Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Komentarz
-
Poniżej nasz i Lechii terminarz.Na moje oko do końca roku powinniśmy odrobić 2 pkt. Czyli będzie strata podobna do zeszłego roku. Zresztą gdzieś wczoraj przeczytałem, że Lechia ma identyczną zdobycz punktową jak Piast w zeszłym roku po 13 kolejkach.
Tak jak pisałem już wcześniej, odrobić stratę do Lechii będzie bardzo trudno i obecnie nie powinni zaprzątać sobie tym głowy. Puchary muszą być więc liczę, że wiosna będzie nasza
Korona Kielce - Legia Warszawa/Arka Gdynia-Lechia Gdańsk +2
Legia Warszawa - Cracovia/Lechia Gdańsk-Pogoń Szczecin 0
Jagiellonia Białystok - Legia Warszawa/Lechia Gdańsk-Wisła Płock -2
Śląsk Wrocław - Legia Warszawa/Lechia Gdańsk-Górnik Łęczna 0
Legia Warszawa - Wisła Płock/Wisła Kraków-Lechia Gdańsk +2
Piast Gliwice - Legia Warszawa/Lechia Gdańsk-Śląsk Wrocław 0
Legia Warszawa - Górnik Łęczna/Korona Kielce -Lechia Gdańsk 0349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianieKomentarz
-
(rozmowa z sierpnia)
Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”Komentarz
-
349meczów*
71 goli*
58 asyst*
-
Piszesz, że stratę do nich będzie bardzo trudno odrobić i żeby nie zaprzątać sobie tym głowy oraz, że ważne jest wywalczenia miejsca dającego prawo gry w pucharach. Ja to rozumiem jako godzenie się z sytuacją (ew. dopuszczanie sytuacji), w której nie odrobimy straty do Lechii i pozostaje nam walka o miejsca 2-3.
Ale dalej twardo obstajesz przy tym, że w sierpniu miałeś rację i nie ma się co Lechii obawiać.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
-
Piszesz, że stratę do nich będzie bardzo trudno odrobić i żeby nie zaprzątać sobie tym głowy oraz, że ważne jest wywalczenia miejsca dającego prawo gry w pucharach. Ja to rozumiem jako godzenie się z sytuacją (ew. dopuszczanie sytuacji), w której nie odrobimy straty do Lechii i pozostaje nam walka o miejsca 2-3.
Ale dalej twardo obstajesz przy tym, że w sierpniu miałeś rację i nie ma się co Lechii obawiać.
Ps. Serce cały czas wierz, że to my będziemy się cieszyć w czerwcu349meczów*
71 goli*
58 asyst*
-
Myliłeś się w sierpniu, mylisz się i teraz.
1. Lechia będzie głównym kontrkandydatem do mistrzostwa (bo mają mocny skład).
2. Stratę odrobimy.
-
349meczów*
71 goli*
58 asyst*
-
1) Lechia to nie Piast i będzie w stanie grać równo przez cały sezon. Nie spuchną na wiosnę. Średnia punktowania może im lekko spaść (zacznie się ogólne spinanie na Lechię), ale na pewno nie spowolnią aż tak bardzo.
2) Lechia ma korzystny kalendarz. Za sobą mają mecze w Warszawie, Białymstoku, Krakowie i Lubinie. Z trudnych wyjazdów została im Arka i Poznań, ewentualnie drugi Kraków. U siebie są bardzo mocni.
3) Do końca grudnia godzimy ligę z Ligą Mistrzów. To zawsze ma wpływ na wyniki ligowe.
4) Lechia odpadła z Pucharu Polski. Całą moc puszczą na ligę.
5) Liga woli mieć mistrza w Gdańsku niż w Warszawie. W ostatnich meczach rundy wiosennej i potem finałowej nie spodziewałbym się maksymalnego zaangażowania rywali Lechii. (mają do tego prawo, ich dvpa).
6) Dwanaście punktów to ogromna strata. Nawet uwzględniając podział, to przystępując do rundy finałowej ze stratą 4-6 punktów i z perspektywą meczu w Gdańsku nie łasiłbym się na mistrzowską fetę w Warszawie
W zasadzie jedyna realna szansa to rozpad Lechii w zimę. Cały ten projekt jest dość brawurowy i być może dojdzie tam do jakichś tarć wewnętrznych, które skończą się wyprzedażą ekipy. Ale nie wydaje mi się. Są bardzo blisko pierwszego w historii mistrzostwa kraju. Jeśli projekt ma się posypać to raczej stanie się to w lipcu.Komentarz
-
Pisałem to rok temu jak goniliśmy Piasta i zdanie podtrzymuję- problem nie leży w rywalach tylko w nas. Jak zaczniemy grać na miarę potencjału jakim dysponujemy to ich przegonimy.
To, że mamy o klasę lepszy zespół pokazał ostatni mecz w Warszawie.
Lechia to taka trochę chimeryczna drużyna (zresztą podobnie jak my) mogą wygrać 5:0, by za chwilę umoczyć np. w Kielcach.
Także moim zdaniem to czy dogonimy Lechię czy nie zależy tylko od nas. Na pewno Lechiści nie raz jeszcze pogubią punkty.
Tzreba zacząć regularnie wygrywać. Tylko tyle i aż tyleKomentarz
-
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
Dokładnie tak jak my
Problem z gonieniem jest jeden- zanosi się na to, że nie będziemy gonić tylko Lechii (co byłoby odpowiednikiem ubiegło sezonowego gonienia Piasta), ale jeszcze Jagę, Niecieczę i może Zagłębie. A to już dużo.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".Komentarz
Komentarz