Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Wisła kiśnie po tym karnym. Mam nadzieję, że coś jeszcze wcisnął. Z drugiej strony grają typowo dla siebie w tym sezonie. Strzelić gola i Atleticować do końca, co coraz częsciej kończy się stratą punktów.
    team LEGIA

Komentarz

• Zamieszczone przez Antares
      Bjelica z tymi sędziami to sam sobie winien. Co kolejkę skacze do nich jak małpa niczym Probierz w Jadze, co potem w stykowych sytuacjach wychodzi im bokiem. Już pomijam fakt, że dzisiaj 5 razy próbowali wymusić karnego w czym prym wiedzie Makuszewski.
      Makuszewski to jest laluś jakich mało, ilekroć jest jakiś ostrzejszy kontakt to ten od razu leży i drze się na głos jakby mu ktoś urwał nogę, a po kilku sekundach wstaje z niby "grymasem" i gra dalej.
      #teamMioduski

Komentarz

• No pieknie. Teraz Buchalik się nie popisał. 1-3 i Górnik pewne 3 punkty, a my zaczyna znów robić sobie straty do Lidera.

Carlitos strzela gola. No co to jest za zawodnik! Takiego nam trzeba!

No i niestety tracimy do węgli 3 pkt. Po żenującym podyktowaniu karnego Wisła siadła.
        Ostatnio edytowany przez Tibo; 142241.
        team LEGIA

Komentarz

• Ten Górnik do zimy pomimo, że wszystko jedną jedenastką grają to chyba jednak nie spuchnie. Nie wierzę jednak, że wiosną też tak będą punktować.

I ten Żurkowski trzeba przyznać, że ma chłopak potencjał. 20 lat, nie tylko żelazne płuca do biegania, ale bodajże najwięcej też udanych dryblingów ma w lidze i z dystansu te jego strzały to jeszcze mocno do poprawki, ale po Lechu teraz Wiśle takiego gola strzelił. Ale cenowo pewnie już jest poza naszym zasięgiem.
          Ostatnio edytowany przez Antares; 59608.
          "Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Komentarz

• To akurat nie ma wielkiego znaczenia. W tej lidze to chyba tylko Arka stosuje rotację na większą skalę, która jest w stanie z meczu na mecz zmienić 8 zawodników.
            team LEGIA

Komentarz

• W tej lidze wystarczy dobrze przygotować zespół kondycyjnie i zapierdalać. Niech te nasze panienki biorą przykład, bo od nadmiaru pieniędzy wydaje im się, że w chodzonego będą wygrywać. I tak od kilku ładnych lat.
              Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Wasilewski za taki wjazd w Żurkowskiego dostaje tylko żółtą

Komentarz

• No właśnie słowem klucz jest dobre przygotowanie. A u nas w lidze ciągle jedni w dołek wpadają, drudzy mają zwyżkę i znowu dołek. Górnik i Korona dobrze są przygotowane i całą rundę równo punktują. Dodatkowo Górnik jakiekolwiek kontuzje omijają. W zimę im ze dwóch wykupią, ktoś tam loty obniży, ktoś kontuzje będzie miał i już tak różowo to nie będzie wyglądało.
                  "Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Komentarz

• Takie wrażenie mogą odnosić, jak spojrzą ile zdobywamy w ostatnich latach trofeów na krajowym podwórku. Tylko, że tabelka jedynie w sezonie 13/14 mówi, że zdominowaliśmy rozgrywki, dwa lata temu takiej przewagi nie było, a w zeszłym wystarczyłby jeden gol w Białymstoku albo Paixao wykorzystujący setkę na naszym stadionie, i bylibyśmy bez tytułu.

Kondycyjnie najlepiej przygotowana jest Korona, ale u nich oprócz tego, jest jeszcze kawał taktycznego podejścia do rywala.

Z drugiej strony, rozgrywki w tym sezonie mogą być ciekawsze, jeśli chodzi o zakończenie, niż rok temu, mniej niż 10pktów do lidera ma aż 7 zespołów, co przy nieprzewidywalności tej ligi, może skutkować walką znaną niemal z boisk Premier League.

edit. W tej lidze czasami to trzeba mieć urwaną nogę, żeby sędzia dał czerwoną....

