Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Marcino Zobacz posta
    Mocna kadra, a pewnie jeszcze sporo kasy do wydania. Za rok możemy się z Nimi męczyć jeszcze bardziej.
    o ile:
    - właściciele będa podchodzić rozsądnie do tematu prowadzenia klubu, a nie tak jak na początku: transfery transfery!
    - piłkarzom nie znudza się metody Nowaka

Komentarz

• Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta
      Tylko porównaj liczbę tych wpadek. My jesteśmy liderem przed ostatnią kolejką, oni dzięki reformie grają jeszcze o puchary. Ja nie mówię że to jest zła drużyna, jak się zepną to potrafią dobrze grać w piłkę. Po prostu dorobek punktowy mówi, że w tym sezonie aż tak na te puchary wcale nie zasłużyli.
      Cóż - pewnych rzeczy trzeba sie nauczyć. Najczęściej na błędach. Pytanie, czy zarząd w Gadańsku jest na tyle pojętny, żeby wyciągnąć odpowiednie wnioski z kończącego się sezonu.
      Legii przyda się solidna konkurencja. Nasi jakoś mają tendencję do spoczywania na laurach. Mocny rywal byłby być może dobrym motywatorem.
      Może to być i Lechia.
      koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• 7. Komisja postanowiła nałożyć nadzory infrastrukturalne na następujące kluby: Górnika Łęczna, Legię Warszawa i Ruch Chorzów ze względu na występujące nieprawidłowości w zakresie wymogów infrastrukturalnych, co do których kluby zostały zobowiązane do ich usunięcia do 30 czerwca 2016, przy czym w przypadku Ruchu Chorzów wymóg dotyczący oświetlenia boiska musi być spełniony do 15 października 2016. Ponadto Komisja postanowiła nałożyć nadzór infrastrukturalny na Podbeskidzie Bielsko-Biała ze względu na trwający proces odbiorów związanych z zakończeniem budowy stadionu.
        Wie ktoś o co chodzi?
        349meczów*
        71 goli*
        58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Komunikat Klubu
          Autor: Legia Warszawa

W związku z dzisiejszą decyzją Komisji ds. Licencji Klubowych PZPN o przyznaniu Legii Warszawa licencji na grę w Ekstraklasie oraz w rozgrywkach europejskich pucharów Klub informuje, że zastosowany przez Komisję ze względu na ''drobne naruszenia kryteriów infrastrukturalnych'' tzw. nadzór infrastrukturalny dotyczy w szczególności kwestii punktów depozytowych dostępnych na naszym stadionie.
          Legia Warszawa zawsze przywiązuje najwyższą wagę do wszystkich wymogów związanych z infrastrukturą sportową. Stadion Miejski im. Józefa Piłsudskiego należy do najnowocześniejszych zarówno w Polsce, jak i w Europie, gdzie przy okazji meczów europejskich pucharów jest zawsze wysoko oceniany przez goszczące na nim kluby, delegatów UEFA oraz ekspertów takich organizacji jak European Club Association czy European Stadium and Safety Management Association, których Legia Warszawa jest cenionym członkiem.

Klub przyjmuje do wiadomości, że niektóre wymogi przewidziane w Podręczniku Licencyjnym PZPN są w poszczególnych punktach odmienne od standardów europejskich. Legia Warszawa zobowiązała się do terminowego podjęcia działań realizujących zalecenia eksperta PZPN w tym zakresie. W związku z tym brak jest jakichkolwiek ryzyk związanych z procesem licencyjnym na poziomie krajowym i europejskim.

Komentarz

• Ktoś kojarzy kiedy ostatni raz zdarzyła się sytuacja, że lider przed ostatnią kolejką stracił mistrzostwo w ostatniej kolejce?

Komentarz

• Zamieszczone przez Oddyssey Zobacz posta
              Ktoś kojarzy kiedy ostatni raz zdarzyła się sytuacja, że lider przed ostatnią kolejką stracił mistrzostwo w ostatniej kolejce?

Szalke w sezonie 2006/2007

Wisła w sezonie 2009/2010

Fenerbacze w sezonie 2009/2010

Benfika w sezonie 2012/2013

itp.

