Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez tomeck3145
    Nie. Ta różnica (w przypadku Freiburga i Lublina) wynika przede wszystkim z gigantycznej różnicy, ale klimatu a nie nakładów. Środkowa temperatura lutego we Freiburgu to 3.5 st. Celcjusza, a w Lublinie -2.5 stopnia. Te 6 stopni różnicy to jest przepaść. Oczywiście, im dalej u nas na zachód a w Niemczech na wschód to różnica jest mniejsza.

To nie jest tak, że w całej Europie środkowej jest identyczny klimat. W Polsce dominuje wpływ kontynentalny, zimny, ze wschodu, a na zachodzie Europy - oceaniczny z nad Atlantyku.
    Imo gdyby podgrzewania nie włączono 2 dni przed meczem, a 2 tygodnie to sytuacja byłaby zapewne inna, jednak to znowu rozbija się o koszty.
    "To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć!"

Bynajmniej to nie przynajmniej!

Komentarz

• Ja też oczywiście wolę, żeby przerwa trwała 2 miesiące a nie jak kiedyś czytam w PS, że mamy najdłuższą przerwę w Europie bodaj 111 dni. I tak idzie ku lepszemu a kartoflisk jest coraz mniej.
      -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
      -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

• Zamieszczone przez IX14
        Dziś w sprzedaży Skarb Kibica w Przeglądzie Sportowym.
        Nie rozumiem jednego. Jeszcze jest otwarte okienko transferowe, a oni wydają Skarb Kibica. Wiem, że jest tak co roku, ale dla mnie jest to dziwne, bo jeszcze mogą być roszady i składy się zmienią.

Komentarz

• Zamieszczone przez looking1916
          Nie rozumiem jednego. Jeszcze jest otwarte okienko transferowe, a oni wydają Skarb Kibica. Wiem, że jest tak co roku, ale dla mnie jest to dziwne, bo jeszcze mogą być roszady i składy się zmienią.
          Nie no, looking1916, nie przesadzaj . Bez sensu by chyba było wydawać Skarb Kibica w trakcie trwania rundy. Zresztą jak kiedyś czytałem PS, to pamiętam, że były drukowane w gazecie potem jakieś uzupełnienia składów, które można było sobie wyciąć (wyrwać) i dołączyć do skarbu. Teraz kupuję PS tylko jak są Skarby Kibica więc 100% pewności nie mam, ale wydaje mi się, że takie uzupełnienia również będą zamieszczone.

Komentarz

• No i ekstraklasa w najlepszym wydaniu wróciła na dobre. Pierwszy mecz i już takie męczenie buły, a kwintesencja to Visniakovs:

Komentarz

• Zamieszczone przez mski
              No i ekstraklasa w najlepszym wydaniu wróciła na dobre. Pierwszy mecz i już takie męczenie buły, a kwintesencja to Visniakovs:

https://twitter.com/bazyl19811/statu...25166948663297
              To jest ten kunszt, wiara we własne umiejętności. Nie to co jakieś BBVA czy inne Premier Ligi

Komentarz

• I od razu "piłkarski smoleńsk" w meczu Lecha

Komentarz

• No, no. 3 bramki z karnych. Ciekawe jak by to Legia miała w meczu 3 karne.
                  Spisek! Warszafka! Boniek za Legią! Gdzie Legia nie może tam sędzia pomoże!

Btw. Chyba jesteśmy jedyną drużyną w lidzie, której nie podyktowano jeszcze karnego w meczu.
                  "Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
                  Wiedźmin

Komentarz

• Zamieszczone przez Loko
                    Btw. Chyba jesteśmy jedyną drużyną w lidzie, której nie podyktowano jeszcze karnego w meczu.
                    Ale my mieliśmy w tym sezonie już podyktowanego karnego: http://www.futbol24.com/match/2016/0...aglebie-Lubin/

a w całej lidze każda drużyna miała już okazje by strzelić gola po rzucie karnym.

Komentarz

• Zamieszczone przez tomeck3145
                      To nie jest tak, że w całej Europie środkowej jest identyczny klimat. W Polsce dominuje wpływ kontynentalny, zimny, ze wschodu, a na zachodzie Europy - oceaniczny z nad Atlantyku.

umiarkowany kontynentalny (Kazachstan) - zimy siarczyste suche/wiosna, jesień wilgotne/lata gorące suche
                      umiarkowany morski (Wlk. Brytania) - zimy ciepłe wilgotne/wiosna, jesień suche/lata chłodne wilgotne
                      podzwrotnikowy wilgotny (Grecja) - zimy ciepłe wilgotne/lata gorące, przeważnie suche
                      podzwrotnikowy suchy (Iran)- zimy mroźne suche/lata upalne suche
                      okołobiegunowy wilgotny (Skandynawia) - zimy mroźne wilgotne/lata chłodne wilgotne
                      okołobiegunowy suchy (Syberia) - zimy siarczyste suche/lata ciepłe suche

Akurat w Polsce występuje klimat umiarkowany przejściowy kształtowany przez powyższe, jako że kraj znajduje się w centrum kontynentu, także wszystkiego jest po trosze. Z tego wychodzi że zimy w Lublinie są chłodniejsze niż we Freiburgu ale za to lata cieplejsze.

Komentarz

• Zamieszczone przez uho
                        Ale my mieliśmy w tym sezonie już podyktowanego karnego: http://www.futbol24.com/match/2016/0...aglebie-Lubin/

a w całej lidze każda drużyna miała już okazje by strzelić gola po rzucie karnym.
                        Faktycznie, przeoczyłem. Moja wina.
                        "Błędy też się dla mnie liczą. Nie wykreślam ich ani z życia, ani z pamięci. I nigdy nie winię za nie innych"
                        Wiedźmin

Komentarz

• W Gdańsku już 2-0, jednak musimy gonić Lechie.
                          Mioduski won
                          Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37
                          Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą

Komentarz

• Zamieszczone przez Darex13
                            W Gdańsku już 2-0, jednak musimy gonić Lechie.
                            Wiadomo, że remis byłby najkorzystniejszy, choć ich wygrana też problemem nie jest, wszakże jeszcze z nimi zagramy. Poza tym myślę, że nie ma się co bać legijnych odpadów

Komentarz

• Poklepali Jagę 3:0 a gra całkiem całkiem. Trzeba gonić jak najszybciej bo mogą się rozpędzić.

Komentarz

• Meczu nie ogladalem ale jak patrze na sklad to maja naprawde niezla ekipe. Legia sprsed pary lat tyle ze z Krasiciem i bracmi Paixao. Moze byc calkiem interesujaco.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