Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Pogoń bez Czerwinskiego, Fojuta i Węgra. Urwanie punktów Piastowi oceniam teraz w kategorii cudu.

Komentarz

• Andrzej Kotala zapowiedział, że nie udzieli Ruchowi pożyczki w wysokości 18 mln zł! Fragment, w którym jest mowa o nieudzieleniu pożyczki

„Nie udzielę pożyczki w wysokości 18 mln zł, na którą pan prezes Ruchu nie przedstawił zabezpieczeń. Na dzień dzisiejszy jedynym zabezpieczeniem jest mniejszościowy akcjonariusz, który dał zabezpieczenie do wysokości 6 mln zł. (…). Jest propozycja, aby 12 mln zł wróciło do budżetu i zostało przeznaczone na budowę stadionu Ruchu. (…). Nie tworzymy nowych struktur, tylko na bazie istniejącej spółki realizujemy to zadanie. Z pożyczki wracamy do budowy, do inwestycji. 12 mln zł, które było w budżecie wraca na tą samą pozycję. Jeżeli coś się wydarzy, że faktycznie spółka Ruch Chorzów przedstawi zabezpieczenie i będzie można udzielić pożyczki to jej udzielimy Na tą chwilę nie widzę innej możliwości. Prezydent nie ukrywa, że według niego prezes Ruchu Chorzów Dariusz Smagorowicz powinien podać się do dymisji. – W mojej ocenie jest to osoba niekompetentna. Prezydent dodaje, że prezes nie spełni trzech podstawowych elementów związanych z zabezpieczeniem pożyczki. – Jest to osoba niekompetentna i niewiarygodna, tej umowy nie możemy podpisać. (…). Pierwsza transza, na którą jest zabezpieczenie ma na celu pozyskanie licencji. (…). niestety nieodłącznym elementem tej pożyczki jest spłacenie funduszu (…). Jeżeli tego spółka Ruch Chorzów nie spłaci fundusz, to ogłosi upadłość. My cały czas się staramy, pomimo opieszałości prezesa, ciągle stwarzamy możliwość, aby ta pożyczka była udzielona. (…). Mam nadzieję, że zanim dojdzie do kolejnych transz pożyczki to będzie już inny prezes. (…). Nie zamykamy drogi do uzyskania licencji.”

„Na tą chwilę nie mamy zabezpieczeń by udzielać pożyczki na 18 mln zł. Stwarzamy jedynie możliwość spółce Ruch Chorzów, po przedstawieniu zabezpieczeń wrócenie do tematu pożyczki. Na dziś mamy możliwość pożyczenia 6 mln zł.”
      jeśli decyzja się utrzyma to Ruch leci z ligi?
      LEGIA TO MY
      Freedom for Mary Wagner!!!

Komentarz

• Zrobiłem symulacje co by było gdyby w pozostałych meczach padły wyniki identyczne jak te w rundzie zasadniczej ( tak, wiem, ze to bez sensu i szanse na to są prawie zerowe ).
        "Nigdy nie mów wszystkiego, co wiesz." Roger H. Lincoln

Komentarz

• No to Filipiak koryguje postawę swojego treneiro:
          "Nie chcę komentować słów trenera o tym, że nie jesteśmy jeszcze gotowi do gry w europejskich pucharach. Wszyscy działamy w stresie. Piłkarze i trener mają jednak wyznaczone premie za awans do pucharów – mówi nam Janusz Filipiak, właściciel Cracovii. – Nie zgadzam się, że Liga Europy to pocałunek śmierci. Chcemy wzmacniać zespół, a ewentualna porażka w pucharach nie będzie problemem. Dla mnie ważne jest, żeby w nich pokazać i uczestniczyć – dodaje Filipiak."

