Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Stempniewski generalnie stara się sędziów nie krytykować i trudno się dziwić zważywszy na to kim jest. Tylko czasem te jego interpretacje są z dupy wyssane. No jak można dwie identyczne sytuacje oceniać raz tak a raz zupełnie odwrotnie?
Ja rozumiem, że Marciniak jak każdy sędzia ma sekundę na ocenę sytuacji, że nie ma powtórek, że czasem jest źle ustawiony i po prostu czegoś nie widzi i podejmuje złą decyzję. Proste jak kij. Nie podoba mi się tylko wmawianie, że wszystko było cacy tylko z tego powodu, że sprawa dotyczy arbitra międzynarodowego, do tego jedzie na euro więc nie wolno go krytykować bo nie daj Boże jeszcze się UEFA rozmyśli.
Marciniak sędziował ostatnio mecz Real - Roma w lidze mistrzów i mówiąc oględnie to jego występ dupy nie urywał. Puścił kilka takich ewidentnych fauli, że aż mi szczena opadała.
Nieoficjalnie Marciniak ma sędziować w Poznaniu w sobotę o 20.30.
Najgorszy z możliwych dla nas wyborów. Raz , że Marciniak jeśli sędziuje mecze Lecha to dziwnym trafem większość jego decyzji jest korzystna dla kartofli co było aż nadto widać w Chorzowie w sobotę. Druga sprawa że sędziując nam większość jego decyzji jest dla nas niekorzystana . Facet chyba się boi , żeby go nie posądzili że sprzyja Legii ( jako że należy do mazowieckiego ZPN). Nie pamiętam, żeby zagwizdał jakieś kluczowe, stykowe sytuacje dla nas. Zawsze jest przeciwko nam. Nie pamiętam też jego meczu na Ł3 w którym Żyleta nie ,, doceniła'' jego pracy.
Z drugiej strony wątpię żeby ten sam sędzia gwizdał Lechowi drugi mecz pod rząd.
Jak to jest, jak przyjeżdża Legia to wszyscy się spinają i grają na 110%, aby Warszawa nie wygrała... przyjeżdża taka Wisła i Nieciecza sama sobie strzela dwa gole (w sensie obrona padaka). Żenada.
Ekstraklasa jest przecudowna. Termalica ogrywa vicemistrza 3:0. Następnie przegrywa z broniącą się przed spadkiem Wisłą 0:2. Takie rzeczy to chyba tylko w Polsce.
Pie,rdolenie o szopenie jakby w innych ligach nie dochodziło do niespodzianek.
Tym bardziej kiedy zespoły grają co 3-4 dni częściej zdarzają się niespodzianki , więc dla mnie fakt że jeden zespół wygrywa z drugim a dzielą ich 2-3 punkty nie jest żadną anomalią.
Ps: poza tym Niecieczę ogółem też można zaliczyć do ekip które się bronią przed degradacją
Ps: poza tym Niecieczę ogółem też można zaliczyć do ekip które się bronią przed degradacją
Jak najbardziej, chociaż dobrze by było, aby nie spadli i można było poprawić niekorzystny bilans z nimi w przyszłym sezonie. A najlepiej, jakby weszli do ósemki, to można byłoby zacząć już od bieżącego .
Wisła w Niecieczy szaleje prawie jak na jesieni w Bielsku Białej . I kto strzela: Małecki, Brożek, Boguski. Klasyka!
Jak tak dalej pójdzie 9-10 miejsce na koniec sezonu murowane!
Jak najbardziej, chociaż dobrze by było, aby nie spadli i można było poprawić niekorzystny bilans z nimi w przyszłym sezonie. A najlepiej, jakby weszli do ósemki, to można byłoby zacząć już od bieżącego .
Wisła w Niecieczy szaleje prawie jak na jesieni w Bielsku Białej . I kto strzela: Małecki, Brożek, Boguski. Klasyka!
Jak tak dalej pójdzie 9-10 miejsce na koniec sezonu murowane!
Komentarz