Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez casual Zobacz posta
    W związku z podziałem punktów, przy podtrzymaniu niezłej formy oraz przy odrobinie szczęścia Wisła ma szansę powalczyć nawet o puchary.
    Wątpię by chcieli , biorąc pod uwagę ich finanse nie na rękę im loty do Karagandy.

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
      Wątpię by chcieli , biorąc pod uwagę ich finanse nie na rękę im loty do Karagandy.
      Mega pierdololo. Pokonany w pierwszej rundzie przytula ok 200k euro. No chyba, że GTS lata złotym samolotem na gwiezdne paliwo, to musi kosztować.

Komentarz

• Jaki jest sens zaokrąglania punktów w górę ? Po podziale punktów tak Lech odrabia do nas 0,5 punkt pomimo ,że jest za nami w tabeli.
        Ból jest tymczasowy, chwała trwa wiecznie

Komentarz

• Jak wygląda sytuacja po podziale w przypadku, gdy tracimy do Jagi 1 punkt w rundzie zasadniczej? Dajmy na to, że ekipa z Białegostoku ma 56 punktów przed podziałem a my 55. Po podziale Jagiellonia ma zatem 28 i my również (skoro zaokrąglamy w górę). Czy z racji równej liczby punktów i lepszego bilansu w meczach bezpośrednich zaczynamy grupę mistrzowską z pozycji lidera? Pytanie niepełnosprytne, ale gubię się już w tych zasadach ESA37.

Komentarz

• Liczy się pozycja po rundzie zasadniczej - jeśli Jagiellonia zdobędzie ten punkt więcej po 30 kolejkach, to ona będzie pierwsza na starcie grupy mistrzowskiej. Tym samym, zaokrąglanie punktów de facto nic nie zmienia (poza czytelnością tabeli, w której nie ma połówkowych punktów) - jeśli Lech zyska pół punkta poprzez zaokrąglenie, i tak będzie musiał mieć punkt więcej od Legii na koniec, bo w przypadku równej ich liczby będzie za Legią.

Komentarz

• @kto

Dzięki!

Komentarz

• Co roku ta sama szopka w Lidze Plus +

349meczów*
                71 goli*
                58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                  Co roku ta sama szopka w Lidze Plus +

Szkoda strzępić ryja.

W Poznaniu jak widać zawsze najbardziej niedocenieni i pokrzywdzeni

Komentarz

• To jeszcze nic, Pawełek na pudle to jest hit
                    349meczów*
                    71 goli*
                    58 asyst*

Komentarz

• Są gdzieś pełne wyniki we wszystkich kategoriach?

e: dobra, mam: http://www.legia.net/wiadomosci,6956..._ligowcow.html

Niepokonane Miasto, niepokonany Klub...

Komentarz

• Ciekawe, że najbardziej przereklamowanym piłkarzem ligi zostaje Necid, który na dobrą sprawę zagrał raptem w 3 ligowych spotkaniach. Rozumiem, gdyby w większości spotkań grał i kopał się po czole, ale w takiej sytuacji takie wskazanie jest nieco dziwne. To już prędzej zamiast Necida bym na pudło wrzucił np. Krasicia z Lechii.

Cieszy, że nie tylko niektórzy na forumce zauważają, że Kuchy nie jest doceniany
                        Ostatnio edytowany przez klinton; 11455.

Komentarz

• Dobre są takie ankiety, bo nasi jeszcze bardziej zepną dupsko.

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                            Myślę, że się mylisz.

No, zobaczymy w każdym razie. Grają teraz jeszcze wyjazdowo z Łęczną, dość nieobliczalną, no ale teoretycznie spokojnie mogą tam wygrać. A potem podział punktów i dużo może się jeszcze wydarzyć.
                            Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                            - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                            Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez casual Zobacz posta
                              Myślę, że się mylisz.

No, zobaczymy w każdym razie. Grają teraz jeszcze wyjazdowo z Łęczną, dość nieobliczalną, no ale teoretycznie spokojnie mogą tam wygrać. A potem podział punktów i dużo może się jeszcze wydarzyć.
                              Wisła od czasu nowego trenera

Też jestem zdania, że będą walczyć o puchary więc tym bardziej drugie miejsce w tabeli jest lepsze od pierwszego
                              349meczów*
                              71 goli*
                              58 asyst*

Komentarz

• Zamieszczone przez Adrian Zobacz posta
                                Jeśli chcą zostać Mistrzem, mają wygrywać, nie patrzeć na innych, jakieś szacher macher. Pierwsi po 30 kolejkach, pierwsi po 37 kolejkach. Według tego co napisałeś, przy równej ilości punktów, po 37 kolejce Mistrzem zostanie Jagiellonia (dlaczego taką sytuację wykluczyłeś?).
                                Po pierwsze wygrać z Lechią, po drugie z Jagiellonią, po trzecie z zespołami z miejsc 5-8 (zarówno z Pogonią, jak i Wisłą Płock), po czwarte z Lechem po kolejnej bramce Hamalainena w ostatniej minucie .
                                Nigdy nie zrozumiem minimalistów - trenuj, walcz i wygrywaj.
                                Oczywiście tak byłoby najlepiej, z każdym wygrywać, golić frajerów, tu jest Legia Warszawa, z każdym jedziemy. Jednak rzeczywistość jest taka, że nie jesteśmy ani Bazyleą, ani Olympiakosem i jednak zazwyczaj i tak walczymy o tego mistrza do ostatnich kolejek, więc po prostu mówię jaki układ gier byłby moim zdaniem najlepszy dla nas.

A czemu wykluczyłem Jagiellonię jako mistrza? Jak patrzę na 90 minut.pl na tabelę po 9 kolejkach (Chyba właśnie wtedy wyleciał Alban) to mieliśmy od Jagiellonii 10 oczek mniej w 9 meczach. Teraz mamy 1 punkt mniej czyli jak widać, Jaga jest regularna, ale nie stać ją na zryw bo nie potrafi wygrać 2 meczów z rzędu na wyjeździe. Tylko Legia i Lech są w stanie zaliczyć jakąś lepszą serię zwycięstw. Do tego jak widać, my nie potrafimy grać z ogórkami, za to świetnie radzimy sobie z czołówką. Jagiellonia wręcz przeciwnie.
                                -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
                                -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

Pracuję...
                                X