Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Koko Zobacz posta
    Od dawna czytając komentarze stricte piłkarskie na temat Legii szyderczo się uśmiecham. Po 4:0 rozkminki na kogo wpadniemy w eLM. Po 0:0, że pedały. Ta liga jest dla mnie tak buraczana, że nawet zdobycie w niej mistrzostwa nie spowoduje, że zacznę z piłkarzami przybijać piąteczki i skandować ich nazwiska. Z takim składem i budżetem już powinniśmy świętować mistrzostwo i nawet jak piłkarze je zdobędą dla mnie nie zmażą kiepskiego obrazu tego sezonu. Dla mnie to po prostu obowiązek i mi na tym zależy, bo w historii Legii będzie kolejne mistrzostwo, ale o tym, że zdobył je Rzeźniczak, Duda czy ktoś inny kompletnie pamiętać nie będę. Nie utożsamiam się z tymi zawodnikami kompletnie i nie sądziłem, że mecz z Piastem będzie decydujący o tytule. Nawet nie chcę myśleć na jakim stresie pojadą znów (!) do Gdańska nasi kopacze jak go nie wygrają. A tam już wszystko jest możliwe, tym bardziej, że Lechia na mecze z Legią zawsze wychodzi naładowana podwójnie. Legia jeśli wygra ligę to w moim przekonaniu tylko słabością innych rywali, bo w tej lidze nie widać obecnie potentatów. Jeden bardzo klasowy rywal i myślę, że Legii nie byłoby tak łatwo o kolejne sukcesy. Zamiast polegać na tym, trzeba po prostu budować mocną drużynę i eliminować słabe ogniwa po każdej rundzie, bo jak dla mnie ten zespół jest po prostu nijaki. Nawet nie marzę w takim składzie o LM, bo jak dla mnie zwyczajnie Legia jest teraz na to za słaba. W lecie bez porządnych wzmocnień ten zespół nie zrobi progresu na miano LM i w tym cała nadzieja, że prezesi sięgną trochę do kieszeni. Wygranie tej ligi przez Piasta to by było naprawdę niezłe podsumowanie poziomu polskiej piłki podwórkowej... Aż strach pomyśleć ich wyniku w eLM, bo wątpię by przeszli więcej niż 1 rundę.
    Przecież tu nie trzeba żadnego podsumowania. Ta liga jest tragicznie słaba i wygranie jej przez Piasta to byłoby jedne z wielu potwierdzeń tego faktu.
    Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• Wiary w lamusów biegających w koszulkach Legii nie mam za grosz. Przepłaceni nieudacznicy znowu ośmiesza nas i klub.

Komentarz

• I nawet jak wygramy z Piastem to jestem o tym przekonany, że losy mistrzostwa będą się ważyły w meczu z Pogonią, bo nasi kopacze znowu czując się jak bardzo są zajebiści nie dojadą na mecz w Gdańsku. Jak nawet taki trener jak Czerczesow nie potrafi im wbić do głowy, że nikt się przed panami piłkarzami nie położy i trzeba zapieprzać w każdym meczu to nie wiem kto może to zrobić.
        "Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."

Komentarz

• Ale co ma im wbić? Może im kłaść do tych zblazowanych łbów co trening, ale to nie gwarantuje, że nagle wzbiją się na wyżyny swoich umiejętności. Mamy po prosty przeciętniaków, którzy poza paroma wyjątkami (Jodłowiec, Hlousek, Nikolić itp.) nie gwarantują absolutnie żadnej jakości.

Więcej transferów typu Borysiuk, Vranjes, a na pewno poziom będzie regularnie wzrastał.
          A Melanż Trwa...

Komentarz

• A ja wam mówie że mimo wszystko zdobędą tego mistrza. Będziemy co prawda drżeć do końca, czyli do Pogoni, ale feta będzie. Tylko po sezonie przydałby sie huragan w tej drużynie, bo nie wróże dobrze na przyszłość. Nie będe sie wypowiadał na temat pozbywania sie grajków bo nie znam sie na piłce Wiem tylko że Boguś MUSI sięgnąć do kieszeni i kupić jakichś kocurów na nowy sezon, bo z tym składem to my daleko nie zajedziemy. Tyle na ten moment o nas i górze tabeli. Co do spadkowej, to coraz bardziej zaczyna mi sie podobać kolejność miejsc 15-16. Od początku sezonu z całego serca życze spierdolenia sie z hukiem z ligi zeszłorocznym dupodajkom z Zabrza. Mimo że kibicowsko troche szkoda, ale kara za rozkładanie nóg musi być. Drugą ekipą której zdecydowanie nie chce w ekstradupie, jest Podbeskidzie. Tutaj jedynym aspektem jest ten kibicowski, do ich grajków w zasadzie nic nie mam. A w przyszłym sezonie pożegnałbym tych od kostki i na ten moment to Łęczna/Ruch. Antyfutbol aż oczy bolą.
            Bo śnieg...

Komentarz

• Dokładnie w poniedziałek zdobywamy puchar ,a mistrz jest NASZ !

