Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Niestety na własnych śmieciach robią świetne wyniki nawet jak nie grają nic wielkiego. Tym bardziej trzeba spiąć poślady, żeby skończyć RZ na pierwszym miejscu i nie grać na wiosnę dwa razy w Gdańsku.
    „Próbuję czasem być taki skromny, że ja się nie znam na tej piłce i tak dalej. Ale powiedzmy sobie szczerze, ja od siedmiu lat jestem bardzo pilnym studentem tego co się dzieje w piłce nożnej, co się dzieje na świecie, jak to wygląda.”

Komentarz

• Lechia Legią stoi: Wawrzyniak, Borysiuk, Kuciak, Wolski.
      "Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
      Wiedźmin

Komentarz

• Bądźcie bardziej optymistami. Odrobilismy już do jagi punkty i tylko 1 pkt straty do 2 miejsca. Przyjdzie czas i na Lechię

Komentarz

• Meczu nie oglądałem więc jeśli ktoś widział to jak zagrali?
          Czy wynik odzwierciedla wydarzenia na boisku? Bo wiadomo jak czasem jest - wynik super a gra mizerna. Ktoś może coś więcej napisać?
          To powinno nas jeszcze bardziej mobilizować, że nie ma już całkowicie miejsca na jakiekolwiek gubienie punktów.

Komentarz

• Widać było jakość Lechii, choć jeszcze nie szczytową formę. Jaga nie miała wiele do powiedzenia. W tym momencie wyglądają lepiej od nas. To co było do strzelenia to strzelili, zasłużone zwycięstwo.

Komentarz

• Nie zgodzę się. Niby więcej utrzymywali się przy piłce, ale w pierwszej połowie Jagiellonia miała lepsze okazje.

edit: Lechia poza golem chyba tylko okazję, gdy Paixao nie trafił w piłkę.
              Ostatnio edytowany przez alfa; 13188.

Komentarz

• Zwycięstwo Lechii nie jest żadnym zaskoczeniem. Rozmiary może trochę tak, ale ta kolejka w kontekście Lecha i Lechii o niczym nie świadczy. Lechia do meczu z nami ma u siebie Cracovię i wyjazdy do Niecieczy, Chorzowa i Poznania i dopiero te mecze zweryfikują ich siłę i możliwości.

Komentarz

• Może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić, o co chodzi z tymi polskimi klubami? Piast Gliwice - wicemistrz Polski. Przychodzi nowy sezon i najpierw solidny wpierdziel w pucharach, a teraz bronienie się przed spadkiem z ligi. Podobnie było swego czasu z Ruchem, który również po występach w pucharach w lidze bronił się przed spadkiem. Przecież to jest jakieś kompletnie nieporozumienie. Nie wierzę w żaden tam "pocałunek śmierci". Bardziej pachnie mi to minimalizmem. Lepiej kopać się po czołach w śmiesznej polskiej lidze, a gdy nie daj Boże przytrafią się puchary, to najlepiej odpaść z nich jak najszybciej, bo po co męczyć się z drugim meczem w tygodniu, przelotami, treningami etc..

Komentarz

• Leicester nie jest polskim klubem, a spotkało ich coś nawet bardziej skrajnego. Oni wygrali ligę, rywalizację z kilkoma czołowymi drużynami świata, a teraz bronią się przed spadkiem.

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
                      Leicester nie jest polskim klubem, a spotkało ich coś nawet bardziej skrajnego. Oni wygrali ligę, rywalizację z kilkoma czołowymi drużynami świata, a teraz bronią się przed spadkiem.
                      To jak porównać gówno z czekoladą. Myśle że mimo wszystko obecny mistrz Anglii nie miałby żadnego problemu z naszym vice
                      Bo śnieg...

Komentarz

• ale jak zachowamy proporcje w różnicy lig to jest pewien wzorzec.

Może mi ktoś łopatologicznie wyjaśnić, o co chodzi z tymi polskimi klubami? Piast Gliwice - wicemistrz Polski. Przychodzi nowy sezon i najpierw solidny wpierdziel w pucharach, a teraz bronienie się przed spadkiem z ligi
                        im się trafiła 1 runda życia bo jak weźmiemy pod uwagę mecze od lutego do maja 2016 to już są 6 ekipą w lidze.

do tego z 5 ich najlepszych zawodników z zeszłego sezonu w klubie został tylko 1 (jesienią był jeszcze drugi).

podsumowując: jak cały twój zespól notuje spadek formy + sprzedajesz całą siłę napędową klubu to potem się bijesz o utrzymanie nawet jeśli wcześniej udało ci się doczłapać do drugiego miejsca w lidze.
                        no i jak ściągasz Masłowskich to potem twoja drużyna gra jak typowy Masłowski :P

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
                          Leicester nie jest polskim klubem, a spotkało ich coś nawet bardziej skrajnego. Oni wygrali ligę, rywalizację z kilkoma czołowymi drużynami świata, a teraz bronią się przed spadkiem.
                          To prawda, tylko że Leicester nadal gra w LM, awansowało do 1/8
                          Nie wiem jak tam w tym Piaście wygląda kadra w porównaniu do ubiegłego sezonu, gdy zostali wicemistrzem Polski, ale:
                          - runda życia
                          lub
                          - gdy klub awansuje do europejskich pucharów, to jego kadra jest rozmontowywana (np. Nespor czy Vacek)

Komentarz

• Nie wiem jak tam w tym Piaście wygląda kadra w porównaniu do ubiegłego sezonu,
                            u góry sezon obecny u dołu 15/16
                            zaznaczonych na żółto nie ma już w klubie z czego Zivec odszedł zimą a Mak złapał kontuzje w Sierpniu i od tego czasu nie gra

Komentarz

• Dzięki

Czyli mamy odpowiedź dlaczego Piast zaliczył taki regres. Nie ma 4 podstawowych zawodników, którzy byli siłą napędową Piasta.

Komentarz

• Zamieszczone przez looking1916 Zobacz posta
                                Dzięki

Czyli mamy odpowiedź dlaczego Piast zaliczył taki regres. Nie ma 4 podstawowych zawodników, którzy byli siłą napędową Piasta.
                                Po prostu są *ujowi i tyle

Taka ciekawostka:

Janekx89 ‏@janekx89 4 min.4 minuty temu
                                Więcej
                                Ciekawie się dzieje na giełdach bukmacherskich��przed #BBTLGD, kilka firm zablokowało kursy [email protected], na Lechię spory spadek z 2.45->1.92.
                                Ostatnio edytowany przez Benek; 52715.
                                349meczów*
                                71 goli*
                                58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

Pracuję...
                                X