Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Kijek
    Jedyne co było podniosło poziom tej ligi to 12 zespołowa liga najpierw dwie rundy każdy z każdym = 22 kolejki potem podziały po 6 i kolejne dwie rundy. to da w sumie 32 kolejki - więc sporo grania.
    Do tego 2 spadają, trzecia baraż więc w dolnej do końca byłaby walka
    Na górze też.
    Bez dzielenia punktów.

Wiadomo - nie do ogarnięcia u nas bo się słabe kluby na to nie zgodzą jakby było 4 mniej nagle do tańca.
    Nie mamy tylu piłkarzy aby utrzymywac 16 zespołów a co dopiero 18.

Wystarczyłoby wyjebać z obecnej ligi Płock, Nieciecze, Sandecje i Piasta.

Mniejsza liga, mniej "miejsc do pracy" - większa selekcja piłkarzy. Tylko to podniesie poziom.

A i telewizyjnie można byłoby to sprzedać:
    Piątek 20:00
    Sobota 16:00
    Sobota 18:00
    Niedziela 15:30
    Niedziela 18:00

wyjebać piątkowy i poniedziałkowy o 18 i sobotni o 20:00
    No i więcej pieniędzy dla klubów, może trochę większe pieniądze za prawa do transmisji. Tak jak kiedyś byłem sceptyczny tak teraz myślę, że to chyba najbardziej optymalny pomysł.
    Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• I 4 mecze z takim Lechem albo Jagiellonią w sezonie? Może i pod względem poziomu to dobry pomysł, ale kibolsko słabo.
      Mówiła myśl, szanuj matkę, spełniaj marzenia,
      Kochaj życie jak wariat, wal w pysk jeśli trzeba,
      Podpal świat dla tej jednej - spal w cholerę,
      Słuchaj serca - dni na ziemi nie mamy za wiele.

Komentarz

• Zamieszczone przez deszcz
        I 4 mecze z takim Lechem albo Jagiellonią w sezonie? Może i pod względem poziomu to dobry pomysł, ale kibolsko słabo.
        To właśnie ten minus. Niestety złotego rozwiązania nie ma, coś za coś.
        Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

Jedyne co było podniosło poziom tej ligi to 12 zespołowa liga najpierw dwie rundy każdy z każdym = 22 kolejki potem podziały po 6 i kolejne dwie rundy. to da w sumie 32 kolejki - więc sporo grania.
          Na górze też.
          Bez dzielenia punktów.

Wiadomo - nie do ogarnięcia u nas bo się słabe kluby na to nie zgodzą jakby było 4 mniej nagle do tańca.
          Nie mamy tylu piłkarzy aby utrzymywac 16 zespołów a co dopiero 18.

Wystarczyłoby wyjebać z obecnej ligi Płock, Nieciecze, Sandecje i Piasta.

Mniejsza liga, mniej "miejsc do pracy" - większa selekcja piłkarzy. Tylko to podniesie poziom.

A i telewizyjnie można byłoby to sprzedać:
          Piątek 20:00
          Sobota 18:00
          Niedziela 15:30
          Niedziela 18:00

wyjebać piątkowy i poniedziałkowy o 18 i sobotni o 20:00
          Czemu Ci się sobota 20 nie podoba?
          349meczów*
          71 goli*
          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

Na górze też.
            Bez dzielenia punktów.
            ...
            Ale zdajesz sobie sprawę z tego, że taka właśnie była propozycja Miodka?
            A wiele lat temu proponował to Strejlau - ja jestem zwolennikiem tego rozwiązania od tamtych czasów.
            Niestety na przeszkodzie zawsze stała małostkowość prowincjonalnych działaczy i konieczność zdobycia głosów co cztery lata
            W dodatku takie rozwiązanie jest proponowane zawsze jako tymczasowe, na kilka lat, ale co tam, kogo to interesi
            Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Rozumiem , że wszelcy sponsorzy/reklamodawcy byliby zachwyceni zmniejszeniem ligi o 4 kluby tzn. Zmniejszeniem potencjalnych klinetów o jakieś 0,5 miliona na oko.
              Rozumiem , że trybuny zapełnią się kilka razy do roku grając z tym samym rywalem? ( zaznaczam , że nie byliśmy w stanie zapełnić stadionu grając poraz 4 czy 5 z Lechem w sezonie ).
              Nie rozmiar ligi jest problemem, a zbyt małe pieniądze ( małe pieniądze = niski poziom).
              Na dzień dzisiejszy to skupiłbym się na dotarciu z ligą do szerszego grona klientów bo na ten moment to poza samymi zainteresowanymi nie interesuje się nią prawie nikt .
              Niestety z mojego punktu widzęnia NC+ ograniczyło rozwój.
              Jeden, dwa mecze w weekend w ogólnodostępnej telewizji a jeden z drugim wieśkiem dowie się kto gra w Ekstraklasie , a dzieciaki na boisku szkolnym zaczną komentować mecz Przykładowej Korony.
              Czym większe grono klientów zainteresuje się produktem tym więksA ilość pieniędzy w lidze tym większy poziom.

