "ograbianiu" z punktów.„Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”Komentarz
-
Komentarz
Komentarz