Komentarz

• Nie zgadzam się, że Liga Europy to pocałunek śmierci. Chcemy wzmacniać zespół, a ewentualna porażka w pucharach nie będzie problemem.
            a po słabszych pierwszych kolejkach będzie gadka w stylu "trener ma pełne wsparcie zarządu" i po tygodniu go pogonią

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta

Sugerując się dzisiejszym treningiem Lecha wyjdzie on bez piątki podstawowych graczy - takie tam info dla grających u buka
              Chyba koledzy mieli słabe źródło

349meczów*
              71 goli*
              58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Chyba porażka jednej z tych dwóch drużyn przekreśla europejskie puchary u przegranych.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta

https://twitter.com/lechpoznan
                  Na to wygląda

Zamieszczone przez looking16 Zobacz posta
                  Chyba porażka jednej z tych dwóch drużyn przekreśla europejskie puchary u przegranych.
                  Nawet nie chyba - Lech ma jeszcze szansę z PP w razie przegranej. Dla nas być/nie być - nawet remis to eliminacja - choć jak zawsze wszystko zależy też od innych zespołów
                  Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
                  Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta

https://twitter.com/lechpoznan
                    Trzeba przyznać wyszło na Twoje. Ja nie opierałem się na żadnych źródłach, tylko własnym przeczuciu i źle przewidziałem intencje Urbana. Dla nas to nawet lepiej, wystawił pierwszy skład i pewnie podobny wybiegnie w poniedziałek. Wynik fatalny dla Lecha i w kontekście naszej porażki w Lubinie słaby dla Lechii. Z Ruchem wezmą jeszcze 3 punkty a potem prawdopodobnie dwa bardzo ciężkie mecze o życie.
                    -Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
                    -Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!

Komentarz

• Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta
                      Trzeba przyznać wyszło na Twoje. Ja nie opierałem się na żadnych źródłach, tylko własnym przeczuciu i źle przewidziałem intencje Urbana. Dla nas to nawet lepiej, wystawił pierwszy skład i pewnie podobny wybiegnie w poniedziałek. Wynik fatalny dla Lecha i w kontekście naszej porażki w Lubinie słaby dla Lechii. Z Ruchem wezmą jeszcze 3 punkty a potem prawdopodobnie dwa bardzo ciężkie mecze o życie.
                      Idealny wynik Lech już raczej bez szans na 3-4 miejsce a Lechia zgodnie z moimi oczekiwaniami może stracić te szanse w meczu z nami
                      349meczów*
                      71 goli*
                      58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• No i kur... z Zabrza się utrzyma

Komentarz

• I niby ten Ruch , który dostaje w ciry od każdego ma grać jak równy z równym w meczu z Piastem za 11 dni?
                          Mioduski ,Vukovic OUT !

Komentarz

• Niech poleci Łęczna i Termalica. Nic w moim mniemaniu do ligi nie wnoszą i są mi totalnie obojętni. Termalica była fajną ciekawostką. Taka baba z wąsami z cyrku. Zobaczyć raz i starczy. Zabrzanom życzę jak najgorzej ale wolę ich sto razy ze swoja Torcidą, nowym stadionem i ekipą wyjazdową niż Niecieczę, Podbeskidzie, Łęczną czy kiedys Belchatow.
                            "Nigdy nie mów wszystkiego, co wiesz." Roger H. Lincoln

Komentarz

• Zamieszczone przez IX14 Zobacz posta
                              I niby ten Ruch , który dostaje w ciry od każdego ma grać jak równy z równym w meczu z Piastem za 11 dni?
                              O nie, a jak nie zagrają to będziemy musieli u siebie wygrać z Piastem i Pogoń. Ale może temu Ruchowi się jednak uda, i wtedy liga mistrzów nasza!

Komentarz

• Czyli wszystko wyrównane. Ruch gra mecz życia, walczy jak wściekły o wszystko z Legią, ten mecz może dać im mistrzostwo, no ale swoje już zrobili kilka dni temu to teraz można odpuścić Cracovii no bo wiadomo, to nie Legia .... Smutne.

Komentarz

Pracuję...
                                X