Piast gra z Pogonią,z nami,z Ruchem,na koniec Zagłębie.Vacek wraca na mecz z nami, z Pogonią oraz Ruchem Piast nie powinien mieć problemów.4 kolejki 4 mecze prawdy, w naszym wypadku 5 meczów.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Ekstraklasa
Zwiń
X
-
Popatrzyłem na układ gier, zastanawiałem się, jakie wyniki są wg mnie najbardziej prawdopodobne i wyszło mi, że
1. Legia
2. Piast
3. Zaglebie
4. Cracovia
A gdyby miał być koncert życzeń, to widziałbym Lechię na 3 i Lecha na 4 miejscu.
Niech sobie pojeżdżą w ciekawe miejsca i pozwiedzają Islandie, Azerbejdżan, Gruzję czy Kazachstan.
Z jednej strony fajnie się pośmiać, jak odpadną, z drugiej - im dłużej grają, tym trudniej im będzie w lidze, a punkty do rankingu krajowego też nie byłyby złe.
Także wcale bym sie nie obraził za puchary dla Lecha i Lechii.
Przeżyłem już czasy, gdy "najgorszym wrogiem" był Górnik, Widzew, Wisła, Lech. Przyzwyczaiłem sie do tego, że wszyscy są wrogami i nie wartościuję, kto bardziej, więc miejsca od 2 w dół niezbyt mnie emocjonują poza innym kątem niż potencjalna korzyśc dla (L).koko koko Skorza spoko...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Yevaud Zobacz postaPopatrzyłem na układ gier, zastanawiałem się, jakie wyniki są wg mnie najbardziej prawdopodobne i wyszło mi, że
1. Legia
2. Piast
3. Zagłębie
4. CracoviaNie o koncert życzeń, tylko o najbardziej realny scenariusz. Jak dla mnie Pogoń - bo mają niezły terminarz i praktycznie nie przegrywają w tym sezonie. A Lechia - ma mocny skład, a poza tym bardzo prawdopodobne, że my tam pojedziemy na mistrzowskim kacu i mogą nas pyknąć
ps. na c+ sport właśnie leci "O krok od pucharu".
Komentarz
-
Zamieszczone przez Yevaud Zobacz postaPopatrzyłem na układ gier, zastanawiałem się, jakie wyniki są wg mnie najbardziej prawdopodobne i wyszło mi, że
1. Legia
2. Piast
3. Zaglebie
4. Cracovia
1/2 Legia/Piast
3. Lechia/Cracovia
4. Cracovia/Lechia
Kluczowe będą najbliższa i ostatnia kolejka.
Zamieszczone przez KRA Zobacz postaNo no, stąd pewnie Wasz "dobry" mecz z Piastem, żeby liga była ciekawsza. Brawo Wy. Żeby to się Wam czkawką nie odbiło.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Yevaud Zobacz postaMają ciśnienie?
W tej chwili mają 7 punktów przewagi nad zespołami zajmującymi 3i 4 miejsce, tak więc praktycznie zapewnili sobie wicemistrzostwo.
Byłby to najlepszy wynik w historii klubu!
Ich największy sukces dotychczas to 4 miejsce i kiedyś tam w innym sezonie finał PP.
Nie lubię powiedzenia, bo brzmi obraźliwie, ale jednak jest nad wyraz prawdziwe - to, co dla nas jest podłogą, dla innych jest sufitem, szczytem marzeń. Oni już ten szyt (prawie) osiągnęli. Dla nas te 2 miejsce byłoby porażką.Mioduski won
Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą
Komentarz
-
Moim zdaniem na miejscach 3-4, skończą dwie z trójki Cracovia/Lechia/Pogoń. Zagłębie ma zdecydowanie najcięższy terminarz i wątpię żeby wspięli się wyżej niż na 5 miejsce. To jak powyższa trójka podzieli miejsca zależy od wielu czynników.