Komentarz

• 16 zespołów, 30 kolejek, 14 gra w barażach, 15 i 16 spada.
                bez zbędnych kombinacji alpejskich

Komentarz

• Zapowiada sie kolejny bramkowy piąteczek. Nie spodziewałem sie tylu goli w Niecieczy 😀
                  Bo śnieg...

Komentarz

• del

Komentarz

• Zamieszczone przez Runi
                      Rozumiem , że wszelcy sponsorzy/reklamodawcy byliby zachwyceni zmniejszeniem ligi o 4 kluby tzn. Zmniejszeniem potencjalnych klinetów o jakieś 0,5 miliona na oko.
                      Rozumiem , że trybuny zapełnią się kilka razy do roku grając z tym samym rywalem? ( zaznaczam , że nie byliśmy w stanie zapełnić stadionu grając poraz 4 czy 5 z Lechem w sezonie ).
                      Nie rozmiar ligi jest problemem, a zbyt małe pieniądze ( małe pieniądze = niski poziom).
                      Na dzień dzisiejszy to skupiłbym się na dotarciu z ligą do szerszego grona klientów bo na ten moment to poza samymi zainteresowanymi nie interesuje się nią prawie nikt .
                      Niestety z mojego punktu widzęnia NC+ ograniczyło rozwój.
                      Jeden, dwa mecze w weekend w ogólnodostępnej telewizji a jeden z drugim wieśkiem dowie się kto gra w Ekstraklasie , a dzieciaki na boisku szkolnym zaczną komentować mecz Przykładowej Korony.
                      Czym większe grono klientów zainteresuje się produktem tym więksA ilość pieniędzy w lidze tym większy poziom.
                      Niestety policzono już, w przypadku Legii każde zmniejszenia ligi skutkuje zwiększoną kwotą z dnia meczowego ponieważ odpadają mecze z Sandecjami i tym podobnymi, a podwajają się takie z Lechem i podobnymi. Zmniejsza się liczba beneficjentów za prawa TV więc rośnie stawka dla pojedynczych klubów. Kluby które zostają w lidze mają nieco łatwiejszą ekspansję w tzw. "terenie". Spadają koszty związane z utrzymaniem klubów - mniejsza presja na pensje. Rośnie poziom sportowy ze względu na mniejszą liczbę meczów o nic. Finansowy wynik sumaryczny ekstraklasy SA być może spadnie, ale wynik per klub wzrośnie. Do tego dołóż infrastrukturę, przez kilka lat ambitniejsze kluby z pierwszej ligi mają czas na "spokojniejsze" inwestycje i wtedy może się okazać sensowny powrót do 16 drużyn i w dalszej perspektywie poszerzenie do 18. Reprezentacja też by skorzystała ze zmniejszenia liczby klubów w ekstraklapie, łatwiej byłoby narzucić zwiększone minimum polskich graczy w klubach. Teraz poszerzenie do 18 pogłębiłoby negatywne elementy układanki i pewnie dlatego udziałowcy ekstraklasy SA jednak się na to nie zdecydowali.

Generalnie, dla Legii i kilku najambitniejszych klubów w Polsce zmniejszenie ligi będzie zawsze korzystne tak sportowo jak i finansowo, niestety są i długo jeszcze będą w mniejszości
                      Z końmi się nie kopię bo przegram, z idiotami staram się nie dyskutować bo sprowadzają dyskusję do swojego poziomu, na argumenty ad personam staram się nie reagować, patrz wcześniejsze punkty - no i tylko krowa nie zmienia zdania ...

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek
                        16 zespołów, 30 kolejek, 14 gra w barażach, 15 i 16 spada.
                        bez zbędnych kombinacji alpejskich
                        Tak i z 4 miesiące bez grania. Nikt normalny w obecnych czasach na to nie pójdzie, bo to pozbawianie się kasy. Dla mnie obecny system jest optymalny ( bo zmniejszenie ligi jest nierealne). Maksimum grania, minimum przerw, na koniec fajna dogrywka i bez tych całych jęków o "ograbianiu" z punktów.
                        Ostatnio edytowany przez e(L)egion; 2946.
                        "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Zamieszczone przez e(L)egion
                          Tak i z 4 miesiące bez grania. Nikt normalny w obecnych czasach na to nie pójdzie, bo to pozbawianie się kasy. Dla mnie obecny system jest optymalny ( bo zmniejszenie ligi jest nierealne). Maksimum grania, minimum przerw, na koniec fajna dogrywka i bez tych całych jęków o "ograbianiu" z punktów.
                          Przecież większość klubów chce grać jak najmniej meczów, bo organizacja dnia meczowego to wielkie koszty a frekwencja niska.
                          „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• Zamieszczone przez Sugarman
                            Przecież większość klubów chce grać jak najmniej meczów, bo organizacja dnia meczowego to wielkie koszty a frekwencja niska.
                            Te patologicznie zarządzane pewnie tak, ale nie ma co równać do ich poziomu.
                            "I tak Legia panowie, i tak Legia mistrzem"

Komentarz

• Jaga w tym sezonie jest troche jak Grecja w 2004 😀
                              Bo śnieg...

Komentarz

• Policzyłem ile zwycięstw jednobramkowych zanotowała Jagiellonia, a i ile Legia:
                                Jagiellonia 9 z 12 czyli 75%
                                Legia 8 z 14 czyli 57%

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