Za:
              Zgrabne zestawienie na weszło.

Komentarz

• Zamieszczone przez Yurij Zobacz posta
                Szalke w sezonie 2006/2007

Wisła w sezonie 2009/2010

Fenerbacze w sezonie 2009/2010

Benfika w sezonie 2012/2013

itp.

Za:
                Zgrabne zestawienie na weszło.
                Chodziło mi o polską ligę. W sezonie 2009/2010 przed ostatnią kolejką liderem był już Lech i to on sięgnął po mistrzostwo.

Komentarz

• Znalazłem sezon 1981/82

Sląsk -Wisła 0:1
                  Ruch - Widzew 1:1

Widzew 39 pkt
                  Śląsk 39 pkt

Komentarz

• Zamieszczone przez Podróżnik Zobacz posta
                    Znalazłem sezon 1981/82

Sląsk -Wisła 0:1
                    Ruch - Widzew 1:1

Widzew 39 pkt
                    Śląsk 39 pkt
                    Ciekawostka:

Sezon 81/82 mogli wiślacy spisać na straty. Bez żadnych problemów uplasowali się na 8. miejscu w ekstraklasie, ale tylko kilka meczów rozegrali na wysokim poziomie. (...) Wygrywając w ostatniej kolejce we Wrocławiu, odebrali mistrzowski tytuł Śląskowi. Zrobili przy okazji - nie ukrywajmy - niezły interes. Gospodarze, chcąc pozbyć się niepotrzebnych, dodatkowych stresów, zaproponowali Wiślakom określoną gratyfikację finansową za ... wyrozumiałość na boisku. Nie próżnował jednak główny konkurent Śląska, łódzki Widzew. Przebił ofertę Wrocławian, oferując wypłatę w twardej walucie. Przy Oporowskiej trwał zażarty bój. Wisła grała doskonale. W 51. minucie Skrobowski pokonał Jareckiego, a jego partnerzy walczyli jakby wygrana dawała zdobycie Pucharu Europy. W przypływie desperacji za gospodarzami ujął się arbiter Alojzy Jarguz, w 84. minucie dyktując dla nich karnego. Janusz Adamczyk obronił jednak strzał Tadeusza Pawłowskiego i wynik 0-1 nie uległ zmianie.

Jedenaście lat później w/w Pawłowski na łamach prasy zarzucił Wiśle (konkretnie Zdzisławowi Kapce) nielojalną grę na dwie strony. W Krakowie podsumowano go 'jeżeli należało się do swoistego, sportowego podziemia, to niezbyt elegancko jest własną nieudolność w prowadzeniu lewych interesów składać na karb niecnych praktyk parnerów
                    źródło: http://historiawisly.pl/wiki/index.p...k_Wroc%C5%82aw
                    Proszę tu nie jeździć bo hałas jak na produkcyjnej hali
                    ONI MAJĄ PARAGRAFY A MY MAMY GRANATY W GĘBIE KTÓRE MOGĄ NAM WYPALIĆ
                    Szemrane typy co chcą czyścić nam morale, znowu wmawiać, że kolorowe znacze szare
                    Dzielić nas jak nigdy dotąd, leczyć swe kompleksy - ja mam tego potąd!

Komentarz

• Niech ten Śląsk daruje sobie już strzelanie goli w tym meczu, a Zabrze robi wypad z ligi

Komentarz

• Żabole na razie na plus czekamy na koniec meczu.

Komentarz

• Łęczna już tego nie ogarnie, trzeba liczyć na Niecieczę

Komentarz

• Ale nakurviają w Bielsku.
                            A Zabrze czuję w kościach niestety wciśnie bramę.

Komentarz

• To Łęczna pewnie poleci. Pewnie Ksg między 80 a 90 min wwepchnie na 2:1

Komentarz

• Żabole wiadomo jak Zabole...ale według mnie chyba lepiej jechać w przyszłym sezonie na wyjazd do Zabrza niż Łęcznej. Ja zawsze wolałem by w ekstraklapie grały jakieś znane kluby z tradycjami i kibicami aniżeli wsie typu Nieciecza (choć ta ma pewne utrzymanie niestety).

Komentarz

Pracuję...
                                X