Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Ekstraklasa

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
    Abramowicz
    Ewidentnie nie pilnował swojego bidonu przed Pawełkiem na treningach.

Komentarz

• Ta kvrwa, wjechał mu centralnie od tyłu w achillesy, nie dotknął nawet piłki i tylko na żółtko zasłużył. A gdzie tam, bez faulu powinno być, tak jak po wejściu Tosika w Saganowskiego. Ja się zatrzymałem na interpretacji przepisów, że bezpośredni wjazd w nogi od tyłu to czerwona. Kłócić to się można jeśli sędzia pokaże żółtą.
      A zresztą niech kłapie dziobem. Rumak też swego czasu płakał i gówno mu to dało.

Komentarz

• To nie było wejście od tyłu w achillesy. Wczoraj pokazali w Lidze+ Ekstra, że z boku go podciął, a tamten zawadził o drugą nogę. Ot zwykłe podstawienie nogi. Żółta

PS. I pierwsza dla Lecha po wcześniejszym faulu Jevticia na Murawskim

Komentarz

• Zamieszczone przez alfa Zobacz posta
          To nie było wejście od tyłu w achillesy. Wczoraj pokazali w Lidze+ Ekstra, że z boku go podciął, a tamten zawadził o drugą nogę. Ot zwykłe podstawienie nogi. Żółta
          To był wjazd z boku? Gratuluje im poczucia humoru. To, że ostatecznie ściął go od boku to zasługa lechity, który akurat w ostatnim momencie wykonał ruch nogą i zamiast dostać centralnie w achilles nogi postawnej dostał w nogę, którą chciał wykonać podanie, ta uderzyła w postawną i zaliczył glebę. Bardzo niebezpieczne wejście i dużo szczęścia lechity.
          Oczywiście przymykajmy na takie zagrania oko, bo przecież kontuzji ostatecznie nie było.

Komentarz

• Tak apropos to to jest piękne, że jak zawodnik jest ukarany za mocno to można złagodzić karę(anulowania kartek), ale w drugą stronę to już nie działą(vide murzyn z Lecha X 2).

Komentarz

• Zamieszczone przez Robert E. Lee Zobacz posta
              Tak apropos to to jest piękne, że jak zawodnik jest ukarany za mocno to można złagodzić karę(anulowania kartek), ale w drugą stronę to już nie działą(vide murzyn z Lecha X 2).
              A murzyn dostał kartkę? Bo jak nie to komisja ligi mogłaby się nim zająć
              349meczów*
              71 goli*
              58 asyst*

jest tylko jeden King!!!!

*dane mam nadzieję ulegną jeszcze kiedyś zmianie

Komentarz

• Dalej o kartce dla Vacka:

Redakcja oficjalnej strony przypomina, że spotkania z Jagiellonią oraz Cracovią prowadzili sędziowie z Mazowieckiego ZPN, z kolei na mecz z Lechem Poznań ponownie wyznaczony został sędzia liniowy z Warszawy (który sędziował mecz z Cracovią).

Natomiast wyjazdowy, przegrany 1:4 mecz z Zagłębiem Lubin prowadziła trójka sędziowska z Japonii – Hiroyuki Kimura oraz sędziowie asystenci Toshiyuki Nagi i Toshiyuki Tanaka. Sędziowie ci nie zauważyli brutalnego faulu Jakuba Tosika na Josipie Barisicu, który powinien skutkować czerwoną kartką dla zawodnika Zagłębia. Tę opinię potwierdziła Komisja Ligi, która zawiesiła potem Jakuba Tosika na dwa mecze.
                Spisek zatacza coraz szersze kręgi. Już nawet Japończyków kupiliśmy...

Komentarz

• Zamieszczone przez ByBly Zobacz posta
                  Spisek zatacza coraz szersze kręgi. Już nawet Japończyków kupiliśmy...
                  To już wiem po co Mort pytał, w którym kantorze najlepiej stoją jeny japońskie

Przyślijcie nawet sędziów z Dolnego Samoa - i tak kupimy

Komentarz

• Węgierski pomocnik Gergõ Lovrencsics odejdzie po sezonie z Lecha Poznań. Zawodnik nie zdecydował się przedłużać wygasającego kontraktu z poznańskim klubem.