Skąd jest ta jebana ***** Stępniewski ? Bezczelna gruba świnia - gość łapie Gui za szyje ,a ta ***** opowiada o walce o piłke i oczywiście przy karnym też kłamie w oczy ŚMIEĆ ....
              Ostatnio edytowany przez stary wyga; 13667.

Komentarz

• Zgadzam się z Tobą @Koko, ale myślę, że jakby był klasowy rywal dla Nas to i Nasze grajki grałyby z większą motywacja. A tak to odpuszczają, bo wiedzą, że nikt im nie zagrozi. Stąd takie wyniki w Lubinie czy Chorzowie. Wy myślicie, że chce im się angażować, jak już zostali ogłoszeni mistrzami? To jest prawda, że wszystko kwestia głowy. Brakuje silnego przeciwnika, niestety.

Komentarz

• Dobry piłkarz od słabego piłkarza różni się tym, że temu pierwszemu zdarzają się słabsze mecze, natomiast temu drugiemu zdarzają się dobre występy.
                  Jak tak się przyjrzeć naszej kadrze no to jednak dupy nie urywa. Do dobrych piłkarzy można zaliczyć Pazdana, Jędrzejczyka, Hlouska, Guilherme, Jodłowca i Nikolicia. Czyli zaledwie połowa "jedenastki", o jakiejkolwiek rezerwie nie wspominając.
                  Czterech ludzi od defensywy i dwóch od ofensywy. Zero skrzydłowych, zero rozgrywających - o jakim "wciąganiu ligi" czy "mocnym składdzie" my mówimy?
                  Tysiąc lat przeminie, Żyleta nie zginie... !

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                    Patrząc na terminarz to stawiam ze Podbeskidzie spadnie na pewno, Górnik Łęczna się utrzyma a W ostatniej kolejce w meczu Termalica -Górnik wyłoniony zostanie drugi spadkowicz.
                    Ja bym tak tego nie przesądzał, w najbliższej kolejce myślę że będzie piłkarski poker w Bielsku. Rok temu w ostatniej kolejce Korona ograła u siebie nie walczące o nic Podbeskidzie 3-1 i zapewnila sonie utrzymanie. Do tego trenerem Górali jest obecnie Ojrzyński. Moim zdaniem pewna jedynka po dobrym kursie. Inna sprawa,że jak Łęczna wygra w starciu Górników to Podbeskidzie ratuje tylko wygrana w Łęcznej w następnej kolejce, ale na pewno nie mówiłbym że już spadli.
                    -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
                    -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

• Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta
                      Ja bym tak tego nie przesądzał, w najbliższej kolejce myślę że będzie piłkarski poker w Bielsku. Rok temu w ostatniej kolejce Korona ograła u siebie nie walczące o nic Podbeskidzie 3-1 i zapewnila sonie utrzymanie. Do tego trenerem Górali jest obecnie Ojrzyński. Moim zdaniem pewna jedynka po dobrym kursie. Inna sprawa,że jak Łęczna wygra w starciu Górników to Podbeskidzie ratuje tylko wygrana w Łęcznej w następnej kolejce, ale na pewno nie mówiłbym że już spadli.
                      Ojrzynski? )
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Przepraszam, mój wielki błąd, oczywiście Podoliński Taka karuzela trenerska u nas, że już mi się pomieszało. Ale i tak myślę, że się odwdzięczą za ostatnią kolejkę w zeszłym sezonie.

Komentarz

• Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta
                          Przepraszam, mój wielki błąd, oczywiście Podoliński Taka karuzela trenerska u nas, że już mi się pomieszało. Ale i tak myślę, że się odwdzięczą za ostatnią kolejkę w zeszłym sezonie.
                          Jakby trenerem był Ojrzyński to taka opcja pewnie byłaby możliwa
                          349meczów*
                          71 goli*
                          58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                            Jakby trenerem był Ojrzyński to taka opcja pewnie byłaby możliwa
                            Jakoś Ojrzyński zawsze kojarzył mi się tylko i wyłącznie z Podbeskidziem i Koroną. A przecież on w Zabrzu był jeszcze w tym sezonie. Zobaczymy jak będzie, ja w każdym razie będę grał jedynkę, po pierwsze z tego powodu o którym pisałem, po drugie to Podbeskidzie nie jest aż tak ostatnie żeby wszystko moczyć, a i Korona zbyt dawno nie przegrała jak na takich przeciętniaków.

Komentarz

• To w Amice będzie wyprzedaż, po dzisiejszej porażce brak pucharów u nich. Oj szykuje się chudy rok

Komentarz

• Pytanie do ''analityków'' po dzisiejszej porażce Pogoni. Czy wygrana Zagłębia w następnej kolejce u siebie z Lechem daje już im na 100% puchary, czy w przypadku porażki Legii w Gdańsku Zagłębie będzie jeszcze musiało powalczyć w ostatniej kolejce w Gliwicach?
                                Ceterum censeo Carthaginem esse delendam

Komentarz

Pracuję...
                                X