W zimę im ze dwóch wykupią, ktoś tam loty obniży, ktoś kontuzje będzie miał i już tak różowo to nie będzie wyglądało.
                    Swego czasu myślałem, że Atletico spuchnie. I spuchło tak, że zdobyło mistrza.
                    Ostatnio edytowany przez Tibo; 142241.
                    team LEGIA

Komentarz

• Ty ,ale Górnik to nie Atletico.
                      Legia ma na wiosne zapier.dalac w każdym meczu a nie patrzeć na innych.
                      "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Bjelica w formie:

Gratuluję mojemu zespołowi dobrego występu. To wszystko, co chciałbym powiedzieć
                        Mam nadzieję, że Lech będzie tak dobrze grał do końca sezonu

Zamieszczone przez Stout
                        Ty ,ale Górnik to nie Atletico.
                        Legia ma na wiosne zapier.dalac w każdym meczu a nie patrzeć na innych.
                        Atletico wtedy, a Atletico dzisiaj, to dwa różne Atletico.
                        team LEGIA

Komentarz

• Zamieszczone przez rafo122
                          Wasilewski za taki wjazd w Żurkowskiego dostaje tylko żółtą
                          https://twitter.com/twitter/statuses/937395147297476608 chamskie w uj, ciężko skomentować coś takiego przy okazji zawodnika, który sam doświadczył podobne rzeczy. Można być walczakiem ale nie chamem.

Komentarz

• W Zabrzu fajne jest to, że będąc beniaminkiem nie zmienili drużyny i nadal grają młodymi polskimi piłkarzami. Jestem za tym aby więcej było takich drużyn a mniej typu Sandecji, Termalica czy kiedys Podbeskidzie gdzie miejsce dostają Ci co grali już wszędzie albo jakieś słowackie beztalencia.
                            349meczów*
                            71 goli*
                            58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Tibo

Ale co ciekawe, bo kibice poznańscy od dawna za złe mieli Bjelicy nie wystawianie Jevtica na 10. Dzisiaj dostali multum argumentów dlaczego tak robił. W przynajmniej 3 sytuacjach, w których mógł posłać prostopadłą piłkę, lub zwyczajnie podać do lepiej ustawionego kolegi, to on walił z dystansu prosto w Szmatułę.
                              Nie nasze zmartwienie, gdzie ustawiają Jevtica, ale to grajek potrafiący zrobić różnice w naszej kiepskiej lidze. Dzisiaj jak dla mnie ciągnął tego Lecha do przodu, bez niego praktycznie w przodzie Leszki nie istniały, reszta razem wzięta to tylko tępe dośrodkowania i to wszystko. Nie zmienia to faktu, że Jevtic grał dzisiaj wyjątkowo samolubnie ( w poprzednich meczach może także, nie wiem nie śledzę każdego meczu Lecha). Tak czy owak Lech traci punkty, nie ma się, co przedwcześnie uśmiechać, bo nasze gwiazdory też do Gliwic się lada moment wybierają. Sączersi grają mega żałośnie w ostatnich kolejkach, a mimo wszystko nam i Lechowi potrafili urwać punkty, miejmy nadzieję, że w przypadku Gliwic nie będzie podobnie. Odnośnie KSG to dalej nie grają nic nadzwyczajnego, mają stał jedenastkę, która zapier.dala aż miło + tego Angulo.
                              LEGIA TO MY
                              Freedom for Mary Wagner!!!

Komentarz

• Górnik ma w składzie sporo młodych piłkarzy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że utrzymają ten skład do końca sezonu. Na wiosnę skończy się radosne granie, bo pojawi się presja wyników i ten brak doświadczenia w końcu wyjdzie. W ostatnich sezonach zawsze był ktoś, kto w pierwszej rundzie robił wyniki ponad stan, a potem szybko dawał się dogonić.

Nie wierzę, że Górnik ugra wszystko do końca tego roku, a my po prostu nie mamy prawa się w najbliższych meczach potknąć i mam nadzieję, że wszyscy w drużynie to rozumieją

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