27-letni piłkarz gra w Lechu od sezonu 2012/13. Do tej pory wystąpił w 109 meczach w ekstraklasie, w których zdobył dziewiętnaście bramek
                    90minut.pl

Komentarz

• On się nie zdecydował czy to Lech nie chciał przedłużać?
                      Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                      Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                      Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Zamieszczone przez Benek Zobacz posta
                        A murzyn dostał kartkę? Bo jak nie to komisja ligi mogłaby się nim zająć
                        Nie dostał, ale sędzia przyznał, że zdarzenie widział, więc komisja kary nałożyć nie mogła
                        raz!! dwa!! raz, dwa, trzy!! pięć, sześć, siedem, osiem!!
                        ------------------------
                        Sportowy serwis, sportowy portal

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG
                          Stawiam orzechy przeciwko kamieniom że ani Lechia, ani Podbeskidzie nie znajdą się w dolnej ósemce. Najgorszy terminarz z drużyn "przełomu" mają Ruch i Jagiellonia.

Dodatkowo jeśli Lechia wygra w Zabrzu to tylko brak wygranej z Ruchem w Gdańsku mógłby nas wypchnąć poza "ósemkę"
                          Realistycznie patrząc na ostatnie cztery kolejki:
                          Lech: 6-12 punktów *9
                          Zagłębie: 3-9 punktów *4
                          Ruch: 3-6 punktów *3
                          Lechia: 8-12 punktów *9
                          Termalica: 3-8 punktów *3
                          Jagiellonia: 3-6 punktów *3
                          Podbeskidzie: 8-12 punktów *9

Za gwiazdką "moje typy"

Pozwolę sobie wrócić do tego posta po 30 kolejce
                          Teza pierwsza Ruch i Jagiellonia mają najgorsze terminarze - trafna
                          Teza druga Podbeskidzie i Lechia awansują kosztem powyższych - nietrafna, Ruch obronił się słabością Podbeskidzia
                          Teza trzecia Lechia awansuje jeśli wygra z Górnikiem i wygra z Ruchem - trafna Przed meczem z Ruchem udało się nam zgromadzić jedynie trzy punkty(trzy remisy) i wygrana z Ruchem dawała nam pewny awans

Zdobycze punktowe:
                          Lech - 6 punktów - w widełkach, nietrafiona gwiazdka
                          Zagłębie - 8 punktów - w widełkach, nietrafiona gwiazdka
                          Ruch - 1 punkt - poza widełkami, nietrafiona gwiazdka
                          Lechia - 6 punktów - poza widełkami, nietrafiona gwiazdka
                          Termalica - 1 punkt - poza widełkami, nietrafiona gwiazdka
                          Jagiellonia - 3 punkty - w widełkach, trafiona gwiazdka
                          Podbeskidzie - 7 punktów - poza widełkami, nietrafiona gwiazdka

Zgodnie z powyższym, dobrze rozpoznałem "formę", źle wymierzyłem zdobycz punktową(jedno trafienie, trzy "widełki).

Zgodnie z zapowiedzią wróciłem do posta, choć po krótkiej zwłoce
                          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Cielo Zobacz posta
                            On się nie zdecydował czy to Lech nie chciał przedłużać?
                            Z tego co mi się kiedyś obiło o uszy to Lech chciał, ale ze sporą obniżką pensji... jak sie mylę to niech mnie ktoś poprawi...

Komentarz

• Zamieszczone przez b. Zobacz posta
                              To już wiem po co Mort pytał, w którym kantorze najlepiej stoją jeny japońskie

Przyślijcie nawet sędziów z Dolnego Samoa - i tak kupimy
                              Potwierdzam
                              ...ta ziemia do Polski należy
                              choć Polska daleko jest stąd,
                              bo wolność krzyżami się mierzy
                              historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Alek Zobacz posta
                                90minut.pl
                                Byłby lepszy od Aleksandrova, pytanie czy jest na liście życzeń "za darmo" u BL
                                I wkurzaj się na nasz charakter strączku łuskany
                                Spytasz skąd jestem? Powiem z dumą: z Warszawy

To warszawskie ballady ...

Komentarz

Pracuję...
                                X