Lechii powinno zależeć na tym, żeby Urban odpuścił jutro mecz z nimi (moim zdaniem zrobi to co ze Śląskiem w 29 kolejce) i żebyśmy my jechali już do nich na kacu. Ruch z wiadomych względów powinien im odpuścić i tym sposobem mają 3 teoretycznie łatwiejsze mecze niż w normalnych okolicznościach.
Pogoń rzadko przegrywa i dla nich też powinno być ważne, aby przyjechali do Legii, która będzie już w szampańskich nastrojach.
Cracovia powinna mocno ściskać kciuki za Lecha 2 maja, nie tylko dlatego ze to zgoda. Nie oszukujmy się, jeśli Kolejorz wyjedzie z pucharem z Warszawy to zapewne nadstawi się im w Krakowie. Do tego mają Lechię u siebie w ostatniej kolejce, a wiadomo że Lechia poza Gdańskiem to poziom dolnej ósemki.-Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
-Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Darex13 Zobacz postaNo dobra, ale nie ma co pierdzielić, że już mają wyjebane i odpuszcza. Walczą o pełną pulę, każdy by tak robił. Jak daj Boże Legia awansuje do fazy grupowej LM, to też już będziemy mieli wyjebane na występy w niej? Bo pierwszy taki sukces od kilkudziesięciu lat? Wygrajmy następne trzy mecze i będzie plan zrealizowany.
Nikt nie twierdzi, że Piast się nie będzie spinał. Ale ciśnienie, presja w Legii jest o wiele większa. Legia musi. Piast na pewno się będzie starał, ale "musi"? Nie bardzo.koko koko Skorza spoko...
Komentarz
-
Zamieszczone przez Krawczol Zobacz posta
Lechii powinno zależeć na tym, żeby Urban odpuścił jutro mecz z nimi (moim zdaniem zrobi to co ze Śląskiem w 29 kolejce) i żebyśmy my jechali już do nich na kacu..349meczów*
71 goli*
58 asyst*
jest tylko jeden King!!!!
*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz postaByłby strasznym głupcem jeżeli pokładałby szansę Lecha na grę w pucharach tylko w tym jednym finałowym meczu. Zwłaszcza, że nic nie wskazuje aby mieli go wygrać-Szkoda, że wy telewizji nie oglądali
-Jak na wasze durackie gęby popatrzę, to mie za cały tydzień telewizji starczy!
Komentarz
-
Zamieszczone przez Yevaud Zobacz postaAle zdajesz sobie sprawę, że między "chce/może, chociaż nie musi", a "ma wyebane" jest kolosalna różnica?
Nikt nie twierdzi, że Piast się nie będzie spinał. Ale ciśnienie, presja w Legii jest o wiele większa. Legia musi. Piast na pewno się będzie starał, ale "musi"? Nie bardzo.
Przypuśćmy, że niestety tracimy punkty w Lubinie, a oni wygrywają u siebie z Pogonią. Powoduje to to, że wygrywając u nas wyjdą na pozycję lidera. Wtedy ich ciśnienie będzie takie samo jak u nas. Takim samym motywatorem jak u nas jest 100-lecie, u nich będzie "ten pierwszy raz".Mioduski won
Zamieszczone przez Mioduch na dwa dni przed ostatnią kolejką Ekstraklasy, po najgorszej grupie mistrzowskiej w naszym wykonaniu od wejścia w życie ESA37Niezdobycie mistrzostwa powoduje, że musimy walczyć w kwalifikacjach Ligi Europy, a nie Ligi Mistrzów i to wszystko. Zawodnicy dodatkowo nie dostaną bonusu za mistrzostwo. [...] Różnica we wpływach dla Legii od Ekstraklasy za zajęcie pierwszego lub drugiego miejsca w tabeli to maksymalnie około 1,5 mln złotych. Paradoksalnie może być tak, że klubowa księgowa wicemistrzostwo kraju uzna za sytuację finansowo korzystniejszą
Komentarz
-
Zamieszczone przez Benek Zobacz postaByłby strasznym głupcem jeżeli pokładałby szansę Lecha na grę w pucharach tylko w tym jednym finałowym meczu. Zwłaszcza, że nic nie wskazuje aby mieli go wygraćOstatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
Komentarz