Wisła kiśnie po tym karnym. Mam nadzieję, że coś jeszcze wcisnął. Z drugiej strony grają typowo dla siebie w tym sezonie. Strzelić gola i Atleticować do końca, co coraz częsciej kończy się stratą punktów.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Makuszewski to jest laluś jakich mało, ilekroć jest jakiś ostrzejszy kontakt to ten od razu leży i drze się na głos jakby mu ktoś urwał nogę, a po kilku sekundach wstaje z niby "grymasem" i gra dalej.#teamMioduskiKomentarz
-
No pieknie. Teraz Buchalik się nie popisał. 1-3 i Górnik pewne 3 punkty, a my zaczyna znów robić sobie straty do Lidera.
Carlitos strzela gola. No co to jest za zawodnik! Takiego nam trzeba!
No i niestety tracimy do węgli 3 pkt. Po żenującym podyktowaniu karnego Wisła siadła.Ostatnio edytowany przez Tibo; 142241.team LEGIA
Komentarz
-
Ten Górnik do zimy pomimo, że wszystko jedną jedenastką grają to chyba jednak nie spuchnie. Nie wierzę jednak, że wiosną też tak będą punktować.
I ten Żurkowski trzeba przyznać, że ma chłopak potencjał. 20 lat, nie tylko żelazne płuca do biegania, ale bodajże najwięcej też udanych dryblingów ma w lidze i z dystansu te jego strzały to jeszcze mocno do poprawki, ale po Lechu teraz Wiśle takiego gola strzelił. Ale cenowo pewnie już jest poza naszym zasięgiem.Ostatnio edytowany przez Antares; 59608."Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."Komentarz
-
W tej lidze wystarczy dobrze przygotować zespół kondycyjnie i zapierdalać. Niech te nasze panienki biorą przykład, bo od nadmiaru pieniędzy wydaje im się, że w chodzonego będą wygrywać. I tak od kilku ładnych lat.Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!Komentarz
-
No właśnie słowem klucz jest dobre przygotowanie. A u nas w lidze ciągle jedni w dołek wpadają, drudzy mają zwyżkę i znowu dołek. Górnik i Korona dobrze są przygotowane i całą rundę równo punktują. Dodatkowo Górnik jakiekolwiek kontuzje omijają. W zimę im ze dwóch wykupią, ktoś tam loty obniży, ktoś kontuzje będzie miał i już tak różowo to nie będzie wyglądało."Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."Komentarz
-
Takie wrażenie mogą odnosić, jak spojrzą ile zdobywamy w ostatnich latach trofeów na krajowym podwórku. Tylko, że tabelka jedynie w sezonie 13/14 mówi, że zdominowaliśmy rozgrywki, dwa lata temu takiej przewagi nie było, a w zeszłym wystarczyłby jeden gol w Białymstoku albo Paixao wykorzystujący setkę na naszym stadionie, i bylibyśmy bez tytułu.
Kondycyjnie najlepiej przygotowana jest Korona, ale u nich oprócz tego, jest jeszcze kawał taktycznego podejścia do rywala.
Z drugiej strony, rozgrywki w tym sezonie mogą być ciekawsze, jeśli chodzi o zakończenie, niż rok temu, mniej niż 10pktów do lidera ma aż 7 zespołów, co przy nieprzewidywalności tej ligi, może skutkować walką znaną niemal z boisk Premier League.
edit. W tej lidze czasami to trzeba mieć urwaną nogę, żeby sędzia dał czerwoną....
W zimę im ze dwóch wykupią, ktoś tam loty obniży, ktoś kontuzje będzie miał i już tak różowo to nie będzie wyglądało.Ostatnio edytowany przez Tibo; 142241.team LEGIA
Komentarz
-
Bjelica w formie:
Gratuluję mojemu zespołowi dobrego występu. To wszystko, co chciałbym powiedzieć
Atletico wtedy, a Atletico dzisiaj, to dwa różne Atletico.team LEGIA
Komentarz
-
https://twitter.com/twitter/statuses/937395147297476608 chamskie w uj, ciężko skomentować coś takiego przy okazji zawodnika, który sam doświadczył podobne rzeczy. Można być walczakiem ale nie chamem.Komentarz
-
W Zabrzu fajne jest to, że będąc beniaminkiem nie zmienili drużyny i nadal grają młodymi polskimi piłkarzami. Jestem za tym aby więcej było takich drużyn a mniej typu Sandecji, Termalica czy kiedys Podbeskidzie gdzie miejsce dostają Ci co grali już wszędzie albo jakieś słowackie beztalencia.349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
Ale co ciekawe, bo kibice poznańscy od dawna za złe mieli Bjelicy nie wystawianie Jevtica na 10. Dzisiaj dostali multum argumentów dlaczego tak robił. W przynajmniej 3 sytuacjach, w których mógł posłać prostopadłą piłkę, lub zwyczajnie podać do lepiej ustawionego kolegi, to on walił z dystansu prosto w Szmatułę.LEGIA TO MY
Freedom for Mary Wagner!!!Komentarz
-
Górnik ma w składzie sporo młodych piłkarzy i jakoś nie chce mi się wierzyć, że utrzymają ten skład do końca sezonu. Na wiosnę skończy się radosne granie, bo pojawi się presja wyników i ten brak doświadczenia w końcu wyjdzie. W ostatnich sezonach zawsze był ktoś, kto w pierwszej rundzie robił wyniki ponad stan, a potem szybko dawał się dogonić.
Nie wierzę, że Górnik ugra wszystko do końca tego roku, a my po prostu nie mamy prawa się w najbliższych meczach potknąć i mam nadzieję, że wszyscy w drużynie to rozumiejąKomentarz
Komentarz