Z. Chodziło mi o II ligę czyli 3 poziom... wogóle nie pomyślałem o tym jakie konsekwencje może mieć przywrócenie Polonii do Ekstraklasy, ale teraz przenoszenia i roszady to jest jakaś mega szopka.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Komisja Odwoławcza ds. Licencji Klubowych nie znalazła podstaw do rozpatrzenia w środę ponownie wniosku Polonii Bytom o przyznanie jej licencji na grę w piłkarskiej ekstraklasie.
Wystąpiła za to do Komisji ds. Nagłych PZPN z "sugestią", by sprawą Polonii zajęła się Komisja Licencyjna (czyli pierwsza instancja) po akceptacji tego faktu przez zarząd związku. Zarząd zbiera się w Warszawie w czwartek.
- Zostajemy w stolicy z prawnikami i będziemy chcieli przedstawić nasze racje podczas obrad zarządu, jeżeli oczywiście kwestią naszej licencji się zajmie. Naszym zdaniem były w środę podstawy do rozpatrzenia wniosku Polonii ale ... trudno. Nie składamy broni i walczymy dalej - powiedział dyrektor bytomskiego klubu Cezariusz Zając.
Z licencją dla Polonii jest duże zamieszanie. Zespół utrzymał się w ekstraklasie, jednak z powodów formalnych licencji nie dostał, bo nie złożył w terminie dokumentów finansowych. Bytomianie bronią się argumentując, że opóźnienie wynikało z opieszałości ZUS.
Komisja ds. Nagłych nakazała jeszcze raz rozpatrzyć wniosek Polonii. Miało to nastąpić w środę. W Bytomiu trwa nerwowe wyczekiwanie na finał "procesu licencyjnego". Od jego wyniku zależy bowiem w jakim składzie, z jakim budżetem, a nawet z jakim trenerem zespół będzie występował."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Komentarz
-
Zamieszczone przez kiubz Zobacz postaPS. Mort, to był 966 rok
Ja już w sumie poddałem się i nie ogarniam kto gdzie będzie grał. Zajrzę w tabelę koło grudnia, powinno być unormowane.
p.s. Ileż do uja jest tych instancji w sprawie licencji? I co w tym wszystkim robi PKOL???!Ostatnio edytowany przez Jastrząb; 713.OFMC
Komentarz
-
Zamieszczone przez Jastrząb Zobacz postap.s. Ileż do uja jest tych instancji w sprawie licencji? I co w tym wszystkim robi PKOL???!
PKOL jest bodajże najwyższą w Polsce gdzie mogą się kluby odwołać. Lubin np. ma teraz ostatnią szansę w postaci PKOL.
Pewny nie jestem.
Zamieszczone przez arczi Zobacz postaCiekawe czy w tej konstelacji znajduje się klub z Grodziska Wielkopolskiego. Byłby precedens
Komentarz
-
Zamieszczone przez crolick Zobacz postaŻeby było ciekawiej, rzekomo w następnej transzy dokumentów z prokuratury umoczonych ma być dalszych 6-7 klubów
Czyli nie dziwi wyjazd Drzymaly z Grodziska.
Taka akcja jak Amika-Lech, trudno sie do nich dopiepszyc a kupowali jedni i drudzy.
Komentarz
-
Zamieszczone przez RG Zobacz postaCzyli nie dziwi wyjazd Drzymaly z Grodziska.
Komentarz
-
Zamieszczone przez arczi Zobacz postaCiekawe czy w tej konstelacji znajduje się klub z Grodziska Wielkopolskiego. Byłby precedens
to dopiero byłby numer, gdyby kupili sobie... spadek"No pasaran!" ???
HEMOS PASADO !!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
zapomnieli o licencji, która raczej do KSP nie należy
Owszem, klub można kupić/sprzedać. Ale w takim układzie wszyscy zawodnicy.trenerzy Dyskobolii powinni się przygotowywać do gry na zapleczu Orange Ekstraklasy. A teraz to wygląda tak że to Groclin kupił Polonię i przeniósł się na Konwiktorską
Fuzja nie fuzja, kupił sprzedał. Dla mnie kluczową sprawą nie jest zakup żywego towaru w postaci kopaczy i ich trenejro, tylko orydynarny wykup miejsca w ekstraklasie. Co nie ma nic wspólnego zasadniczo z duchem sportu.
Odnośnie kupna "spadku" to wyczyny Dyskobolii z sezonu bodajże 2000/2001 (hurtowy zakup prawie wszystkich meczy na wiosne i "cudowne" ratunek I ligi) się niestety przedawniły. Ale zawsze jest nadzieja że może coś znajdzie późniejszego.
Komentarz
-
Wracając do tematu tego, która ekipa w której lidze, aż dziw bierze, że nikt jeszcze nie komentuje tego, że czarni zza miedzy prawdopodobnie dzięki Drzymale wskoczą do OE
Na początku pan D. chciał działać w dużych miastach z potencjałem kibicowskim, koniec końców wystarczyło mu samo duże miasto. Zresztą trochę inna sytuacja, bo to chyba nie Drzymała kupuje Polonię tylko podobno Polonia Dyskobolię (jej licencję). Cyrk..."Cause we're gonna do just anything,
We're gonna sing what we wanna sing(!!!)
And we'll wade through anything that you say!
We're all having too much fun,
We can't stop, we've only just begun,
We're gonna carry on for another day!"
Komentarz
-
Ekstraklasa SA ustaliła terminarz Ekstraklasy w sezonie 2008/2009. Jesienią rozgrywki rozpoczną się 25 lipca i potrwają do 7 grudnia. Podobnie jak w poprzednim sezonie zdecydowano o rozegraniu jesienią dwóch kolejek rundy wiosennej. W pierwszej kolejce Legia Warszawa zmierzy się na Łazienkowskiej z Lechią Gdańsk, w drugiej jedzie do Bełchatowa, a w trzeciej przeciwnikiem będzie Dyskobolia.
kiepskie te wakacyjne wojaże, liczyłem na jakiś weekend nad morzem
Komentarz
Komentarz