Też mnie mocno zaskoczyła wtopa Odry, byłem pewien, że remisik najmarniej wywiozą, a tak Odra mimo solidnych wzmocnien i całkiem niezłej rundy, chyba przywita się z drugą ligą, bo mają jeszcze Wisłę w Krakowie i nawet ewentualne zwycięstwo ze Śląskiem u siebie może im nic nie dać, ogólnie po tej kolejce wygląda na to, że liczba drużyn walczących o utrzymanie zredukowała się do pięciu, z czego Odra,Arka i Piast są w zdecydowanie gorszej sytuacji niż Cracovia i Śląsk ( w spadek Polonii nie wierzę bo jako jedyni mają jeszcze w kalendarzu jeden mecz z totalnymi luzakami)
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta( w spadek Polonii nie wierzę bo jako jedyni mają jeszcze w kalendarzu jeden mecz z totalnymi luzakami)
P.S. I jeszcze suplement do oczywistej czystości ligi http://www.weszlo.com/news/4931Ostatnio edytowany przez Z.; 6102."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
-
Zamieszczone przez twarog1987 Zobacz postaWywiad z Tarasiewiczem przed spotkaniem z Odrą ,i jego stwierdzenie,że piłkarze Odry Wodzisław są lepsi piłkarsko i zarazem technicznie po prostu mnie rozbroiło przed dzisiejszą kolejką.Trzeba przyznać,że wierzy w swój zespół o którego kształcie przecież sam decydował przed sezonem.
To asekuracja w czystej postaci.
Jeśli Śląsk przegra Taraś powie - ''mówiłem już przed meczem, że rywal jest lepszy piłkarsko i technicznie, niestety nie zawsze te braki można zrekompensować walką, zaangażowaniem i taktyką, więc nie miejcie do mnie pretensji, że gram takimi zawodnikami''
Jeśli Śląsk wygra lub zremisuje Taraś powie - ''co prawda, jak mówiłem przed meczem, rywal jest lepszy piłkarsko i technicznie, ale udało mi się tak zmobilizować chłopaków i poustawiać zespół, że dzięki walce, zaangażowaniu i dobrej taktyce osiągnęliśmy utrzymanie w lidze''
Także Taraś cytowanym wyżej wywiadem jest zabezpieczony na każdą ewentualność.
A poza tym chyba nie zapomnieliście jak niewygodnym rywalem jest Odra?
Ceterum censeo Carthaginem esse delendam
Komentarz
-
Naszej gry niewarto komentować, ale co do innych spotkań: jeśli Śląsk nie przegra i Arka dowiezie zwycięstwo, to jestem przekonany, że optymistyczny scenariusz sprawdzi się przynajmniej na dole, czyli Odra i Piast out. Bo wtedy na dole grałyby 3 drużyny o utrzymanie w ostatniej kolejce [ punkty w wypadku utrzymania wyników]:
właśnie gdynianie [28 punktów]
Odra i Piast [ po 27]
a w ostatniej kolejce
Śląsk ( utrzymany przy takich wynikach) - Arka
Wisła (która nadal będzie grać o 1. miejsce) - Odra
Piast - Cracovia (utrzyma się przy tych wynikach i swoim remisie, bądź nie przegrywając z Piastem)
Komentarz
-
No to na górze wszystko może skończyć się już dziś. Jeśli Wisła wygra, to ma mistrza po wygranych derbach ( pozazdrościć), Ruch trzeci. Odra prowadzi, co może mieć znaczenie tylko w wypadku zdobycia przez Wisłę tytułu w tej kolejce, bo wtedy mogą liczyć na zdobycz punktową w Cracovie potrzebną do utrzymania.
Komentarz
-
Dostawił tylko nogę. Siedemnasty razraz!! dwa!! raz, dwa, trzy!! pięć, sześć, siedem, osiem!!
------------------------
Sportowy serwis, sportowy portal
Komentarz
Komentarz